Siirry sisältöön
Nuori

Moi. Oon 17 ja kirjoitan tänne jos saattaisin saada siten vertaistukea. Olen ollut jo vuosia umpirakastunut parhaaseen ystävääni. Olen kertonut hänelle tunteistani kahdesti, mutta en saa vastakaikua. Se ei minua oikeastaan haittaa, mutta ärsyttävää on se, kun pakosti ajattelee ”se on niin ihana ja hyvännäköinen” ”haluan parisuhteeseen sen kanssa” ja muuta. Olen myös välillä kateellinen, jos hän hengailee muiden kanssa vaikka tiedän sen olevan ihan typerää. Minua turhauttaa seksuaaliset ajatukset, ja hänestä fantasioiminen. Kuinka lopetan tällaiset ajatukset vai pitääkö niiden vain antaa olla?

Nuori

Joo sama nuori täällä, edelleen sama tilanne, että samaa tyyppiä sitä vaan aina miettii. Nyt se mun kaveri on alkanut seurustella yhden pojan kanssa ja heidän yhdessä näkeminen ahdistaa. En pysty melkein olemaan kaverin kanssa, koska hänen poikaystävä on aina paikalla ja siitä tulee itselle niin yksinäinen olo. Halusin vaan päivittää tätä tilannetta jos jollain muulla olisi sama ongelma.

15v poika

Aika paha friendzone

heii

joo mulla on silleen vähän sama et oon ollu jo vuoden ihastuneena mun yhteen parhaimmista kavereista :D eli meillä on sellanen kaveriporukka josta oon ainut hetero ja nyt oon sit ihastunu samaa sukupuolta olevaan vieläpä ja musta tuntuu et nää kaks muuta osaa jo aavistaa että en ehkä ookkaan hetero ja aina jos vaikka vitsaillaan jostain ihastuksista nii en tiiä mitä pitäis sanoo :D mut joo en kyllä tiiä miten päästä yli ku sitä oon miettiny itekki nyt vuoden :)

16v poika

Itellä oli samantyyppinen tilanne, mutta ei ehkä ihan yhtä paha. Sillon autto, ku oli vaan kesäloman pitämättä yhteyttä (oltiin siis samalla luokalla), nii sit se loppu. Ollaan siis vieläki kavereita, eikä välit katkennu kokonaan, vaikkei vähään aikaan pidetty yhteyttä. En tiiä onnistuuko samalla tavalla, jos on oikeesti läheinen kaveri, mut varmaan auttaa, jos vaan puhut sille suoraan ja kerrot tilanteen, nii voitte yhessä yrittää ratkasta sen.

14v poika

Oon ite ihastunut mun parhaaseen kaveriin se on poika ja kuulin tänään toiselta kaverilta että mun ihastus on hetero, eli ei oo mahdollista, että se olis ihastunut muhun.
😭

Katri,verkk@ri

Moi! nimimerkki “Nuori”
Kiitos ensinnäkin viestistäsi.

Murrosiällä ajatukset harhailee ja tulee tosi helposti ihastuttua moniin ihmisiin jopa niihin läheisimpiin kavereihin. Jos et saa vastakaikua ihastuksen tunne henkilöä kohtaan sammuu ajan kuluessa.

Kannustaisin sinua puhumaan rohkeasti kaverisi kanssa ja kerro hänelle millainen tilanne sulla on. Sen jälkeen voitte miettiä yhdessä ratkaisua.

Tiedän, että välillä yhteydenpidon loppuminen saa ihastuksen tunteen häviämään.
Mutta koska kyseessä läheinen ystävä, en suosittelisi kuitenkaan jättää vastaamatta viesteihin, ettei tule väärinymmärryksiä.

Jos tämä jatkuu pitempään ja sinua rupeaa painamaan asia, mene rohkeasti juttelemaan luotettavan aikuisen kanssa esim. koulukuraattorille tai MLL:n lasten ja nuorten puhelimeen, joka palvelee luottamuksellisesti ja tiedot löytyvät etusivulta.

Jaksamisia sinne ja nauti kauniista auringonpaisteesta!
Terkuin: Katri,verkk@ri

Joku tyhäm

Auttakaa mua pls, mä oon siis 7lk tyyppi ja oon ihastunu yhteen opettajaan. Se opettaja ei siis opeta mulle mitään, se vaan käy töissä meiän koululla. Mun tunteet sitä kohtaan vaa kasvaa ja mua pelottaa koska se ope on yhen toisen sijainen mut se on ollu jo kuukausia sijaisena ja mua pelotta se jos se lähtee. Mitä mä teen? Ahdistaa ajatella et se vaa lähtee meiän koulusta koska en tuu pääsee siitä yli :((

Vastaa aiheeseen: Miten päästä yli ihastuksesta?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top