Siirry sisältöön

Miten päästä eroon itseinhosta ja julkisten paikkojen välttelystä?

pyöreä

Olen 12-vuotias tyttö ja olen ainakin viimeiset 3-vuotta vältellyt kaikenlaisia julkisia paikkoja. En lähde koskaan mieluisasti kauppaan mukaan ostamaan uusia vaatteita tai muutakaan. Minulla on vähän mielestäni oikeasti kivoja vaatteita ja oikean kokoisia. En halua mennä kauppaan ostamaan uusia vaatteita kavereiden tai vanhempien kanssa (yksin minua ei päästetä, en kyllä haluaisikaan..). Suurin osa vaatteistani on jotain äitin vanhoja.

En pidä kehostani, se on pyöreähkö ja lyhyt. Olen pallo. Tuntuu, että hoikemmat erityisesti tytöt katsovat minua kammoten. Arvostelevat, kritiset katseet. Ne ahdistaa ja tuo lisää paineita.

Kun olen kotona tai mökillä tunnen oloni itsevarmaksi. Ei ole tuntemattomia arvostelevia katseita. Saan olla rauhassa. Rakastan syrjäisiä paikkoja. Haluaisin kuitenkin päästä eroon julkisten paikkojen kammosta ja itseinhosta. Ne rajoittaa mua paljon. Haluaisin ostaa ja kulkea julkisilla paikoilla normaalisti, ilman paineita, käyttää koulussa mitä vaatteita haluan. Aina, kun olen käynyt julkisella paikalla ja palaan kotiin tunnen ahdistusta. Koulunkin jälkeen tuntuu, että rinnakaisluokan tytöt eivät voi sietää ulkonäköäni. Myös rinnakaisluokan pojat ahdistavat minua.

Ps. Anteeksi mahdolliset kirjoitus virheet.

Vastaa aiheeseen: Miten päästä eroon itseinhosta ja julkisten paikkojen välttelystä?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top