Siirry sisältöön
Aamuvirkkuja?

Moikka kaikki!
Itseän vaivaa uneliaisuus koulussa. Kun herään aamulla ja lähden kouluun, olen virkeänä, mutta jo ensimmäisen tunnin jälkeen väsähdän totaalisesti. Joten mikä avuksi?

Nukun kahdeksan tuntia. Onko tämä sittenkin liian vähän? juon smoothien aamupalaksi ja lähden kouluun pyörällä. Kun tulen koulusta pelaan pleikalla yhden tunnin ja teen läksyt. Lisäksi luen kokeisiin ja testeihin. Pihalla on joskus, on vain hiukan tyhmää olla ulkona yksin, kun kaveri asuu kauempana! Kouluun menee sitä paitsi suuri osa vapaa-ajasta.

Muistan, kuinka ala-asteella oli aina virkeä kolussa, ja tahtoisin sen fiiliksen takaisin. Tykkän olla koulussa, mutta on se välillä raskasta, jos tahtoo oikeasti olla hyvä ja saada hyviä numeroita.

Kiitos kaikille vastanneille ja toivoisin, että joku aikuinenkin vastaisi! ;)

Meri verkkari

Moi!

Voisko olla raudanpuutos? terkkari voi kattoo hemoglobiinin koulus. toinen on et urheilee olikse tunnin verran päivässä. piristää kummasti oikeesti! et käyt vaik lenkillä. Vitamiinit on kans tärkeit. Kannattaa käydä terkkarilta kysyy kans neuvoi et minkätakii väsyttää.

Toivottavasti pian ei enää väsytä :)

aiheen aloittaja

Kiitos paljon! Uskon että nyt on kyse liikunnan puutteesta!
Mun kaverikin kävi terveydenhoitajalla samasta syystä ja hän sai rautatabletti
kuurin. Itselläni on kuitenkin neulapelko, joten kokeillaan nyt
ensiksi sitä liikkumista. ;-) Vaikka se vähän tylsää yksin onkin.

aiheen aloittaja

Oisko muita ehdotuksia?

Lintu

Moi.

Elämäntapasi kuulostavat hyvin terveiltä, lähinnä mietin että onko smoothie riittävän ravitseva aamupala? Se on hyvin tärkeä ateria koko päivän jaksamisen kannalta. Jos olet nyt murrosiässä, saattavat kehon muutokset vaatia enemmän unta, ja itse aloin tuolloin nukkua päiväunia yöunen lisäksi. 15-30 minuuttia voi piristää jo paljon. Oma kiinnostus ja mahdolliset mielenterveyden ongelmat vaikuttavat molemmat virkeyteen ja nukkumiseen. Sanoit että koulu vie suuren osan vapaa-ajastasi, onko sinulla stressiä koulutöistä tai muuten paljon tekemistä koulun suhteen, mikä sitten väsyttäisi muulla ajalla?

Liikunnan puute voi aiheuttaa kaikenlaisia ongelmia, ja väsymys kuuluu niihin. Säännöllinen liikkuminen (esim. pelkkä kävely tai pyöräily) auttaa yleensä joka suhteessa: virkeys, nukkuminen, jaksaminen, iloisuus, kunto, kaikki parantuvat. Jos olet kuitenkin jatkuvasti liian väsynyt, suosittelen että käyt puhumassa terveydenhoitajalle.

Tsemppiä! =)
-Lintu-

Vastaa aiheeseen: Miten pysyä virkeänä koko päivän?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top