Siirry sisältöön
Crodetti

Otsikossa tärkein kysymys :)
Ei oo motia elää.
Pitäis tehdä kaikkea kuten kuntoilla, urheilla ainakin 1h päivässä, yrittää saada mun ryhti kuntoon ja lukea.
Mutta en halua! Koska motivaatio on helvetissä.

Aina sanotaan että elä niin että teet niitä juttuja joista nautit. Mutta entäs terveyssuositukset? Entäs ne että liiku tämän verran ja syö tämän verran ja älä kato puhelinta paljon?
Ei ne oo elämästä nauttimista.

Jos tekisin sitä mitä nautin, se olis lähinnä piirtämistä ja siinähän ne ryhti ja liikuntasuositukset kärsiikin.

Joten motivaatio. MISSÄ SE ON

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei!

Kiitos viestistäsi. On totta, että meitä patistetaan monenlaiseen – terveellisiin ruokailutottumuksiin, liikuntaan, ihmisten kanssa jutteluun, lukemiseen… Kaikki nämä ja moni muukin asia on toki tärkeää, mutta paineita niistä ei pitäisi ottaa. Luulen, että ihminen huomaa itse, jos joku elämän osa-alueista on aivan pielessä ja silloin voi kohentaa omaa olotilaa palauttamalla arkeen siitä puuttuvia elementtejä.

Toivon siis, että sallit itsellesi elämästä nauttimisen ja sen, mikä tuottaa sinulle iloa ja hyvää mieltä. Kyllä kehosi kertoo sinulle, mitä se kaipaa. Jos vaikka piirrätkin pitkään, saatat huomata, että tekee mieli venytellä tai jaloitella. Tai jos et muista syödä, niin jossain vaiheessa sinulle tulee kyllä nälkä ja hakeudut keittiöön syömään.

Jos joskus huomaat, että sinulle tekisi hyvää esimerkiksi liikkuminen tai lukeminen, niin tsemppikaveriksi voi pyytää jonkun toisen ihmisen. Jos on luvannut kaverille jotain, siitä ei ehkä niin helposti lipeä niin kuin silloin, jos asian on luvannut vain itselleen. Ja muista, että kaikki tarvitsevat joskus lepoa ja sekin on tärkeää, sillä stressi ei tee hyvää mielelle eikä keholle.

Miten te muut Nuortennetin lukijat saatte pidettyä arjessa hyvinvointia edistäviä asioita? Onko se helppoa vai vaatiiko joskus ponnisteluita? Miten motivoitte itseänne? Toivottavasti saat tähän myös muiden nuorten kommentteja.

Jos haluat jutella tästä lisää, voit soittaa meille Lasten ja nuorten puhelimeen numeroon 116 111 tai kirjoitella kanssamme chatissä tai nettikirjepalvelussa (molemmat niistä löytyvät täältä Nuortennetistä).

Olet hyvä juuri tuollaisena kuin olet ja saat viettää juuri omanlaistasi elämää.

Ihanaa ja rentoa kesää sinulle!

Terveisin
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Luova lapsi

Hei! Tiiän tunteen Crodetti, ja siis ite saan motivaatiota siitä, että teen nimenomaan niitä itselle mieleisiä asioita, kuuntelen lempimusiikkia, oon kavereiden kanssa ja kirjotan päiväkirjaa. Ja piirrän, maalaan ja muuta. Siis tekemällä käsillä jotakin tai lukemalla saan motivaatiota. Motivaation sanotaan tulevan ihmisen sisältä. Kannusta ittees ihan rehellisesti vaikka peilin edessä. Sano kauniita asioita itelles. Tiiän että kuulostaa vaan joltain lässytykseltä, mutta kannattaa ihan tosissaan koettaa. Siitä tullee hyvä fiilis, oo ittes liittolainen! Ja siis jos palaan maan pinnalle, niin pyydän,tee niitä kivoja asioita ja ota omaa aikaa niihin itelles mieleisiin asioihin. Sitten mietit tuota elämästä nauttimista ja elämän suorituspaineita. Ensinnäkin, sinä oot se, joka huolehtii loppujen lopuksi susta. Eli oo ittes aikuinen ja ystävä. Toiseksi älä aattele elämää velvollisuutena, ota niitä liikkumisia, syömisiä ja puhelinrajoja pikkuhiljaa mukaan. Rauhassa tehdyt muutokset yleensä kestää kauemmaksi. Eli tiivistän: elämästä nauttiminen on mukavien asioiden sallimista itellensä ja pysähtymistä hyvien asioiden tarkasteluun. Hyvää mieltä saa, kun jakaa itselle tärkeitä asioita ihmisten tai vaikka lemmikin kanssa. Asioihin vaikuttaminen on ongelmien ratkaisua, mitä teit jo, ku kirjoitit tänne. Ja se hyvä olo kumpuaa itselle myönteisistä päätöksistä, siitä, että otat joskus sen levon sillain, että nyt minä muuten lepään ja ansaitsen sen. Tai lähet sinne kävelylle jonku lemmikin tai mukavan ihmisen kans. Mutta et siksi, että terveyssuosituksissa sanottiin niin, vaan siksi, että tiiät, että se on sulle hyväksi. Tee noista asioista itellesi mukavempia, ota omia hetkiä ja nauti kivoista asioista!
Ps. Motivaatiota voi saada myös, ku testaa jotain uutta. Tukea ja ymmärrystä sulle!

Crodetti

Kiitos tosi paljon ylläpito ja toinen kommentoija Luova lapsi, ihanaa kuulla näitä juttuja 😭🫶

Vastaa aiheeseen: Miten saada motivaatio elämään? 😭

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top