Siirry sisältöön
?

Okei kerron nyt mun tilanteen. Mä oon 9-luokkalainen tyttö. Koulussa mulla on muutama kaveri, jonka kanssa voin olla, mut ei sellasia joita näkisin vapaa-ajalla. Harrastan kahta joukkuelajia joista toisessa mulla on pari kaveria, mut niitäkään en vapaa-ajalla näe. Toisessa on yksi, joka on ainoa kaverini jota näen. Olen vaihtanut monta kertaa joukkuetta, mut en oo saanu kavereita enkä tämän kyseisenkään kaverin kanssa ole siellä joukkueessa tutustunut. Mua on kiusattu (ei enää) joten olen melko epäsosiaalinen, koska nää tilanteet on mulle vaikeita. Yritän kuitenkin, mut en saa kavereita. Oon myös oikeesti tosi sosiaalinen jos tunnetaan, mutta sitä ei kukaan tiedä. Olen tuntenut oikeastaan koko peruskoulun ajan oloni yksinäiseksi ja se ei ole kivaa. Miten voin saada kavereita?

Miumau

Moi, kuulostaa, että olet yrittänyt hankkia kavereita monilla tavoin. Mulla on kuitenkin sulle pari tapaa vielä:
1. uusi harrastus?
Olet varmaan miettinytkin tätä, mutta voisit aloittaa uuden harrastuksen. Jos ei nyt, niin vaikka syksyllä? Harrastat siis jo jotain joukkuelajia, mutta kiinnostaisko sua vaikka joku kuvishomma, teatteri, käsityöt, jne?
2. lukio/amis
No tää nyt tuleekin vähän automaattisesti, mutta siis – olettaisin, että aloitat jatko-opinnot syksyllä. Mä oon nyt lukion ykkösellä, ja oon saanut paljon uusia kavereita. Eli kannattaa olla avoin uusille kavereille sitten syksyllä! Ja muista, uudessa koulussa on monta muutakin, jotka toivoo uusia kavereita :)
3. netti/some
Tää on aika laaja kategoria, mutta siis netti. Itsellä ei ole paljoa kokemusta nettikavereiden hankkimisesta, mutta muutama kuitenkin on. Somesta voi löytää kavereita esim. snpäistä, instagramista tai vaikka täältä nuortennetistä! Sullahan on se joukkueharrastus, niin vaikka siihen liittyen voisi löytää nettikavereita, jotka on kiinnostunut samasta lajista :) Jos haluut niin mekin voidaan olla nettikavereita, jos haluut jutskailla täällä nuortennetissä!
4. kesätyöt
Juu, tiedän: kesätyöt ei ole ensisijaisesti kavereiden hankkimista varten, MUTTA niistä voi saada kavereita. Tiedän tuttuja, jotka on löytänyt kavereita kesätöistä. Ja jos he eivät ole pysyneet yhteydessä työjakson jälkeen, olen kuitenkin kuullut, että kesätöissä on ollut kivojen työkaverien ansiosta hauskaa. Monet paikat ei välttämättä enää hae kesätyöntekijöitä, mutta aina kannattaa yrittää!

Tässä ei tietenkään ole kaikki maailman tavat hankkia kavereita, mutta ehkä tästä saa jotain inspriraatiota <3 Muista, että et ole yksin yksinäisyyden kanssa – se on todella yleistä nuoruudessa. Lupaan, että sulle löytyy kyllä kavereita, kunhan vaan olet avoin sille! Ja tosiaan, voidaan jutella täällä enemmänkin, jos se ois susta kiva :)

n🖤[Osa nimimerkistä poistettu.]

Mullakin vähän sama tilanne

Tyttö :)

Moii. Tunnistan tilanteen. Mutta tässä hieman vinkkejä ( ne auttoi ainakin mua )

1. Koita ettii joku sun luokasta joka saattaa tarvita apua ( tehtävissä jne. ) mee sen luo ja tarjoa hänelle apua. Voit sanoo, vaikka samalla: ”oon kyl sun puolella, on tää aika vaikee” jos on kyse jostakin tehtävästä. Varmista että teillä on hauskaa ja tunnin loputtua pyydä sitä vaikka aluksi ihan ulos ( ei kauppaan ellei se halua ) jos hän suostuu, tutustukaa ja vaihtakaa numeroita. Puhu sen kaa myös seuraavana päivänä koulussa ja tutustu sen kavereihin ( jos niitä löytyy )

2. Jos teillä on joku koe tulossa niin mene pyytää joku sun luokkalainen kenen kanssa haluaisit olla kaveri mut et oo uskaltanut puhuu sen kaa. Mee kysyy siltä ystävällisesti jos se haluais harjoitella sun kaa koulun jälkeen ja tutustuu.

Toivon että nää auttaa, jos haluat lisää vinkkejä ja apuu kerro vain <33

12v

Terve! Itse olen niorempi niinkuin nimimerkistäni näkee, mutta saatan siltikin tietää joitain vinkkejä!
Jos sinulla kerran on harrastuksissa ns kavereita, joita et kuitenkaan näe vapaa-ajalla niin, jos ette viestittele tai snäppäile niin kannattaa rohkeasti heiltäkin kysyä heidän snäppiään, jos sinulla on taas hönen snäppi tai vastaava niin kannattaa miettiä olisiko mitenkään mahdollista tehdä tapaaminen vaikka kaupungille keskustaan tai vastaavaa.

Kerroit, että haluat kavereita lisää kerron muuraman vinkin.
1. Mene ihmisille puhumaan rohkeasti esim snäpissä tai ihan oikeassa elämässä!
2. Pyydä tutulta/vanhemmalta vinkkejä!
3. Yritä tutustua sinun vanhojen kavereiden kavereihin (jos heillä siis on enemmän). Tämän voit toteuttaa sillä, että menet vain kysymään kaveriltasi irl tai snäpissä, että onko heillä muita kavereita ja, että haluaisitko kertoa sen sinun kaverisi nimen tai snäpin?

Toivottavasti auttoi edes vähän :)

Vastaa aiheeseen: Miten voin saada kavereita

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top