Siirry sisältöön
Buddhalainen

Hei olen 11 vuotias poika enkä halua kuulua Kristinuskoon koska olen buddhalainen mutta koulussa mulle opetetaan yhä samaa uskontoo. Mä en usko Kristin uskoon mut pakotetaan opettelemaan Kristina uskoa väkisin. Koska uskon historian alku aiheisiin enkä Kristin uskon voiko joku auttaa…

Jonneboi

Sun ei ole pakko mennä niille tunneille jos kuulut eri uskontoon. Koulu ei voi pakottaa siihen. Kannattaa kertoa vanhemmillesi siitä ja sano että ovat yhteydessä kouluun.

Buddhist

Moi! 14-vuotias myöskin buddhalainen tyttö täällä!

Valitettavasti voit erota kirkosta vasta 15-vuotiaana vanhempien luvalla ja ilman heidän suostumustaan vasta täysi-ikäisenä. Juttele kuitenkin asiasta vanhemmillesi/huoltajallesi tai vaikka koulusi kuraattorille tai opettajallesi. On täysin mahdollista että pystyt esimerkiksi lopettamaan uskonnon opiskelun ja opiskelemaan sen sijasta elämänkatsomustietoa.

Itse opiskelen yhä uskontoa mutta en käy tänä kesänä esimerkiksi riparilla, kuten valtaosa ikäisistäni. Täytän kesän jälkeen 15 ja aion erota tuolloin kirkosta.

Onneksi voit aivan hyvin harjoittaa buddhismia vaikka vielä näennäisesti kuulut kirkkoon. Älä huoli ylimääräistä. Kaikki järjestyy.
Hyvää ja onnellista uutta vuotta 2021 sinulle.

Lotta, verkk@ri

Moi! Ala-kouluissa pääosin opetetaan kristinuskoa, ja sitä halutaan opettaa siellä. Joissain kouluissa on mahdollisuus myös opetella muuta uskontoa kun kristinuskoa taikka muuntaa se elämänkatsomustiedoksi sillä kaikki välttämättä ei kuulu kristinuskoon taikka edes kuulu kirkkoon välttämättä. Tämä ei aina onnistu kouluissa. Tämä saattaa johtua siitä että pitäisi olla isompi ryhmä koulussa kuin vain 1 ihminen että tälläinen ryhmä järjestettäisiin. Kannattaa ottaa selvää vaikkapa koulun rehtorilta että onko sillaista mahdollisuutta teidän koulussa harjoittaa muuta uskontoo tms. Ylä-koulussa tulee tietoa myös muista uskonnoista että se ei kokonaan painotu pelkkään kristinuskoon vaikka sekin aihe tulee ylä-asteella yhdellä luokka-asteella että katsotaan sitä. Ja tosiaan yhdellä luokka-asteella katsottiin kaikkia eri uskontoja mitä maailmalla on ja miten ne on syntynyt yms.

ihminen

En tiiä oonko paras auttaa mut ootko yrittäny jutella sun vanhemmille?

Dogit<3

Sun kannattaa varmaan jutella siitä sun vanhempien ja opettavien kanssa…

Vastaa aiheeseen: Miten olla kuulumutta Kristinuskoon?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top