Siirry sisältöön
Vegaanisuklaa

En tiiä kuinka monet voi samaistuu tähän mut kuitenki, haluisin tosi koavsti olla vegaani eettisistä ja terveydllisistä syistä mut mun vanhemmat ei oikein suostu.. mitä mun kannattaa tehä kun tää on mulle tosi tärkeetä?

mm

Ota ensiksi selvää mikä on sinun ikäisellesi oikea ruokavalio, saathan tarpeeksi proteiineja ja muita mitä saa kasviksista vain syömällä tiettyjä ruokia ja paljon. Ja edes sekään ei riitä aina, sillä kiviperäiset proteiini imeytyvät vain n. 10-20 % kokonaismäärästä, kun taas lihasta imeytyy aina yli 80%-100%. Turvaa siis riittävä proteiinien saanti ainakin.
Minkälainen eettinen tausta sinulla on, jos saan kysyä? Se on hyvä että pidät eläimistä joo, mutta onko taustalla vain yleinen muoti-ilmiö vai jokin muu painava syy. Itse olen ehkä vähentänyt lihaa, mutta en lopettanut kokonaan. Enkä vain sen takia että se olisi niin hyvää, vaan juuri monipuolisuuden ja eettisen taustani vuoksi. Sillä itse uskon että Jumala on antanut eläimet meidän käyttöömme, mutta meidän pitää silti huolehtia ja kohdella niitä hyvin. Ja hei, jos kukaan ei söisi lihaa, niin maailmahan olisi pullollaan eläimiä ;)pitää niitäkin karsia, Niinkuin kasvejakin :)mutta selitä rohkeasti vain vanhemmillesi oma näkemyksesi ja miettikkää vaikka jos voisitte yhdessä vähentää lihan käyttöä ainakin

Pihlajanmarja

Vegaaniksi jos ryhtyy, kannattaa tutkia ja ottaa selvää, mistä kaikesta ruokavalionsa tulee koostamaan, jotta saa kaikkea tarvittavaa tarpeeksi. Nykyään on onneksi tarjolla paljon herkullisia lihan korvikkeita.

Onneksi vihreät kuulat on vegaanisia ?

Azzie

Oli ihmisellä mikä tahansa syy ruokavalion muutokseen, kannattaa ottaa selvää, että saa kuitenkin tarvittavat kivennäisaineet, proteiinit ja vitamiinit. Veganismi on mielestäni hieno vaihtoehto, oli kyseessä sitten ihan eettinen valinta tai terveys. Jos kerta ei halua, että eläimiä käytetään ihmisten ruuaksi ja muihin tuotteisiin, mikäs siinä, syysi voi olla juuri niin painava ja tärkeä, mitä itse koet. Vegaaniliiton sivuilla on paljon hyviä ohjeita ja tuotteita, jotka eivät sisällä mitään eläinperäistä, joten suosittelen käymään siellä. Sieltä löytyvät myös lisäaineet, e-koodit, mitkä ovat eläinperäisiä ja mitkä eivät. Kenties myös jos puhut vanhempiesi kanssa asiasta ja autat vegaaniruuan valmistuksessa, hekin ennenpitkään hyväksyvät tämän.

Isac Elliot Fangirl

Valitat äitille ettet halua syödä lihaa jos he pakottavat lähde huoneeseesi ja mökötä siellä monta tuntia ja sitten vanhemmat tulevat piristämään sinua ja sano surullisena että haluaisin olla vegaani.

ElleN

Mäkin haluisin vegaaniks… Syy on vaan se että mulla on huono omatunto jos mä syön ELÄIMIÄ.

Vastaa aiheeseen: Miten ryhdyn vegaaniks

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top