Siirry sisältöön
E [Nimimerkki muutettu]

Heii kaikki<3 Oon 12v koht menos yläasteelle (siis syksyllä). Haluisin kovasti yhet kengät, siis Nike Air Forcet sellaset valkeet. Ongelmana on se, että mun isi sanoo et valkeet kengät menee heti likaseks ja ei sellasii. En haluis mitää adidaksen lenkkareit. Miten saisin isin suostuteltua ostaa ne? Mulla on lahjakorttikin kauppaan nii pystyn hyvin itekki ostaa ne eli ei rahasta oo kiinni.

Kiitti vinkeistä!❤️

Arvedávgi

Et kai sä isäs lupia tarvitse omien rahojesi käyttöön🤔?

Tuskin

Tuskin tarviit lupaa, ne on sun rahat teet niil mitä teet. Jos on pakko saada lupa käy kauppaa! Eli ehdota vaikka jotain palvelusta vastineeksi

Nou Shein

no ostat omilla rahoillasi.

.

Varmasti hyvä ajatus mut mun mielestä vähän ajattelematon lause, Arvedávgi :)

Elluuu🥑

Kiitos paljon!

Pusheli Pasheli

No parempi ku puhut ensin syn vanhempien kanssa. Jos ne ei suostu voit sitten vaan sanoa että teet omilla rahoillasi mitä haluat. Sano niille et se on sulle oikeesti tärkeetä niin ehkä ne ymmärtää. Tuskin ne nyt jostain kengistä ihan mielettömän paljon suuttuu. Sit vois tietty miettiä et minkäköhän takia sun vanhemmat kieltää sua ostamasta ne. Ehkä sä tajuat vasta kun sä oot ostanu ne et sun vanhemmat oli oikeessa. Ite ainaki tiedän kokemuksesta ettei valkoset kengät kovin pitkään valkosina pysy.

Verkkari

Moikka!

Ja kiva, että tulit kysymään täältä vinkkiä tilanteeseesi 😊 Kerroit, että haluaisit kovasti ostaa tietynlaiset valkoiset kengät, mutta isäsi mielestä se ei ole hyvä ostos, koska valkoinen on lialle herkkä väri. Jos ymmärsin oikein, niin kerroit, että isäsi olisi tarkoitus ostaa sinulle kengät kouluun, mutta sinulla on myös oma lahjakortti kenkäliikkeeseen.

Voisitko kokeilla neuvotella avoimesti kenkien ostosta isäsi kanssa? Ehkä voisit avata hänelle, miksi juuri nämä kengät ovat sinulle mieleiset ja tärkeät? Kun kerrot hänelle enemmän toiveidesi taustoja, hän ehkä ymmärtää paremmin sinun näkökulmaasi. Uskon, että isällesi on myös tärkeää, että sinulle löytyy mielekkäät sekä kestävät kengät koulua varten.

On totta, että valkoisissa kengissä näkyy värin vuoksi herkemmin esimerkiksi katupölyn tai mutaisen maan aiheuttama lika. Kenkiä on kuitenkin mahdollista puhdistaa ja pestä kotikonstein tai on olemassa myös myytäviä puhdistus- ja pesuaineita kengille. Ehkä voisit keskustella isäsi kanssa, miten kenkien kuntoa olisi mahdollista ylläpitää? Olisitko esimerkiksi valmis sitoutumaan kenkien puhdistamiseen, jos ne tahriintuvat?

Voisitko esimerkiksi yhtenä ratkaisuna ehdottaa, jos itse maksaisit esimerkiksi osittain valkoiset kengät omalla lahjakortillasi, mikäli isäsi ei ole valmis kokonaan kustantamaan kyseisiä kenkiä? Vai olisiko kompromissi kenties se, että sinulla olisi kahdet kengät kouluun: sinun ostamat ja isäsi ostamat kengät? En suosittele kuitenkaan salaa ostamaan kenkiä, vaikka lahjakortti onkin sinun omaa rahaasi. Avoimella keskustelulla ja neuvottelulla pystyy aina helpommin löytämään kompromissin tai ratkaisun, joka on molemmille sopiva.

Toivottavasti vinkeistä oli apua <3 Iloista tulevaa kesää ja oikein paljon tsemppiä yläasteelle!

Arvedávgi

”.” voitko selventää, millä tavalla lauseeni oli ajattelematon?

Vastaa aiheeseen: Miten saisin suostuteltua vanhempani?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top