Siirry sisältöön
Kata

Niin miten teillä valitaan uudet tukioppilaat? Meillä on ensin täytynyt kirjoittaa semmonen hakemus ja sen jälkeen opettajat karsi sieltä joukosta pois oppilaat jotka eivät heidän mielestä soveltuneet tukioppilaiksi. Sitten yhdeksännen luokan tukarit valkkasivat seiskoista pääsiät. Tämä on toiminut, mutta haluaisimme muuttaa sitä jotenkin. Ehdotuksia ja ideoita?

tytsy

Meillä on samantyyppinen. Eka hakemukset, sitten opettajat vaikuttavat vähän hakijoiden karsimiseen esim. tupaijat karsitaan pois. Sitten valitut haastatellaan ja osa vielä karsitaan pois.

Voisitte tehdä pieniä leikkimielisijä testejä joissa esim. testataan esiintymis- ja ryhmätöskentelytaitoja.

tukari

Meillä täytettiin ensin hakulomakkeet, jotka annettiin koulumme kuraattorille. Myohemmin kuraattori kysyi meitä vielä pieneen haastatteluun, sitten kuraattori itse valitsi hakijoiden joukosta parhaat :)

En pidä :/

meillä tukarit valitsee uudet, se on mun mielestä kyllä tosi tyhmä idea. siis tukarit haastattelee näitä halukkaita.. ja sitä paitsi tänä vuonna tukareissa oli yks tyttö joka oli 8lk nii hän sitte halus että kaks 7 luokkalaista kaveriansa pääsee tukariksi ja niiin… muutenki epäreilua ku kaikki sellaset ihan tyhmät pissikset (anteeksi kun haukun mutta en vaan voi sietää heitä) pääsivät tukareiksi ja esim ystäväni ei päässyt vaikka kovasti tahtoi, mutta kukaan tukari ei tuntenut häntä niin luultavvasti sen takia ei sitten voinut ottaa! liian puolueellista

entinen, jotenkin keskusteluun eksynyt tukari

Meillä oli silleen, että mut kun valittiin niin wkals järkättiin sellanen yleinen tilaisuus välitunnilla, missä vanhat tukarit kerto siitä toiminnasta ja jakoi halukkaille kyselylomakkeet (missä kyseltiin just noita samoja mitä edellisilläkin, tyyliin miten olisit valmis kehittämään toimintaa jne.). Sitte niiden lomakkeiden perusteella kutsuttiin ihmisiä haastatteluun, jossa haastattelijoina toimi vahnat tukarit. Kysymykset oli saman tyylisiä kun siinä lapussakin, ja sitte sen haastattelun jälkeen tukarit ja tukariohjaajat (ja en muista keskusteltiinko vielä muunkin henkilökunnan kanssa) valitsi sopivat tukarit.
Mutta sitte ku olin kasilla ja ysillä, niin me pidettiin omille luokillemme se esittelytuokio missä sai niitä lappuja. Ja koska halukkaita oli sen verran vähemmän, ei ollut mitään haastattelua, vaan olikohan niin että meille sanottiin nimet ja sitte me saatiin sanoa mielipiteemme. Ite ainakin muista hämärästi istuneeni toisen tukariohjaajan kanssa köksän luokassa keskustelemassa parista halukkaasta? Jokatapauksessa ainakin ysillä oli niin, että me saatiin tutkia niitten hakulappuja ja keskusteltiin ketkä meidän mielestä olis hyviä. Ja saatiinkohan me vielä tietää jotenkin etukäteen valittujen nimet, että sillon vielä saatto sanoa jos omasta mielestään joku ei ollenkaan sopinut toimintaan. Jokatapauksessa kummallakin kerralla lopullisen päätöksen teki tukariohjaajat.

Nimetön

Olen uusi tukioppilas mun jännitti hirveästi ryhtyä tukioppilaaksi. En tiennyt tarkalleen mitä tukarit tekevat mutta päätin kuitenkin kokeilla olisiko minulla aihetta tukioppilaaksi. Mutta tukarina oleminen on ihan parasta. Se on rentoa vaikka välillä joutuukin olemaan koulu päivän päätteeksi koululla suunnittelemassa erillaista toimintaa.

Ex-tukari

Meillä oli vielä sillon kun mä hain tukariksi, niin että ekana piti täyttää sellanen lappu, missä oli kaikkea et ”miksi haluaisin tukioppilaaksi” jne., ja sitte niiden lappujen perusteella osa valittiin haastatteluun. Haastattelussa sitte vanhat tukioppilaat kyseli meiltä samantyylisiä kysymyksiä, et ”miksi olisin hyvä tukioppilas jne.” Ja se haastattelutilanne meni siis niin, että tukioppilasohjaajat haki sinne köksän luokkaan aina kerrallaan osan hakijoista, ja yhtä haastateltavaa kohden oli kaksi vanhempaa tukioppilasta haastattelemassa. Sitten sen jälkeen tukioppilasohjaajat ja vanhat tukioppilaat valitsi tukioppilaat.

Seuraavana vuonna sitte tukioppilasohjaajat keskenään valitsi uudet tukioppilaat niiden lappujen perusteella. Tosin mä muistan jostain syystä istuneeni kerran köksän luokassa keskustelemassa jostain hakijasta (kaksiin siis opettajan kanssa), en oo ihan varma mutta taisi olla niin että jostain hakijasta oli vähän epäselvyyttä, ja minä olin ainut joka hänet tunsi.

Sitä seuraavana vuonna sitten me saatiin muistaakseni kanssa nähdä ne laput ja sanoa mielipiteemme, mutta lopullisen päätöksen teki sitten ohjaajat.

Tukariksi aikova

Meillä sen saa ottaa lyhyt kurssiksi, jota on 2 tuntia yhdessä jaksossa ja 3 seuraavassa. Sitten täytetään hakemukset. Tukioppilaaksi pääsyyn vaikuttavat hakemukset, miten on tunneilla ollut, jälki-istuntojen määrä ja luokan äänet. Se on omasta mielestäni aika reilua.

Tukari

Meillä Tukari on lyhyt kurssina jossa ekassa jaksossa on 2 tuntia ja toisessa 2. Meillä haitaan lyhytkurssiin jonka jälkeen opo (Tukari ohjaaja) hastattelee halukkaat, karsii itse ensin omasta mielestä huonot pois ja sitten vanhat tukarit miettii onko henkilöt sopivia tukareiksi? jos joku ei ole niin siitä käydään yhdessä keskustelua.

Meillä jopa liian helppoa?

Eli meillä tukariksi pääsee valitsemalla sen valinnaiseksi. Ei muuta. :)

Vastaa aiheeseen: Miten teillä valitaan uudet tukioppilaat?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top