Siirry sisältöön
Helurei:D

Siis ite oon tehny sh:ta useita vuosia ja yrittäny lopettaa monia monia kertoja mä vaan en osaa pysyä puhtaana siitä kovin pitkiä aikoja ja pienikin asia joka menee väärin saa mut relapsaamaan onko teillä jotain hyviä konsteja joilla pysytte relapsaamatta?

MLL Nuortennetin ylläpito

Hei Helurei:D,

Kiitos viestistäsi. Asia, josta kirjoitit, on sellainen, että haluamme tarjota sinulle vertaistuen lisäksi aikuisen tukea. Viestisi on siirretty kokonaisuudessaan myös ”Päivystäjä mukana keskustelussa” -keskustelualueelle. Lasten ja nuorten puhelimen päivystäjät osallistuvat kyseisellä keskustelupalstalla keskusteluun. Kun päivystäjä vastaa viestiisi, julkaisemme myös viestisi tai osan siitä. Tekstisi saatetaan julkaista ajoittain hitaammin kuin muilla keskustelualueilla.

Jos asiasi on kiireellinen, suosittelemme olemaan yhteydessä Lasten ja nuorten puhelimeen (116 111) tai chattiin https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/. Voit myös kirjoittaa anonyymisti Lasten ja nuorten nettikirjepalveluun https://lasten-ja-nuorten.kirjepalvelu.mll.fi/.

Lämpimin terveisin,
MLL Nuortennetin ylläpito

E

yks hyvä tapa joka mua auttaa aina ku meinaan relapsaa on se, että ootan aina tiettyjä aikoja ku tulee se halu. esim. 5min aluks ja sen jälkeen alkaa pidentää sitä aikaa, kunnes ei enää teekään mieli tehä.

Tyttö010💋

Mikä on sh😅

joku

sh on sama ku self harm eli niinku ittensä satuttaminen, viiltely jne. ja joo mäki haluisin tietää miten sen voi lopettaa, siis viiltelyn

Ketsuppi

Ehdotuksia:
* pura pahaa oloa jollain muulla tavalla (päiväkirja/runot, maalaus, stressilelut, liikunta … jne.)
* jaa ajatuksia muille (kaverit, perhe, Nuortennetin palvelut, Sekasin-chat, koulukuraattori/psykologi yms.) – tää on jo hyvä startti!
* tee jotain itselle mieleistä (musiikki, taide, tanssi, liikunta, pelaaminen, nukkuminen)

Kaikkea parasta <3

Vastaa aiheeseen: Miten te pysytte puhtaana sh:sta (TW)

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top