Siirry sisältöön
Nyyh!

Siis syksyllä tossa olisin menossa ylä-asteen puolelle. Olen muuten siitä ihan innoissani, mutta, kun minä olen aika silmään pistävän ylipainoinen. Mua pelottaa, että jotkut rupeaa kiusaamaan mua. Mä olen tän kesän aikana yrittänyt painoa pudottaa, mutta ei ole kuin 2kg lähtenyt. Mua suoraan sanottuna pelottaa. Mitä mä muuten sitten teen jos ne yhet rupee mua kiusaan? Mä en halua, että ne kiusaa, mutta mulla on hyvin vahva veikkaus, että ne sen alottaa. Tossa viimme vuonnakin osa puhu mun painosta ja ulkonäöstä pahaa selän takana, vaikka ne luulikin, että en tiedä. Huokaus.

jaa a

kauanko olet ”ne yhdet” tuntenut ne saattaa kiusata sua vain koska eivät tunne sua kunnolla ja onhan yläasteella muitakin ylipainoisia! Älä välitä muista ja pyydä ystävältä tukea! Kyllä se siitä!!! Ja joku kiusaa niin kerro jollekkin siitä! Onnea…

Nimetön

Jos jotku on nii tyhmii et ne alkaa kiusaa ni se ei todellakaa oo sun vika! Tärkeet must ainaki on se et pidät sun oikeet kaverit lähellä koska jos rupeet miellyttää vaik niit kiusaajii ja alat hengaa niiden kaa ni ne saattaa jättää sut helposti yksin ja sillo sul ei välttämät oo enää niit sun aikasempii oikeit kavereit.. joten älä luovu sun oikeista kavereista ja oo kuka oot! Enempää ei tartte olla :) ei kannata pelätä yläastetta! Hyvin se menee :)

J3H

Vaikka sinä oletkin ylipainoinen, kiusaajat voivat alkaa kiusata sinua aivan eristä syystä, vaikka esim pukeutumisesta.

Kiusaajat keksivät joka ikisestä asiasta huomautettavaa, täytyy vain oppia pistämään vastaan tai sitten yksinkertaisesti on välittämättä. Tuo ”olla välittämättä” on varmasti paskin neuvo ikinä, mutta se on totta.

Minuakin kiusattiin yläasteen alussa, koska pukeuduin eritavalla ja olin oikea babyface, mutta yläasteen lopulla, kun olin ottanut kaikki vihat kunnialla vastaan, minä olin yksi suosituimmista.

Anna kiusaajien kiusata, kunhan vain muistat, että sinussa ei ole mitään vikaa, vaikka he kuinka keksivät sinusta huonoja puolia. Pidä ylpeydestäsi kiinni, koska ilman sitä, sinä olet heikoilla jäillä.

Toivon todella paljon onnea sinulle jatkoon! :)

Sama tilanne.

Moi , mulla on ollu itseasiassa sama tilanne. Olen menossa nyt 8luokalle. Oot vaan välittämättä niistä ja jos muuttuu pahaks niin puhu KILTILLE opettajalle.

Almukka

Älä anna toisten kiusata. Pitää kertoo jollekkin aikuiselle jos kiusataan. Ja painolla ja ulkonäöllä ei oo väliä. Älä mieti mitä ne ajattelee susta!

MLL Ylläpito

Tämä on Nuortennetin ylläpidon viesti.

Hei,

Kirjoitit vakavasta asiasta, jonka selvittämiseen tarvitset aikuisen apua. Löytyykö lähipiiristäsi sellaista aikuista, jonka puoleen voisit kääntyä? Voisitko jutella vanhempiesi kanssa ja kertoa heille, että kiusaaminen jatkuu edelleen ja miten se vaikuttaa sinun oloosi?

Kouluissa ja oppilaitoksissa tällaisia tilanteita varten on esimerkiksi kouluterveydenhoitaja tai koulukuraattori, jotka osaavat ja haluavat auttaa.

Voit myös soittaa Lasten ja nuorten puhelimeen numeroon 116 111, joka on auki arkisin klo 14-20 ja viikonloppuisin klo 17-20 (puhelu on maksuton) tai kirjoittaa Lasten ja nuorten nettiin. Halutessasi voit myös kopioida yllä olevan tekstisi ja lähettää sen Lasten ja nuorten netin kirjepalveluun, josta saat aikuisen vastauksen. Tai käy tutustumassa nuortennetin sivuilta http://www.mll.fi/nuortennetti/ löytyviin ”aikuisen apua” – teksteihin.

Ahdistunut

Moi, ja kiitos kun vastasit.
En oikein voi kertoa asiasta kellekkään, koska jos sanon vanhemmilleni, he menevät asiassa aivan ylitse ja tulevat jälleen tarkoiksi, ja ehkä hieman hysteerisiksi kaikesta, enkä halua sitä kun talossa on nyt muutakin murehdittavaa.
Vaikka kertoisin asiasta jollekkin, en usko että se auttaisi mitään, koska kiusaamiseen on puututtu ennenkin, ja kiusaajien puhuttelu vaan pahensi tilannetta, enkä pysty puhumaan vieraille aikuisille asioistani. :(

Nimetön

Moi.

Halaan sua ihan aluksi ajatuksissani. Osaatko yhtään sanoa, miksi pelkäät koulua? Onko sinulle sattunut siellä jotain tai kärsitkö muuten koulussa ollessasi? Kannattaa yrittää käydä koulussa jaksamisen mukaan ja mennä puhumaan terveydenhoitajalle tai kuraattorille, vaikka ne pelottaisivatkin, ainakin yrittää käydä. Voit vaikka soittaa, jos itse koulu ahdistaa liikaa. Voit myös soittaa Lasten- ja nuorten puhelimeen tai kirjoittaa kirjepalveluun, ilmaisia molemmat. Kuten itse sanoitkin, lintsaaminen ei auta vaan pahentaa asioita entisestään. Tulevaisuudellesi parasta olisi, jos hakisit itsellesi apua ja vähitellen uskaltautuisit kouluun, sillä sinä pystyt voittamaan pelkosi kunhan saat siihen apua :)

Tsemppiä ja halaus!

Vastaa aiheeseen: Mua pelottaa

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top