Siirry sisältöön

Mua kiusataan joka päivä koulussa ja mä en jaksaisi enää

Kiusattu jo päiväkodissa

Moi. Elikä mua on kiusattu siitä asti kun mä olin 4-vuotias ja menin päiväkotiin. Siitä lähtien mua on kiusattu melkeinpä jopa päivä ja mulla ei oo ollut muutenkaan helppoa erilaisten ongelmieni takia. (Esim. Laitokseen joutuminen, läheisen kuolema ja paljon muuta.) Tätä suoraan sanottuna helv4ttiä ei auta yhtään se, että luokkalaiseni kiusaavat mua joka päivä koulussa. Ihan sama mitä mä teen, se ei riitä. Joka päivä joutuu kuulemaan paskaa omasta pukeutumistyylistä, omasta itsestään ja kaikesta mitä mä teen. Ihan sama mitä mä teen, mikään ei riitä. Ihan sama kuinka paljon mä teen esim niiden hyväksi jotain, aina kaikki on väärin. Mä luulin, että ees joku muuttuisi, kun mä vaihdoin koulua. (Mun vanhassa koulussa mua lyötiin melkeinpä joka päivä, haukuttiin joka päivä, kukaan ei puuttunut siihen ja se jatkui vitosluokkaan asti, kunnes vaihdoin koulua. Parasta oli se, kun pääsi joskus välkillä metsään piiloon kiusaajia ja he eivät löytäneet mua mun hyvästä piilosta. Kiusaajat kyllä yrittävät etsiä mutteivät löytäneet. Silloin sain kerrankin olla turvassa väkivallalta mun vanhassa koulussa.) Mutta ei mikään muuttunut. Kaikki paheni, kun mä tulin ulos kaapista transmiehenä. Melkein koko luokka (paria tyyppiä lukuunottamatta) alkoi kiusata mua joka päivä pahastikin ja syrjiä. Mua siis haukutaan, syrjitään, joskus lyödään ja arvostellaan kaikkea mitä mä ikinä teen, mun uudessa koulussa. En enää uskalla kertoa opettajalle tästä, koska mun ope syyttää tästä kaikesta kuitenkin mua ja on syyttänyt jo.

Mä oon huomannut, että jopa jotkut muiden luokkien oppilaat ovat alkaneet kiusata mua. Tänään kun mä hain pari patjaa liikuntatunnilla, jotkut huuteli mulle (oletettavasti mulle, tai ainakin puhuivat seläntakana pahaa) vitun transu ja tyttö.

Tä ei ehkä kuulosta teistä pahalta, mutta mulle pahin asia mitä voi ikimaailmassa mulle sanoa on tyttö, mun deadname ja nainen/women. (Ei oo siis mitään tyttöjä tai naisia vastaan, mutta näin transmiehenä ei oo yhtään kivaa kuulla tytöttelyä.)

About parin viikon aikana mä oon myös monta kertaa kuullut joidenkin huutamaan mun deadnamea ilkkuen. En tiedä mistä he ovat kuulleet sen, mutta ei sitä ole yhtään kuvaa kuulla.

Mä muistan myös kerran viime vuonna jonkun meidän koulun poikaoletetun kysyneen multa ooksä transu

Myös meidän yksi luokkalainen hokee sanaa transu melkein koko ajan. (Muistutuksena kaikille, että transu on ruma transsukupuolisia loukkaava sana ja sitä ei saa käyttää missään tilanteessa. Useimmat transihmiset ottavat sen pahana loukkauksena ja se on muutenkin heille todella alentava sana. Joten EI käytetä sitä!)

Eli pahin ongelma tällä hetkellä koulussa on se, että luokka ja muu koulu kiusaa mua sen takia, että oon transmies, luokkalaiset kiusaavat, syrjivät, vähättelevät, haukkuvat, lyövät ja niille ei riitä mikään mitä mä teen.

Toi vähättely on senkin takia paha asia, koska oon joutunut kuulemaan sitä mun isiltä koko mun elämän ajan. Miten mä en osaa mitään, miten kaikki mitä mä teen on jotenkin väärin, miten mun unelma-ammatti on niin huono, että mun pitää pyrkiä johonkin muuhun ammattiin, miten mä oon vammanen, miten musta ei tuu ikinä mitään, miten mun äiti on niin paska äiti ja kaikkea muuta. Isi on myös lyönyt mua melkeinpä aina kun on suuttunut ja huutanut aina kun on suuttunut täysillä ja haukkunut mua. Nytkin mä ja isi ei olla väleissä sen takia, koska isi ei hyväksy mun ttanssukupuolisuutta. Me ei olla puhuttukaan mitään yli puoleenvuoteen. Isin takia mä oon tosi epävarma itsestäni.

Muistakaa. Kiusaaminen on aina väärin, ihan sama kuka kiusaa ja ketä kiusaa. Älkää kiusattu ketään.

Kiitos, jos jaksoit lukea kokonaan. ❤ Heippa

MLL Nuortennetin ylläpito

Hei nimimerkki Kiusattu jo päiväkodissa,

Kiitos viestistäsi. Asia, josta kirjoitit, on sellainen, että haluamme tarjota sinulle vertaistuen lisäksi aikuisen tukea. Viestisi on siirretty kokonaisuudessaan myös ”Päivystäjä mukana keskustelussa” -keskustelualueelle. Lasten ja nuorten puhelimen vapaaehtoiset päivystäjät osallistuvat kyseisellä keskustelupalstalla keskusteluun. Kun päivystäjä vastaa viestiisi, julkaisemme myös viestisi tai osan siitä. Tekstisi saatetaan julkaista ajoittain hitaammin kuin muilla keskustelualueilla.

Jos haluat, voit myös olla yhteydessä Lasten ja nuorten puhelimeen (116 111) tai chattiin https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/.

Lämpimin terveisin,
MLL Nuortennetin ylläpito

Vastaa aiheeseen: Mua kiusataan joka päivä koulussa ja mä en jaksaisi enää

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top