Siirry sisältöön
⭐🔷️Kristallienkeli🔷️⭐

Moi! Olen 13- vuotias, ja olen menossa yläasteelle. Haluaisin vähän kysellä yläkoulusta.
1. Miten voin tulla suosituksi? Haluaisin heti ekana päivänä saavuttaa suosiota, mutta miten?
2. Onko aina tietyn tyyppiset oppilaat omissa ryhmissään koulun pihalla??Esim. Kovikset, tavikset, teiniritsat ja muut nämä ryhmät.
3. Miten voisin päästä yhden pojan kaveriksi, josta olen kiinnostunut jo pitkään? Sanotaan vaikka nyt Kasper. (Ei oikea nimi). Tämä Kasperi hengasi pihalla aina tiettyjen oppilaiden kanssa. Eniten se oli Toivon (keksitty nimi) kanssa. Ne käyttäytyi huonosti ja kovaäänisesti, ja esitti kovia. Mutt sitten, kun tämä Toivo lähti pois, niin tämä Kasper käyttäytyikin tosi hyvin. Eli aina Toivon kanssa huonosti, mutta ilman toivoa hyvin. Nyt tämä Toivo ei tule luokalleni, joten Kasper ei tule käyttäytymään huonosti. Miten voisin päästä Kasperin kaveriksi?
4. Jos olen biologisesti kahta sukupuolta, pitäisikö mun valita jompi kumpi sukupuoli, jotta soveltuisin koulun normeihin? En vaan osaa päättää, kumpaa haluan olla.

Tässä oli mun kysymykset yläkoulusta, näihin voitte vastata, jos osaatte. Hyvää kesää! :)

Epäluova henkilö

Hei!
Nyt kyllä tämä on pähkinä purtavaksi henkilölle joka ei ikinä ole ollut ylä asteella suosiossa!
Mutta kaikki ylä asteet on vähän erilaisia mutta kerron meidän koulu suosittujen keinot!
1. Yritä saada mahdollisimman monta ystävää/kaveria! Sillä tavalla monet muut saavat tietää sinusta!
2. Meillä yleensä kaikki on sisällä välitunnit(paitsi kevätlukukaudella lopussa ja syyslukukauden aulssa) Mutta meidän koulussa yleensä kaikki ”kuuluisat” hengailevat välituntien aikana ala-aulassa. Valmistaudu siihen että jotkut alkavat polttamaan ja käyttämään aineita joita alaikäiset eivät saisi käyttää! Eli siis jotkut ihmiset suoraan sanoen tuo röökin ja vapen hajun luokkaan ja käytäville. Yleensä nämä ovat myös henkilöitä jolla on paljon kavereita, mutta itse en suosittele heidän kanssa kaveeraamaan koska siitä tulee ylimääräistä dramaa!
3. Kerää rohkeutta ja mene puhumaan hänen kanssaam! Kokeile sitä!
4. Okei, tämä on kyllä tosi hankala mutta kokeillaan… lyhyen pähkäilyn jälkeen päädyin tulokseen että entä jos et valisisi kumpaa olet, ole vain kuka haluat olla!
Toivon että tämä sitten auttaa yhtään sinua!
Onnea sinnepäin!<3

👽🐠

Oo just oma ittes ja älä esitä semmosta, joka ei tunnu just sulta <3 Sillee saa esim. Uusia kavereita ja vois ”kasper’ kiinnostua susta kunha oot oma ittes <333

PuShEeN😍✨

1. Pääset suositus jos oot kaunis, hyvä koulus ja ennen kaikkea kiltti. Kaikki ne on suosittuja joita ihaillaan niiden kauneuden ja kiltteyden vuoksi. Kannattaa 5odellkin aloittaa uusi tyyli tai laittaa aiempaa huomiotaherttävämpiä/kauniimpia vaatteita. Niin ihmiset saa susta uuden näkemyksen.
2. No yleensä ainakin ”coolit” on yhdessä joko pelaamassa jotain peliä esim polttopallo tai sit ne vaan puhuu jossain nurkas.
3. Jos haluat pojan huomion kannattaa vähän flirttailla muttei liikaa kos se on vähän outoa. Kannattaa katsoa miten kävelet ja seisot ja että onko asento cool.
4. Joo ehkä niin mutta oon huomannu että pojat ei oikein ennen teini ikää tykkää kuin kauniista tytöistä ja se saattaa olla tosi turhauttavaa.

Hyvää jatkoa kaikille ja onnea uuteen kouluvuoteen!!!<3<3<3

1. Ensinnäkin miks haluaisit suosituks? Eikö riitä jos sulla on vaa tarpeeks omia kavereita. Ja toisekseen älä yritä päästä suosituks ei oo sen arvosta. Mutta jos nyt välttämättä silti haluat nii sun koulumenestyksellä ei oo siihen mitää merkitystä eikä aina edes kiltteydellä. Lähinnä se että oot sosiaalinen ja nätti nii sillä pääsee pitkälle.

Kaksi yläkouluvuotta käynyt

Hei,

Vastailen kysymyksiisi parhaani mukaan oman yläkoulukokemukseni pohjalta, numerojärjestyksessä kuten kysymyksesi esititkin.

1. Valitse ensin, minkälaisten ihmisten joukossa haluat saavuttaa suosiota. Et voi olla kaikkien suosima. Harkitse tarkkaan, haluatko olla suosittu porukassa, joka varastelee kaupasta, juo kaljaa pensaassa illan tullen ja päätyy tekemisiin poliisin ja lastensuojelun kanssa. Kontakteja kannattaa luoda kaikkien ihmisten kanssa, jotta opit tuntemaan heidät paremmin. Kaikista ei tule kuitenkaan kavereitasi.
2. Tuoreet seitsemäsluokkalaiset varmaankin pysyvät porukassa, missä on omia ala-asteen kavereita tai muita tuttuja. Myöhemmin samanhenkiset oppilaat löytävät kyllä uusiakin tuttavuuksia.
3. Yritä hieroa tuttavuutta Kasperin kanssa. Jos Toivo on kuitenkin samassa koulussa rinnakkaisluokalla, voi käydä niin, että Toivo ja Kasper alkavat olemaan yhdessä välitunneilla. Sinun kannattaa tällöin mahdollisimman ajoissa saada hyvä suhde Kasperiin, niin ehkä tämä ymmärtää, ettei kovan esittämisessä olekaan järkeä.
4. Meillä koulussa on yhteiset käymälät molemmille sukupuolille ja lisäksi muutama erillinen naisten vessa. Liikunta on kuitenkin jaettu tytöille ja pojille erikseen. Tälläisessä tapauksessa sinun kannattaa pysyä saman sukupuolen liikuntatunneilla, jos haluat välttyä (joskus jopa töykeiltä) kysymyksiltä sukupuolestasi. Olet varmasti joutunut tälläiseen tilanteeseen aiemminkin esimerkiksi uimahallissa. Jos sinulla on suomalainen henkilötunnus, voit mennä siinä olevan sukupuolen mukaan. Miehillä tarkistusmerkkiä (henkilötunnuksen viimeimen kirjain tai numero) edeltävä numero on pariton ja naisilla parillinen.

Hyväää loppukesää sinullekin.

⭐🔷️Kristallienkeli🔷️⭐

Kiitos vastauksista! Haluan sanoa tuolle kaksi yläkouluvuotta käyneelle, että mun koulussa on tytöt ja pojat liikunnassa yhdessä.

⭐🔷️Kristallienkeli🔷️⭐

Mä oon valinnut jo mun sukupuolen. Oon intertyttö. Mut en sitten ollenkaan nykytyttö!!:DD Mut koulu alkoi mulla hyvin, mulla on kavereita, mut mä oon nyt koronassa! Ja tosiaan, mun koulus ei oo tytöille ja pojille erikseen liikuntaa, koska mun luokalla on vaan 1 tyttö ja 4 poikaa, jos ei ota mua huomioon. Rinnakkaisluokassa on vaan kaks poikaa ja kaks transtyttöä.

Koronan aikana mä löysin kaapista sulatejuuston, josta meni parasta ennen 2014 :D

Apulais tyttö:)

Okei! Hei tiedän tunteen eksyit tai löysit tälle sivulle koska haluat olla suosittu:) Ei se loppupeleissä hirveen vaikeaa ole;) Itse seiska luokalla mietin tuota ja sain olla yläasteen suosiossa olemalla vain oma itseni ihan normaali tyttö:) Otin kyllä ja otan huomion vastaan! Mutta ole itsesi ja tee itsellesi mitä haluat paras vinkki lähde aina maille jos tunnet itsesi kauniiksi:)

Maille on minun tapaani kodin ulkopuolelle

Apulais tyttö:)

heippa taas! Minä täällä taas jälleen teidän kanssa<3 Nyt ajattelin kertoa omasta teiniajastani ja antaa vinkkejä koska uskon sen auttavan:-) , No Joo. Okei kerron mun ekasta päivästä seiska luokalla eli siis joo, saattaa järkyttää teitä mutta ihan sama:) Oli siis 11.8 2020 maanantaina oli kesäinen ja lämmin päivä. Astuin [osa viestistä poistettu] koulun pihamaille ja katselin vähän eteeni. Kaikki tuntui niin oudolta.
olin ollut toisessa Koulussa. Tää tuntu uudelta ja oudolta. Kello oli 7:39 Todella aikasin oluin siellä jo mutta kuitenkin. kellot soisivat kasilta. Näin pihalla pari uutta tyttöä ja uusia oppilaita ja ehkä vanhojakin. ajattelin että olisi jännää tutkia koulua mutta ovet olivat vielä lukossa enkä yksin viitti mennä. No kuitenkin kello alkoi lähentyä kasia ja koululle ilmestyi lisää jengiä. Tuttuja , uusia ja vanhoja. Jännää!
Menin katsomaan sisälle kellojen soitua. Olin koko päivän itsekseni. No luokanvalvojan luokka löytyi ja saatiin tutkia koulua. Sieltä löytyi vaikka ja kuule mitä! Se ensimmäinen päivä oli huippu! Jo seuraavalla viikolla olin saanut kaksi ystävää ja ihastuksen, aloin saamaan suosiota seiskan puolivälissä. Tarkkaa selitystä en tiedä mutta uskon sen olevan siitä koska olin oma itseni ja en hankkinut sitä ”tarkoituksella”. Myös olin ystävällinen muille niin kuin suosittelen tekemään. Mutta joo ajan myötä menin kasille. Porukka alkoi jo niin sanotusti vainoamaan ja vakoilemaan minua jonkin ihmeen takia, somessa ja koulussa. No en kiinnittänyt asiaan hirveästi huomiota, ajattelin ettei se haittaa. No sitten suosioni kasvoi siihen että ympärilläni pyöri kymmeniä ihmisiä ja sain jatkuvasti uusia ystäviä ja kaikki tytöt koulustani ihailivat minua tai ainakin uskon niin. No lopulta aloin ihmetellä kymmeniä treffi pyyntöjä ja satoja jopa tuhansia kamupyyntöjä ja ties mitkä somet parveilivat kommenteista jota sain. Okei siirrytään toiseen osioon. Aloin jo vähän pohtia jaksanko tätä enään, Mainitsin ystävilleni tästä ja he sanoivat että suosittuna oleminen on rankkaa. Ymmärsin sen melkein koska olin tehnyt tätä samaa melkein 3 vuotta antanut haleja ja kuvannut tiktokkeja ja hyväksynyt snäppi pyyntöjä., Mietin onko enään touhussani mitään järkeä. No tätä samaa vaan jatkui ja jatkui mietin että kun lähden ysiltä se loppuu ja odotin ja odotin loppua ja onneksi huomasin sen näkyvän. kauaa aikaa ei enää mennyt kun olisin siirtymässä lukioon! sitten tämä saa lopun! No kello soi viimeinen koulupäivä oli käsitelty sain viuhdoin kiven niskoiltani pois.

annan nyt vinkkejä suosituksi tulemiseen

en anna niitä koska jos tarvitset suosiota kannataa olla muille oma itsesi en painosta tekemään mitään muuta ja suosio ei ole loppupeleissä ees niin hienoa!

Rakkaudella suuri apurisi <3 Onnnea sulle !

V 16 [nimimerkkiä muutettu.]

No ei se yläaste ollu paha paikka. Käyn lukiota. Ala-asteen jälkeen kun siirryt uuteen kouluun ja se on yläaste. Paikka on aivan erilainen kuin ala-aste. Eka kerta jännittää sit et muista, mistä oot saanu jo kavereita ja jännitys oli loppunu.

Bab Honey Girl 😍😈 ❤💜💙💛💖

Hellou! Ite oon siis ysillä… ja ööö… meiän koulussa ei oo suosittuja erikseen vaan on tunnetuimpia ja vähemmän tunnetumpia ja mä oon aika tunnettu meiän koulussa koska oon aika monessa asiassa mukana. Oon oppilaskunnan hallituksessa, koulun kerhossa, tosi moni tietää mut alakoulusta ja on niitä joittenka frendit on kertonu. Eli varmaan paljon yli puolet mun koulusta tuntee mut. Eikä tosiaan kaikki ole positiivista koska osa on myös entisiä kiusaajia mutta koska oon paljon coolimpi nyt, kun alakoulussa ni se on parempi. Yllättävän moni meiän koulusta tietää että mä oon gay mutta ei sen enempää.
Ciaó!

orava 🌟

no minä en ole kauhean suosittu, vaikka kyl mä yritän olla tosi kiva kaikille. mun mielestä on kivempaa olla epäsuosittujen kanssa kuin suosittujen ainkain meidän luokan suositus on tosi ilkeitä kaikille ja tekee tyhmiä juttuja että on sitä kivempaa olla hauska ja kiva kuin nätti ja ilkeä ?

Vastaa aiheeseen: Miten tulla suosituksi koulussa?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top