Siirry sisältöön
Super shy

Mua vaivaa se, että mä oon ihan tosi ujo.

Tiivistettynä: En uskalla sanoa mun mielipiteitä asioista. En uskalla viitata koulussa. Minun on vaikea puhua etenkin puolitutuille, keitä nään joka päivä mutta keille en normaalisti puhu paljoa eli esim. suurimmalle osalle mun luokan oppilaista. Mua ujostuttaa näyttää mun piirustuksia tai muita juttuja.

Miten voin saada ujouden pois, tai edes lievittää vähän? Se häiritsee ihan mun jokapäiväistä elämää.

Kukkainen 🌸

No mun on ehkä vähän sillee vaikee auttaa kun en tunne sua kunnolla 😅 mut mulle ainakin autto se et esitin että en oo ujo (tai epäitsevarma) esitin siis olevani jotain mitä en ole ja se kuulostaakin jo vähän oudolta mutta toi OIKEESTI autto tosi paljon. Aloita pikku hiljaa, vedä itsesi mukavuusalueen toiselle puolelle ja ala vaikka viittaamaan tunneilla sekä mee juttelee ihan perus jutuista sun luokkalaisten kanssa. Ja hei jos se tuntuu pahalta niin se on edistystä!!
Tsemppiä tosi paljon sinne❤️❤️❤️🌸

Olen pahoillani

En osaa auttaa koska minä olen samanlainen :(

Tiikeri🐯💖

Mä en oo samalla tavalla ujo mutta en itekkään uskalla aina puhua etenkään tuntemattomille. Joskus vaan sanon vaikka että ”sulla on tosi kiva takki” ja kävelen pois. Mutta kiva että uskalsit edes kertoa tosta netissä.

t010

moi!
mäki olin aiemmi iha tosi ujo ja se häiritsi mua itteeki. oon kuitenki huomannu, et pikkuhiljaa oon alkanu rohkastuu. uskon et isolt osin tähä vaikuttaa se, et oon ollu ihmisten kaa jotka on ite rohkeit ja itsevarmoi, ja jotenki tietyl tapaa se on sit vähä tarttunu muhunki.
auttaa myös paljon aatella, ettei ihmisii oikeest kiinnosta. vaik sä välil mokaisit, nii kukaa tuskin ees huomaa.
myös jos et uskalla sanoo sun mielipidet, kyse voi olla siit et oot väärien ihmisten kaa. eti sun ympärille ihmisii, joiden kaa uskallat sanoo sun oman mielipiteen asioihin ja olla rehellisesti oma ittes. on pidemmän päälle raskast jatkuvasti myötäillä ja esittää muide seuras jotai mitä ei oo. se saattaa kertoo siit ettet oo sulle oikeenlaisten ihmisten kaa, vaikkei sitä aina ees huomais jos siit on tullu sellai tapa ja oot vaa tottunu siihen.
koulus uskalla vaa viitata. kerää rohkeus ja alota vaik siit, et haastat ittees menee mukavuusalueen ulkopuolelle ja viittaa esim. kerran päivässä. muista ettei haittaa vaik mokaisit, kaikki me vastataan välil väärin! älä mieti niit et joku vaik naurais tai jotai, ne on vaa epävarmoi itestää.

tsemppii sulle, toivottavast täst oli jotai hyötyy <3

jokuu

En osaa auttaa sori, koska itel täysin sama juttu. Toivon et joku auttaa meitä pian!

Vastaa aiheeseen: Miten saan ujouden pois?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top