Siirry sisältöön
Skolioosi potilas

Moi
Mun siskolla ja veljellä on kavereita mut mulla ei…
Oon alottamassa taidekoulun ensvuoden alussa, siinä toivossa et saisin kavereita.
Miten voi tutustua ihmisiin?
Pitääkö ne mua outona jos meen vaan jutteleen jollekki randomille tyypille?
Miten mun pitäs alottaa eka keskustelu?

O [nimimerkki muutettu]

Moi. Hyvää Joulua!

Hienoa että sisaruksillasi on kavereita!

Miusta taidekoulu on tosi hieno ja mielenkiintoinen vaihtoehto kavereiden löytämiseen. On mukavaa tutustua ihmisiin jotka liikkuvat yhteisen mielenkiinnon kohteen ympärillä, silloin toisen ihmisen kohtaaminen on vähän helpompaa kun on jokin yhteinen juttu jo valmiiksi. Oletan että olet myös kiinnostunut jostakin tietyn laisesta taiteesta jota haluat myös oppia, samaa oletettavasti tekevät muut taiteen ystävät kouluun tullessaan, teillä on jokin taiteen käsitys ja te haluatte oppia uutta taiteesta.

Olen vahvasti sitä mieltä, että jos joku pitäisi sinua outona, hän ei olisi muutenkaan juuri sinulle hyvä kaveri. Itse tapaan päivittäin monia uusia ihmisiä ja jos olen hyvin levännyt ja pirteä, jaksan tutustua myös uusiin ihmisiin. Uskallan ja haluan kysellä uusien tuttavuuksien elämästä kuten perheestä, ammatista, harrastuksista ja unelmista. Joskus olen tosi väsynyt ja haluan olla yksin joten en oikein osaa olla kiva kaveri silloin.
Mutta…
Hienoa kaikessa on se että kun olet rehellinen etkä piilottele itseäsi, eli kun et tee itsestäsi muiden kaltaista. Silloin sinusta huokuu sinun oma tyylisi ja sinun uniikkisuutesi. Kun olet uniikki oma itsesi, olet juuri niin hyvä kuin vain voit olla. Jos joku ei tykkää sinusta, miksi silloin pitäisi esittää jotain muuta sille tyypille?
Usko pois. Kun käyt yksitellen tutustumassa sellaisiin henkilöihin jotka vaikuttavat sinusta kivoilta ja mielenkiintoisilta, tulet saamaan kaverin, ja kun saat kaverin, pian saat toisen. Ja hei. Joskus voi käydä niin hyvä säkä että saat ystävän. Aidot ystävät on niitä joille voit jakaa kaiken ilman että he tuomitsevat sinua.

Mutta miten sitten näkisin että miten kannattaa lähestyä toista ihmistä siellä koulussa.
Kaikki kohtaamiset onnistuu parhaiten kun ne tapahtuvat jonkun asian kautta luonnostaan. Älä kiirehdi! Sinulla on paljon aikaa. Saatatte tehdä vaikka ryhmätyötä ja samalla keskustelette porukassa tehtävästänne ja sitä kautta tutustutte toisiinne, tai vaikka ruokatauolla istutte samassa ruokapöydässä ja kyselette toisiltanne juttuja.
Eli ihan randomina ei kanttii mennä veteleen ketää hihasta eikä randomina kannata tehä mitään. Aluksi kaikki ihmiset on randomeita, mutta minuutti minuutilta niistä randomeista tulee vähän selkeämpiä ihmisiä ja voitte aloittaa yhteiset keskustelut, ja jos keskustelut täsmää teidän kesken, niin silloin teistä voi tulla kavereita, ja jos pääsette todella syviin keskusteluihin vuosi vuodelta, silloin olette jo ystäviä todennäköisesti.
Onnea matkaan, hyvää Joulua ja onnellista kaveritäyteistä uuttavuotta!

Vastaa aiheeseen: Miten saada kavereita?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top