Siirry sisältöön
Miettivä99

Eli olen 9-luokkalainen poika, ja tiedän että nyt pitäisi skarpata koulussa ja kaikkea sellaista, mutta minulta ei vain löydy intoa siihen tai en vain yksinkertaisesti jaksa. Esimerkiksi lukea kokeisiin kunnolla. Miten saisin itseni taas inspiroitumaan kouluun ja onko kenelläkään muulla ollut samaa ongelmaa?

HotChocolate

Moikka! :)

Kouluun ja oppiaineisiin pystyy keskittymään jokainen omalla tavallaan.
”Ajattelen nyt ääneen” muutamia vaihtoehtoja joista voit miettiä ja kokeilla, sopisiko joku niistä juuri sinulle parhaiten.

Ehkä paras keino on oikeasti motivoida itseään palkinnoilla, joidenkin vanhemmat voi antaa esim. vaikka pari euroa hyvin menneestä kokeesta, mutta vaikka ihan jo oma ostama karkkipussi tai muu kiva juttu hyvin menneen kokeen tai kunnolla luetun koealueen jälkeen voi innostaa!
Tottakai jo hyvä numero itsessään motivoi monia, esim. mä olen niin kunnianhimoinen ihminen että tosissani pyrin mahdollisimman parhaaseen numeroon mihin pystyn ja kun luen niin motivoin itseäni sitten odottaessani sitä koetta.

Myös hyvä keino on ihan oikeasti tutustua aiheeseen (tepsii varsinkin lukuaineissa kuten historia, uskonto ja biologia). Jos luet nyt vaikka toisesta maailmansodasta, kristinuskon alkuajoista tai eri metsätyypeistä, monille voi olla vähän puuduttavaa lukea tylsää tekstiä jossa monesti on jätetty paljonkin pois tiivistysmielessä. Siksi kannattaa joskus ihan huvikseenkin googlata näistä asioista lisää tietoa jolloin voi päästä vähän paremmin kärryille tai ainakin eläytyä juttuun kun tietää asioista paremmin. Tämän avulla voi löytää vähän mielenkiintoa niitä asioita kohtaan.

En tiedä miten hyvä itsekurisi on mutta joskus kannattaa ottaa itseään ronskistikin niskasta tällaisissakin asioissa. Jos vaikka videopeli tai telkkaohjelma houkuttelee ja uhkaa jättää läksyt ja kokeeseen harjoittelut sivummalle, sano napakasti itsellesi että eka työ ja sitten huvi. Pelata ehtii myöhemminkin mutta ekaksi luet läksyt kunnolla, ehkä teet muistiinpanoja ja kertaat juttuja.
”Palkinnoksi” saat vapaa-aikaa ja tehdä mitä huvittaa :)
Jos et vaan jaksa niin koita mennä aikaisemmin nukkumaan ja ottaa pieniä levähdystaukoja niin läksyjenlukemisessa mutta myös muussakin elämisessä.
Luin jostakin että kun lukee kokeeseen niin kannattaa ekaksi lukea suht pitkään (noin päälle 20min), pitää muutaman minuutin tauko ja hengähtää, ja sitten taas jatkaa 10-20 minuutin lukupötköissä ja pitää välissä aina se pikku tauko.

Onko sulla muuten mitään tulevaisuudenhaaveita? Paras motivaatio joillekin on edetä omia unelmiaan kohti, hyvät numerot ja hyvä perustieto takaa aina paremman koulutuksen (älkää kuitenkon ottako tätä niin että verenmaku suussa aina kymppiä yritetään, mutta kun yrittää oikeasti parhaansa niin siitä enempää ei voi pyytää), ja siten on enemmän parempia mahdollisuuksia mihin ammattiin sitten haluat ja mitä haluat tehdä elämässäsi.
Oli se sitten kääntäjä, maanviljelijä, muusikko, pappi tai mikä tahansa, niin ihmeessä yritä :)
Meistä voi tulla mitä vaan kunhan uskotaan, halutaan ja tavoitellaan unelmiamme tarpeeksi!

Toivon että näistä oli jotain apua, ja uskon vahvasti että kun tämän pitkän raapustukseni jaksoit lukea, jaksat varmasti lukea myös muutaman kouluainekappaleen! :)
Tsemppiä ja siunausta sinullekin!

Vastaa aiheeseen: Miten saan itseni inspiroitumaan kouluun

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top