Siirry sisältöön
Joku

Moi! Oon 3lk tyttö ja mulla on tosi paha motivaationpuute kouluhommiin. Olin aikasemmin 10oppilas ja intoa riitti mutta etäkoulun myötä motivaatio vaan katosi. En kuitenkaan haluaisi että arvosanat laskee tän takia. Mitä teen, asiallisia vastauksia kiitos? Lisäksi kuulin että meiän luokan laajempi terkka-tarkastus siiretään niin, että se olisi jo neljännellä luokalla vaikka normaalisti se olisi viidennellä, sillä meiän luokkalaisilla on monella alkanu jo rinnat kehittyä ja karvoja ilmestyä jo nyt. Olen luokkani vanhin ja mulla ei ole vielä mitään. Mun rinnat ei oo kasvanu, mulle ei oo tullut juurikaan karvoja lukuunottamatta jotain yksittäisiä siellä täällä. Lisäksi mua ahdistaa mun kroppa ja oon kuullut kaikkea kauheeta niistä tarkastuksista😖 Eli toivoisin myös tästä asiallisia vastauksia että mitä mun kannattaa tehdä ja mitä siellä tehdään.

13v. tyttö

moi!:)
Tää etäkoulu on poikkeuksellinen tilanne, jota kukaan ei osannu ennustaa, ja onhan tää vaikeeta! Sun ehottomasti kannattaa puhuu sun motivaationpuutteesta esim. Sun vanhemmille, ja ehkä jos otatte yhessä vanhempien kanssa yhteyttä kouluun on mahollista saada tukiopetus meettejä, jotka vois auttaa pysymään kärryillä asioista. Luulisin ainakin et suurinosa kouluista sellasia pystyy järjestää, ainakin meiän koulussa niin ala-ja yläasteella sellasii tehään tarpeentullen.
Mä muistan kun mua itteäkin hirveesti jännitti toi vitosluokan tarkastus, mut sit sen jälkeen totesin et ”eihän tää ees ollu niin paha!”. Ei kannata jännittää, vaikka siellä ehkä otetaankin esille uusia asioita, ja kannattaa muistaa et kaikki kehittyy omaa tahtia. Oon ite edelleenkin aika pieni kokonen enkä hirveen kehittyny, ja saahan siitä tässä iässä välillä jotain kuulla mut ei kukaan siihen erityisemmin huomiota kiinnitä, ees terkkari! Se tarkastus tulee ihan varmasti menee hyvin, ja vaikkapa siellä voi sanoa että sua vähän jännitti sinne mennä.
Tsemppiä etäkouluun & kannattaa yrittää olla stressaamatta! <3 (vaikka se onkin helpommin sanottu kuin tehty)

Joku

Miks en nää vastauksia vaikka täällä on yks kommentti));

Joku

Noin, sain vihdoin kommentit näkyviin! Mut siis joo, meidän koululla on jo tukiopetus meettejä, mutta mun ope sanoi että mun ei kannata tulla sinne kun oon niin hyvä koulussa, eikä mun vanhemmatkaa oikein innostunu ideasta kun niille vaan mun arvosanat on tärkeitä ja kuulemma: ”Tukiopetus on vain niille, jotka ei aio menestyä koulussa…” Ite en oo tota mieltä mutta…

Lilja, verkk@ri

Heippa!

Hienoa, että kirjoitit rohkeasti ajatuksistasi. Kerroit viestissäsi motivaationpuutteesta kouluhommiin, kehonahdistuksesta ja terveystarkastuksesta.
On todella normaalia, että koulumotivaatio hiipuu jossain kohtaa opiskelua. Oletko yrittänyt liittää opiskelun yhteyteen jotain piristystä? Esimerkiksi vaihtaa penaalin sisältöä, opiskella kavereiden kanssa yhdessä… Pienetkin asiat voivat vaikuttaa suuresti!
Ala-asteen laajemmasta terveystarkastuksesta liikkuu paljon huhuja, mutta ne eivät ole totta! Jokainen kasvava lapsi ja nuori kokee välillä paineita ulkonäkönsä kanssa. Ajatukset eivät kuitenkaan aina vastaa todellisuutta. Jokainen kehittyy omaa tahtiansa, toiset aikaisemmin ja toiset myöhemmin, eikä siinä ole mitään hävettävää, vaikka murrosikä alkaisi myöhemmällä iällä. Tuntuisiko sinusta, että voisit jutella terveydenhoitajalle tai koulukuraattorille tästä aiheesta? Uskon, että siitä voisi olla sinulle apua. Voit myös soittaa Lasten ja Nuorten puhelimeen 116 111, jossa voit jutella luottamuksellisesti mistä tahansa aiheesta.

Mukavaa päivää!

T: Lilja, verkk@ri

Vastaa aiheeseen: Motivaationpuute ja terveystarkastus

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top