Siirry sisältöön
Joulukinkku

Voisitteko kertoa kokemuksia miten olette saanut kavereita lukiossa? Pahin pelko on se, että kaikilla on jo omat porukat joihin ei pääse..

Haluisin myös kysyä lukion tapahtumista. Olen kiinnostunut osallistumaan moneen tapahtumaan esim nasuihin ja koulubileisiin, mutta en ole kuullut hirveästi mitä niissä tehdään.
Varsinkin koulubileet ovat jääneet usvan peittoon, koska jotkut sanovat, että alkoholia voi olla mukana niissä, mutta bileethän on järjestänyt oppilaskunta?

Lukion 1. vuoden opiskelija

Kavereita saa lukiossa kyllä. Ensimmäisenä päivänä jo kannattaa mennä istumaan vaan rohkeasti jonkun viereen, jota ei tunne. Niin minun ja tämänhetkisen parhaan kaverinikin ystävyys lähti liikkeelle. Kannattaa muistaa, että kaikki on samassa tilanteessa, kaikki pelkää että jää yksin ja jos olet se rohkea joka tekee aloitteen, voit jopa pelastaa jonkun ujomman päivän sillä. Aika usein opettajat ja tuutoritkin tekee töitä sen eteen, että uudet opiskelijat ryhmäytyy eikä kukaan jää yksin.

Toki on niitäkin, jotka tulee lukioon oman kaveriporukkansa kanssa ja käy kaikki kurssit yhdessä ja viettää aikaa vaan keskenään. Mutta esimerkiksi mulla kaveriporukka vaihtui täysin lukioon mennessä ja pidän sitä hyvänä asiana. Mulla on kolme hyvää kaveria, aina emme käy samoilla tunneilla, mutta usein kyllä ja vietämme päivittäin aikaa yhdessä.

Noista tapahtumista sanon sen verran että nasujaisia meillä ei ollut, en edes tiedä olisinko halunnut. Osassa niistä menee välillä vähän överiksi. Toki joka paikassa ne on vähän erilaiset. Bileitä on ollut pari kappaletta, en ole toistaiseksi vielä mennyt. Jossain vaiheessa opiskelua menen varmasti, toivottavasti jo ekan vuoden aikana. Bileet vähän ahdistaa koska on niin paljon ihmisiä, mutta haluaisin kokeilla, pääsehän sieltä sitten pois.

Kaverit on kuitenkin bileissä olleet ja meillä ainakin meno on se, että täysi-ikäiset jotka haluavat juoda ovat omalla puolellaan juhlatilaa ja alaikäiset ja ne täysi-ikäiset, jotka haluavat olla selvin päin ovat omalla puolellaan. Alkoholi ei ole millään tavalla isossa osassa bileitä, tärkeintä on ehkä musiikki ja tunnelma sekä yhdessäolo.

Toivottavasti autoin ainakin jotenkin. Turha näitä asioita on jännittää sen enempää, kaikki etenee yleensä omalla painollaan. Lukio on hyvä paikka aloittaa kokonaan alusta, jonkinlainen uusi sivu elämässä. :)

Papukaija

Nasut oli besttt

Ruutuvihko

Muakin mietityttää et miten saisin kavereita lukiossa…

Kaikki vanhat kaverit hakee ressulle tai johonki amikseen, kun taas mä haen lähinpään lukioon.

Oon sosiaalinen ja kaikkee ja ootan innol et saan jonkunlaisen kaveriporukan kasattuu, mutta pelkään sitä ettei kukaan haluu olla mun kaveri tai jos kaikilla on jo omat porukat…

nykyään hiukan yksinäinen

Joo itellä semmone keissi et oon jo lukion kakkosvuodel ja katsos nää porukat on jo muodostunu, kuinka saisin lisää kavereita/mistä löytäisin saman henkisiä ihmisiä itseni kanssa?

ei

Oon lukion ekalla. Ei saa kavereita. 😁 haluisin kyl…

Möpö

???

Nou shein

joo kannattaa vaan istua jonkun mukavan tyypin viereen tms.

Vastaa aiheeseen: Miten saada kavereita lukiossa

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top