Siirry sisältöön
Itsyabboy

Moikka,

Oon 17-vuotias poika ja oon jo 6-luokasta asti tienny olevani homo. En oo kertonu mun vanhemmille, koska tiedän, että ne ei tätä välttämättä hyväksy.
Aina kun TV:stä tulee esim. elokuva ja siinä on kohtaus missä homopari suutelee, vanhempani sanovat, että ”No hyi helvetti” tai ”Mitäs homostelua täältä tulee, vaihdetaan äkkiä kanavaa!”

Olen perheen eka poika, joten mun pitäisi olla se, joka ”jatkaa sukua ja tekee lapsia”. Mul on kauheet paineet ku vanhemmat hokee tota mulle välillä.

Mitä pitäis tehdä? Ootanko vielä oikeeta aikaa kertomiselle vai pitäiskö jo kertoa?

Azzie

Kenties voisit löytää tukiverkkoa ympärillesi esim. Setan nettisivuilta? Siellä kuitenkin on samojen ongelmian kanssa painivia nuoria, joten voisit saada vertaistukea. Onko perheessäsi ketään, jolle voisit puhua, sisaruksia, setiä tai tätejä? Koska on helppo aloittaa kertomalla jollekin perheessä, jonka tiedät hyväksyvän. Mutta ennemmin tai myöhemmin, kun tunnet sen sopivaksi, kannattaa myös puhua avoimesti vanhempien kanssa. He voivat olla järkyttyneitä, voivat kysyä jopa sopimattomia kysymyksiä, mutta silloin on hyvä pysyä rauhallisena, keskustella mahdollisimman asiallisesti. He kuitenkin ovat vanhempiasi, siinä voi mennä aikaa, mutta varmasti he hyväksyvät asian lopulta.

yeehaw

Moro!

Monesti tosi homofobiseltaki vaikuttavat ihmiset saattaa olla ihan ok sitten kun joku niiden läheinen on homo. Ite jännäsin omia vanhempia ihan sikana ennenku yks mun kaveri (kiitti vaan) kerto niille että oon lesbo. Ne oli tosi ihania vaikka ei ehkä osannutkaan sanoa kovin paljon.

Mutta sinä itse tunnet parhaiten omat vanhempas. Jos olisin sinä odottaisin ehkä 18 v asti, mutta toisaalta oot tienny ton asian jo niin kauan että ymmärrän jos tuntuu raskaalta pitää sitä sisällä. Tähän tilanteeseen ei varmaan oo yhtä oikeeta ratkaisua. Mutta koskaanhan ei oo pakko kaapista tulla jos ei halua, varsinkaan jos ajatuksestakin tulee turvaton olo. Esim jos asut porukoilla niin tilanne voi olla tosi hankala.

Tää on kuitenki sun päätös, että kuuntele sydäntäs. Ja teet mitä teet niin tsemppiä sulle ja toivon ettö kaikki menee hyvin ja sun porukat on sun arvoisia ihmisiä. :)

Vastaa aiheeseen: Miten tulla kaapista homofoobisille vanhemmille?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top