Siirry sisältöön
apuu

Haluaisin kuulla, et millä eri tavoil tyypit on päässy lääkikseen ja millä aineilla sinne voi päästä, ku oon ite pohtinu lääkikseen pyrkimistä lukion jälkeen (oon nyt menossa vasta ekalle vuodelle). Tällä hetkellä oon aatellu että kirjoittaisin ainakin äikän, enkun, matikan, psykan, bilsan ja kemian. Sit oon myös miettinyt fysiikkaa, mut kun se ei ole lääkikseen pakollinen ja se on luonnontieteellisistä mun huonoin aine niin en oo siitä ihan varma. Pitää varmaan kattoo, opinko sitä vihdoin lukiossa kun opettaja vaan vaihtuu koska se mun edellinen ei ehkä ollut mikään maailman paras opettaja.
En oo myöskään varma minkä matikan oppimäärän otan, kun fysiikan jälkeen matikka on mun toisiks huonoin aine. Osaan kyllä matikkaa tiettyyn tasoon asti, mutta en osannu yläasteella tyyliin mitään, ja siellä mun numero vaihteli paljon 6 ja 5 välillä.
Uskon kyllä, että voisin oppia matikkaa lukiossa, kun mulla on vihdoin alkanut kasvaa motivaatio opiskeluun kun tein sen päätöksen et pyrkisin lääkikseen, tai jos ei normilääkikseen niin sentään eläinlääkikseen. Ja mikä tavallaan lisää mun motivaatiota, on se että sain nostettua kemian kutosesta kasiks heti kun opettaja vaihtui ja sain semmosen open joka oikeesti opetti asiat silleen et ite ymmärsin, joten mä voisin varmasti matikkaa ja fysiikkaakin oppia.
Sit oon myös jo tehnyt etukäteen FY1 lukiokurssin nettilukiossa, ja sain siitä numeroksi 8, joten mulla on kai ihan hyvät mahkut oppia fysiikkaa vielä vaikken yläasteella sitä vielä osannut.

Swarley☕

Mun neuvo on se, että mielummin kokeilee monipuolisesti. Pitkän saa vaihdettua lyhyeen. Liiat kurssit saa poistettua aika varmasti suhteellisen vaivattomasti. Sen sijaan kakkosvuonna havahtuessa siihen, että olisi pitänyt ottaa jotain ainetta enemmän, on liian myöhäistä. Mutta sinänsä on hyvä tiedostaa aineet, joihin haluaa panostaa, ettei kuluta kaikkea aikaansa ja voimavarojansa tulevaisuuden suunnitelmien kannalta merkityksettömämpiin aineisiin. Ja tosiaan matemaattisten aineiden ekat kurssit on pitkälti yläkoulun kertausta, joten niissä on hyvät saumat kerrata.

9lk poika

Siis jos todistuksella aiot niin pitkä matikka on kyllä hyvä kirjoittaa, youtubessa oli jonkun oikeen tietävän tekemä video missä kertoi mitä kannattaa kirjottaa ja kuinka paljon mistäkin aineesta saa pisteitä hakemisessa, kannattaa ettiä sieltä.

Vastaa aiheeseen: Miten pääsee lääkikseen?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top