Siirry sisältöön
Huolestunut

Okei, eli… Olin hyvin lähellä sairastua syömishäriöön, mutta sain onneksi tehtyä täyskäännöksen. Oireeni muistuttivat lähinnä ortorexiaa. Painoni tippui nopeasti lievän alipainon puolelle, mutta on nyt noussut normaalilukemiin. Ongelma nyt on se, että lihakseni ovat kadonneet nopean laihduttamisen myötä. Mua ahdistaa ihan hirveästi enkä tiiä yhtään mitä teen… 🥺 Ja harmittaa ihan hirveesti, että ennen kroppani oli niin täydellinen, kunnes menin pilaamaan sen! Auttakaa mua pliis! Miten lihakset saa takaisin?! Haluaisin salille, mutta en osaa tehä siellä mitään… Help mee!!!😭

(Oon kattonu netistä kuvia, missä mua paljon laihemmista syömishäiriötapauksista on tullut fitnessurheilijan näköisiä lihaskimppuja, mytta mistään ei löydy tietoa miten lopputulokseen on päästy.)

Inka Kiuru

Hei Huolestunut!

Ensinnäkin hienoa kuulla, että olet päässyt takaisiin normaalipainoon ja voit nykyään paremmin! Kehosi ei varmasti ole pilalla vaan pystyt treenaamaan lihasvoimaa parempaan kuntoon eri tavoin.

Kuntosaleilla tarjotaan paljon erilaisia opastuksia ja valmennuksia siihen, miten salien laitteita käytetään ja mitä niillä kannattaa tehdä. Voit esimerkiksi teettää itsellesi sopivan kuntosaliohjelman ammattilaisella tai treenata yhdessä valmentajan (personal trainerin) kanssa. Personal trainerin palvelut voivat olla melko kalliita, mutta kuntosaliohjelman ja opastuksen laitteisiin saat edullisemmin. Jos olet vielä koulussa, voit varmasti kysyä apua kuntosaliharjoitteluun myös esimerkiksi liikunnanopettajaltasi kesäloman jälkeen.

Lihaskuntotreeniä voi tehdä myös kotona joko oman kehon painolla tai erilaisilla apuvälineillä (käsipainot, kahvakuula, jumppakuminauhat yms.) tai vaikka erilaisilla ulkokuntosaleilla, joiden käyttö on yleensä maksutonta.

Treenaaminen on hyvä aloittaa maltillisesti ja rauhallisesti ettet esimerkiksi loukkaa itseäsi rehkimällä liikaa heti alkuun. Lihaskuntotreenin lisäksi on hyvä harrastaa myös sykettä kohottavaa kestävyysliikuntaa kuten kävelyä/juoksua, pyöräilyä tai uintia. On tärkeää myös muistaa venytellä, pitää riittävästi lepopäiviä ja syödä sekä nukkua riittävästi.

Lämpimin terveisin, 
MLL Nuortennetin ylläpito

itsyalocaljonneboi

Salille vaa riehumaan nii kyl ne sielt takasi tulee💪💪
Ja sano vaan vanhenmmille ett ostaa sulle salikortin, esim EasyFitille ku ite käyn siel ja siel on hyvä ilmapiiri ja paljon eri laitteita ja ei oo pahan kallis, 30e kuus.

Vastaa aiheeseen: Miten saan lihakset takaisin?!!

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top