Siirry sisältöön
Kivettynyt simpukka

Moi! Mulla on nyt aika kauan pyöriny yks mun luokkalainen tyttö mun mielessä. Se on aika söpö ja vaikuttaa tosi kivalta. En tunne sitä kovin hyvin mut haluisin tutustua siihen paremmin vaikken oikeen tiedä miten. Oon aika ujo joten en oikeen viitti mennä alottaan keskustelua ainakaan koulussa. Mulla on kauhee sosiaalinen ahdistus joten se on mulle aika vaikeeta alottaa keskusteluit kenenkää kaa. Sit viel mun keskustelutaidot on ihan kauheet ku ei tuu puhuttuu muiden kaa. Täs en nyt tiiä miten edes yrittää keskustella sen kaa, vaik en mul oo pienintäkään hajua mistä mä puhuisin sen kaa ku ei mulla oo elämää. Sillä sanon et mulla ei oo harrastuksia tai mitään muuta kiinnostavaa mitä mä teen. Mä vaan tuhlaan mun päivät mun huoneessa tekemättä mitään ja se alkaa tuntumaan henkisesti kauheen uuvuttalta.

Ihastunut:/

Heippa, kivettynyt simpukka! Minäkin haluaisin tutustua minun ihastukseeni, kutsun nytten ihastustani poika X. Se x on samalla luokalla kun minäkin, kerran kun istuin vielä pulpetissa(koulussa) hän tuli hänen kaverinsa viereen ja katsoi minua flirttailevan näköisesti😍 en tiedä mitä hän meinasi sillä joten käänsin katseeni pois. Sen jälkeen x ei ole katsonut minua päin hirveästi. Mistä tiedän onko hän ihastunut?

Minulla on kyllä hänen snäppinsä ja hän snäppää minulle kerran päivässä tai muutaman kerran päivässä✌🏼

Minkälaisia pojat ovat kun he ovat ihastuneet tyttöön????😭😍

Miten tutustuisin tuohon poikaan jos joku osaisi vastata/auttaa?

Partiolainen

Moi! Kannattaa yrittää vaikka alkaa sanomaan sille moi ja silleen joka päivä. Pian siitä tulee rutiini ja alatte puhumaan toisillenne enemmän, kokemusta on (toimii)!
Tsemppii sulle

K [nimimerkki muutettu]

En osaa vastata, koska mulla on sama ongelma eli haluaisin tustua yhteen poikaan, mutta en uskalla mennä vaan puhumaan. Se puhuu aika paljon meidän luokan muidrn tyttöjen kanssa ja vain harvoin mun🫤 mutä vois tehdä?

Joku

Mulla ihan sama juttu, joten en osaa auttaa, vaan pyydän itekki apuu ja sanon ettet oo ainut.

Laalaa (se teletappi)

Hei! Täällä puhuu nyt 16-vuotias tyttö omista kokemuksistaan. Ensinnäkin on hyvä asia tutustua ihastukseen ennen mitään vakavampaa. No miten voi tutustua? Toi ”Moi” on hyvä alku ja siitä kannattaa lähteä liikkeelle. Kannattaa muutenkin lisätä kommunikaatiota, esimerkiksi kysellä kyseiseltä henkilöltä mitä tuli läksyksi tai juuri ennen lomaa kysyä mitä lomasuunnitelmia tällä on, jonka jälkeen voi toivotella sitten hyvää lomaa. Sen kautta se lähtee. Kannattaa etsiä yhtäläisyyksiä, eli yhteisiä asioita, mistä keskustella. Esimerkkeinä lemmikit, harrastuskset, urheilu, vapaa-aika, kouluaineet, ynnä muut. Sosiaalinen ahdistus voi tulla hidasteeksi, mutta este se ei missään tapauksessa ole. Koita vain tsempata ja kerätä rohkeutta! Ensimmäinen askel on se vaikein.

Jos on jo kyseisen henkilön snäppi, sitä kannattaa hyödyntää juuri yllä olevissa asioissa; kysele läksyjä, viikonloppu-/lomasuunnitelmia, harrastuksia, ja muuta. Ota kontaktia ja aloita keskustelu, se on yleensä helpompaa aloittaa netissä ja Snapchat on hyvä vaihtoehto. Nyt pitää vain olla rohkea, ja tutustua toiseen. Kannattaa myös viettää paljon aikaa henkilön ympäristöllä, jos tunne samoja kavereita, mene samaan kaveripiiriin – se voi auttaa. Tai, jos kyseinen henkilö käy esimerkiksi jossain paikassa usein, siellä kannattaa oleskella – rajansa kuitenkin kaikella! On vaikea antaa tarkkoja ohjeita, mutta hyvin se menee.

Tsemppiä teille, Laalaa.

apuaaaaaaaaa

Minulla on sama ongelma! Ihastukseni ei ole kanssani samalla luokalla, joten en voi kysyä häneltä läksyjä tai puhua mistään sellaisesta koska emme ole yhdelläkään samalla tunnilla. Mulla on hänen snäppi, mutta en oikeen viitsi laittaa mitään kun ei olla ikinä puhuttu… Se on kattonu mua pari kertaa mut ei se varmaan tarkota mitään. Oon myös todella ujo niin en uskaltais oikeen puhuu sille ja haluun vaan et se alottaa. :(

Vastaa aiheeseen: Miten vois tutustua ihastukseen?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top