Siirry sisältöön
moi vaan…

Hei! Oon ala-astetta käyvä tyttö. Ajattelin kertoo mun kiusaamistarinan täällä. Eli oon vasta lähiaikoina tajunnu, että mua oikeesti kiusataan koulussa. Ennen ajattelin vaan että ei sitä voi laskee kiusaamiseks, sitä paitsi monella muulla on paljon pahempi tilanne, eikä siitä kannata nyt välittää. Kiusaaminen on henkistä, eli haukkumista, nauramista lähes kaikelle mitä teen, vain koska MINÄ teen sen, ja minua sitten ”saa haukkua”. Kiusaaminen alkoi luultavasti siitä, kun tykkäsin meidän luokkalaisesta pojasta, joka ei tykännyt minusta. Se sitten tiesi siitä, ja ilmeisesti haittasi paljonkin häntä. No, sitten en enää tykännyt siitä pojasta, kun tää mulle naureskelu ja tällänen alko. Nyt sitä on jatkunut jo jonkin aikaa, ja itse pääkiusaaja on ottanut mukaan kavereitaan. Ensin yhden, sitten toisen. Eli niitä ns. Pääkiusaajia on nyt kolme, mutta niitä mukana naurajia on monia. Nyt on tyttöjäkin tullu mukaan tähän poikien touhuun, eli nauraa niiden vitseille kovaan ääneen, eikä varmaan edes ymmärrä miltä siitä haukkumisen kohteesta tuntuu. Nää pojat on suosittuja meidän luokalla, ja ne kyllä kiusaa muitakin, eli pari
mun kaveria, jotka on myös tyttöjä, on joutunut uhriksi.
Esimerkkejä mun kiusaamisesta on esimerksiksi se, että yritetään ihan tahallaan ottaa just mua kiinni vaikka hipassa (ja sitä on tosi vaikee opettajan huomata), se että jos sanon jotain ihan normaalia kaverille, niin se toistetaan perässä ja nauretaan räkäistä tekonaurua päälle, ja sitten mun luistelukypärä on sellanen vanha, niin sitten joku huutaa että ”kaattokaa Saaran
kypärää, eikö ookki tosi suojaava!!” (Nimi muutettu) ja sitten siihenkin nauretaan vielä. Yritän vaan olla välittämättä, mutta se ei aina auta. Kerroin äidille, mutta se sanoi vaan, että höpöhöpö, oo vaan välittämättä, ja kaikesta ei tartte olla noin herkkä. Ollaan kerrottu opettajalle, mutta mitään ei tapahdu. Muutenkin, ne ei sanonu sanaakaan opettajalle siitä mun pääkiusaajasta, koska kaikki pitää sitä niin mukavana tyyppinä, joka ei oo syyllistynyt mihinkään. Se sai todella mun sapen kiehumaan… Ilmankos tytöt sitä niin suuresti kannustaa.
En uskalla sanoa niille vastaan, kun ne kuitenkin osaa sanoa jotain tosi hyvin takasin,, ja sitten meen ihan hiljaseks, ja ne räkättää ääneen että ”Meni hiljaseks!!” Puran kiukkuani kirjottamalla puhelimen muistioon kaikkee tyhmää niistä, mutta en kuitenkaan levitä niitä kirjotuksia kellekkään. Kiusaamisesta tulis varmaan vaan pahempaa, sitäpaitsi itse vihaan kiusaamista niin paljon, että en haluaisi tehdä mitään niin kamalaa pahimmalle vihamiehellenikään. Ajattelin kertoo tästä kaikesta terveydenhoitajalle, ja muuten, mulla on myös kavereita koulussa, tosin ne ei paljon mua auta näissä asioissa. Mutta kuitenkin, nää mun kaverit ei kiusaa mua mitenkään. Oon kiitollinen siitä kyllä erittäin paljon. :)

Nimetön

sait minut juuri tajuamaan, että taidan olla itse osittain samanlaisessa tilanteessa. Voimia sulle!!:)

Kamalaa

Oon todella pahoillani, että olet joutunut kiusatuksi.
Tuntui hirveältä lukea , miten sua kohdellaan koulussa ja se että opettajat ei ota tosissaan asiaa.
Kyll ny tosta pitäis mun mielestä jo laittaa koko luokka puhutteluun tai ainakin ne kiusaajat ja saada loppumaan toi kiusaaminen jollaki jälki-istunnon tyylisellä tavalla.
Kukaan ei ansaitse tollasta kohtelua, et ees sinä.
Jos opettajat ei pysty tekemää asialle mitää , ni kannattaa kertoa reksille , kyllä reksi aivan varmasti saa kiusaamisen kuriin.

Toivotan sulle kaikkee hyvää , ole oma itses ja hyvää hiihtolomaa ! :)

Tyttö seiskaluokalta

Hei. Luin kirjoituksesi kiusaamisesta. Minun mielestäni tuollainen käytös on kamalaa! Mielestäni sinä olet tässä se rohkein osapuoli. Se miten pystyt kertomaan asioista on mahtava piirre. Vaikka ne kiusaajat ovatkin sellaisia kuin ovat, niistä ei kannata välittää. Tärkeintä on ettet ole samalla tasolla. Olet paljon korkeammalla tasolla kuin kiusaajasi. Vaikka en voikkaan tehdä asialle mitään, haluan rohkaista sinua. Asioilla on tapana järjestyä. Pidä oma mielesi korkealla, sillä ei ole mitään väliä mitä muut sanovat. He tekevät väärin, et sinä. Älä missään nimessä pidä itseäsi huonompana kuin ne muut. Ja jos sinusta tuntuu siltä kuin voisit puhua asiasta jollekkin aikuiselle, tee se. Heidänkin tukensa helpottaa aina. Olet hyvin rohkea. Kun näytät ettet välitä kiusaajista, niiden pitäisi lopettaa. Kokemusta on itselläkin tuollaisesta, mutta se ei mennyt niin pitkälle kuin kiusaaminen koska puhuin asioista. Toivotan sinulle onnea ja kaikkea hyvää.
– Seiskaluokkalainen tyttö Kemistä.

HotChocolate

Moikka!

Okei ekaksi, kuulostat ihanalta ihmiseltä. Et oo tehnyt mitään tosi erikoista sen takia että sanon tämän, mutta kuulostat todella sympaattiselta ja ihanalta ihmisiä jonka kaltaisia pitäisi olla enemmän!
Yritän nyt käsitellä näitä juttuja sitä mukaan kun luen uuteen kertaan sun viestiäsi, niin että ne tulee aikalailla samassa järjestyksessä toivottavasti kun ne ilmeni sunkin viestissäsi.

Kiusaaminen on väärin, se on aina väärin oli se tönimistä tai syrjimistä, ihan mitä vaan niin se on väärin. Jos itse tuntee itsensä kiusatuksi niin sillon siihen on oikeus puuttua ja sitä ei tartte kestää ja oot tehnyt todella viisaasti kun oot yrittänyt etsiä apua ja kertonut asioista läheisillesi ja opettajille!
Koululaiset, ihan ykkösluokasta ysiin ja jotkut siitäkin ylöspäin, voi olla tosi julmia ja monet etsii jonkun ”nokittavan” yksilön luokasta, vähän ujomman tai yksinäisemmän mistä sitten aletaan etsiä ihan olemattomiakin vikoja. Tiedän sen verran koska oon ollut pitkän aikaa itsekin kiusattu ja vasta kun itse oikeasti puutuin siihen ja ”taistelin itseni läpi” perheeni tuella, sain niihin vääryyksiin lopun.
Äitisi on tehnyt väärin koska ei ole uskonut sua ja sama koskee opettajia. Varsinkin vanhemmista voi tuntua kauhealta ja epäuskottavalta jos omaa lasta kiusataan, onhan se kauheaa, ja sen takia aikuinen voi ns. sulkea silmänsä ja korvansa jolloin haluaa elää siinä toivossa ettei sitä kiusaamista oikeasti olekaan. Vähän kuin jänikset laittaa päänsä pensaaseen kuvitellen ettei kukaan muu näe sitä koska se ei näe muita.
Oot ollut tosi rohkea kun oot ottanut sen puheeksi, monet ei uskalla tai halua ottaa sitä ”kissaa pöydälle” mukaanlukien minä sillon aikoinani, mutta nyt kun oot tehnyt aloitteen niin sun pitää nyt taistella! :)
Kerro äitillesi asiasta uudelleen, ”pakota” hänet kuuntelemaan ja pyydä että hän uskoo sua koska puhut totta ja haluat apua. Jos äitisi ei usko siitä, kirjota hänelle kirje käsin tai sähköpostilla, lähetä viesti tekstarilla ja pyydä apua. Sä ansaitset parempaa kun kiusaamisen ja sun äitilläsi on myös velvollisuus auttaa sua. Älä luovuta siinä suhteessakaan, vasta kun koet oikeesti saaneesi apua niin siihen asti kannattaa taistella. Tiedän että pystyt siihen, hämmästyin jo ekan kerran lukiessani sun viestiäsi koska kuulostat niin fiksulta ja ihanalta ihmiseltä, piti tarkistaa luinko oikein kun sanoit olevasi ala-asteella, vaikutat paljon kypsemmältä :)

Okei, sano kiusaamisesta vielä opettajille. Heillä varsinkin on velvollisuus auttaa sua (ja jos joku opettaja tms koulutyöntekijä lukee tätä niin oikeasti puuttukaa kiusaamiseen ja ottakaa tosissanne tällaiset asiat). Jos opet ei usko niin kerrot rehtorille, terveydenhoitajalle ja vaikka koulukuraattorille. Sulla on kaikki mahdollisuudet ja oikeudet saada sun tilanteeseesi parannusta ja kyllä ne lopulta uskoo vaikka aikuiset on välillä aika jääräpäisiä.

On ehkä vaan hyvä kun et sano takasin kiusaajillesi, joskus kannattaa toki ärähtää ja sanoa että lopetakkaa, mutta jos kokoajan on itsekin haastamassa riitaa kiusaajien kanssa, se on vähän sama kun yrittäisi sammuttaa tulen ja heittäisi bensaa liekkeihin samalla.
On tosi ihanaa että sulla on myös kavereita, ne on todella ihana asia elämässä :)
Kerroit että heitäkin on kiusattu sun kiusaajasi osalta, olisiko teidän mahdollista mennä yhdessä opettajan/äitisi/rehtorin luokse kertomaan asia kiusaamisesta? Joskus voi auttaa jos paikalla on isompi porukka ns. todistajia.
Onko sun kaverisi kertoneet kiusaamisesta omille vanhemmilleen? Miten he ovat reagoineet siihen? Jos nyt vaikka jonkun vanhempi ottaisi yhteyttä koulun työntekijöille asian käsittely voisi ottaa vähän tuulta siipiensä alle?
Vaikkei he kertomasi mukaan auta sua oikein noissa kiusaamisasioissa, aina kannattaa kysyä sillä oikeat kaverit toivottavasti kyllä auttaa parhaansa mukaan kun on tarve :)

Toi sun kiukunpurkamistapasi on itseasiassa aika kätevä vaikken toisten haukkumista päin naamaa tai seläntakana kannatakkaan. Kannattaa sen lisäksi keskittyä myös omiin tunteisiin ja kirjottaa miltä susta tuntuu (niitä voisit itseasiassa näyttää myös toisille kuten äidillesi ja terveydenhoitajalle, ehkä he ottaa asian vakavammin vielä sen avulla).
Myös harrastuksia kannattaa olla, ihan jo lenkkeily, kokkaaminen tai piirtäminen voi auttaa purkamaan negatiivisia tunteita ja sillon ei tarvitse jäädä yksin pahan olonsa kanssa vaan saa uutta ajateltavaa.
Kuulostat kyllä tosi hienolta ihmiseltä ja ihanaa että olet kiitollinen kavereistasi ja varmasti myös muustakin, joskus sitä saattaa unohtaa hyvät asiat kun elämässä käy vaikeampia jaksoja, mutta elämänlaatua parantaa tosi paljon jos pystyy arvostamaan niitä hyviä asioita :)
Paljon siunausta ja tsemppiä sulle! Vaikutat kyllä kuitenkin niin vahvalta ja positiiviselta että varmasti asiat paranee kun joku aikuinen vaan ottaisi asian todesta.
Nauti elämästä vaikkei aina kaikki menisikään niin halutusti, pystyt kyllä taistelemaan tiesi pinnalle kun vaan uskot ja luotat myös itseesi :)

moi vaan… (Aloittaja)

Oi kiitos HotChocolate! Kommenttisi piristi paljon! :) Ja kiitos kaikille muillekin jotka olette kommentoineet. :) Olen kertonut asiasta terveydenhoitajalle, ja hän kertoi monen muunkin huomanneen kiusaamista luokallamme. Myös yhtä Tet-harjoittelijaa oikeastaan kiusataan meidän luokalla, luultavasti poikkeavan ulkonäkönsä ja esim. Kirjoitustyylin takia.
Olen myös huomannut ainakin kolmea poikaa kiusattavan, asialla jälleen nämä kolme (ja välillä neljäkin) suosittua poikaa. Tekisi joka kerta niin mieli mennä väliin, mutta en vain uskalla. Luokkatoverini ovat myös jo aika lailla hyväksyneet tämän heikompien kiusaamisen, ja ajattelevat että niitä tiettyjä (kuten jo aiemmin mainitsin) ”saa kiusata”. Eikä sekään paljon lohduta, kun haluaisin puuttua kiusaamiseen.
Tämä minun kiusaamiseni on vähän laantunut, mutta totta kai aina virheen tehtyäni ainakin vähän päälle nauretaan. Onneksi pääkiusaajani ei ainakaan tule kanssani samalle yläasteelle!

Ja kiitos vielä tuhannesti jokaisesta kommentista!

love

mua kiusataan ja haluisin vaihtaa kouluu mut en saa mua haukutaan [viestistä poistettu osa] ei uskota mitä mä teen eikä se tunnu kivalle mä en tykää mitä mä teen autakaa kukaan ei tykää musta paitsi muun perhe ja kaks mun parasta ystävää ja en voi olla muuta kun niiden kaa ja mun vierus kaveri kiusaa mua koko ajan se piirtä mun kirjaan kumitaa kaiken hei pliis jossä tiiät kiusaavas lopeta se ja heti älä kiusaa se ei tunnu kivalta ei ikinä ajatele jus sulle tehtäis samalla tavalla niin miltä se tuntuis ei kkivalta ja niin joo jos se katoo näitä lopeta kiusaaminen ja sitten se viellä jos mä sanon opelle niin se ei sano mitä se on tehny joka saa open vakuutumaan siitä et se ei oo muka tehny mitään

Mua kiusataan

Moi! Mua on jo monta kuukautta kiusattu ja vasta tänään tajusin että tää on kiusaamista ja meidän koulussa ei saa kiusata mutta silti mua nimitetään joka päivä ja mun kaveria ja tänään sanottiin kuraattorille siitä tuntuu siltä että mä ansaitsen kiusaamisen

Vastaa aiheeseen: Mua kiusataan koulussa

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top