Siirry sisältöön
hapsu

Nii.. Elikkäs mua suostuteltii kuvaamaa sellasii kuvii itestäni ja sitte uhkas levittää niitä pitkin nettii. Ahistaa.. Mitä teen?

MLL Ylläpito

Hei,

olen pahoillani, että sinua kohtaan on joku käyttäytynyt noin. Tapahtunut ei ole sinun syysi ja asia voidaan selvittää. Jatkossa ei kannata kuitenkaan lähettää kenellekään (etenkään tuntemattomalle) kuvia itsestään, koska ne saattavat joutua levitykseen tai vääriin käsiin.

Sain sen käsityksen, että kuvat ovat paljastavia? Jos tämä henkilö on yli 16 -vuotias, niin hän on syyllistynyt rikokseen. Moisten kuvien levittäminen alaikäisestä ja/tai luvatta on ylipäänsä rikos. Eli hän ei todellakaan ole toiminut fiksusti. Kannustankin sinua juttelemaan jollekin lähiaikuiselle tapahtuneesta. Ymmärrän, että kynnys kertomiseen on korkea, koska harmittaa ja ehkä pelottaa, että aikuinen suuttuu. Tärkeintä olisi nyt kuitenkin saada tämä toinen osapuoli vastuuseen ja/tai kiinni uhkailustaan. Vaikka aikuinen hieman suuttuisi alkuun, niin siihen syynä on iso huoli ja säikähdys. Alkureaktio kuitenkin laantuu ja aikuinen toimii sinun etusi mukaisesti.

Jos lähiaikuiselle kertominen tuntuu liian vaikealta, voit olla itse yhteydessä suoraan nettipoliisiin: nettipoliisi.helsinki@poliisi.fi. .

Kerro asiasta mahdollisimman pian!

Vastaa aiheeseen: mua hyväkskäytettii..

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top