Siirry sisältöön
Spageli

otsikkokin jo kertoo aiheen eli onko täällä muitakin erityisherkkiä? itse olen aina ollut ja olen siinä on omat hyvät ja huonot puolet, mitkä sinä lasket hyviksi ja huonoiksi puoliksi? omasta mielestä hyviä puolia on ne, kun osaa aistia toisten tunteita ja siten monesti välttyä huonoilta tilanteilta. pahimpia on ne, kun joku nostaa ääntä minulle ja menen aina lukkoon ja romahdan melkeinpä heti. se on joskus pelottavaa miten muiden tunteita osaa aistia pelkän katseen avulla..

Verkk@ri

Kiva kun laitoit viestiä! Itse olen myös herkkä mutten ehkä niin paljon mitä kuvailit. Etenkin huutaminen aiheuttaa säikähdyksen ja pelkoa. Kuvailisin erityisherkän ja herkän olevan hyviä juttuja vaikka saattaa olla huonojakin puolia kuten esimerkiksi ahdistus toiselta.

Porkkanakakku

Joo samaistun täysin, itellä jos esim vanhemmat korottaa pikkasenkaan ääntä niin alan itkemään ja meen lukkoon. Oon ite myös silleen semi ujo ja oon ollu kiusattuna noin 6 vuotta niin ne on myös varmaan tosi paljon pahentanu sitä. Muttta sitä ei pidä todellakaan hävetä se on vaan osa meitä. Se on myös todella tärkeää näyttää muille omat tunteet.

Hyvää kevään alkua kaikille!

Porkkanakakku

I am very dumb 😌

Musta tuntuu, että mä olen jollain tasolla! <3 Mä meen sosiaalisissa tilanteissa aina lukkoon, jos joku tuntematon tulee puhumaan mulle tai jos joku tuttu kysyy multa jotain tai sanoo jotain. Varsinkin, jos en osaa heti vastata, se on jotenkin ahdistavaa. En tiiä, huomaako sitä näin netissä, mutta mä olen aika herkkä ihminen ja saatan helposti pahoittaa mieleni ja miettiä jotain monta vuotta tapahtuman jälkeen, vaikka kukaan muu ei sitä enää muistais… :/

🌼

Mä ainakin ite koen et oon erityisherkkä ja niinku sanoit siinä on omat hyvät ja huonot puolensa. Välillä ärsyttää kun alkaa itkettää ”pikku asioista” jotka kuitenkin sillon tuntuu tosi isoilta asioilta. Sain ennen myös helposti ahdistus ja paniikki kohtauksia mutta niitä tulee nykyään aika harvoin. Mun mielestä kans hyvä puoli on just toi empaattisuus eli että aistii muiden tunteet ja osaa reagoida niihin olleella tavalla ja mahdollisesti auttaa. Myös samaan aiheeseen kuuluu mun mielestä yks toinen hyvä puoli eli osaa auttaa muita samassa tilanteessa olevia esim mulla kun tiiän miltä ahdistus ja paniikkinohtaukeset tuntuu niin osaan auttaa muita niissä ja muutenkin erityisherkkyyden kanssa.

ERITYISHERKKYYS EI OO PELKÄSTÄÄN HUONO ASIA VAIKKA SE VÄLILLÄ SILTÄ TUNTUU 🙏🏻💗

Suklainensydän

Moii! Oon myös erityisherkkä :)
Koen sen lähinnä vahvuutena, kun se auttaa mua hoitamaan mun ihmissuhteita, mm. Aistin helpommin kavereiden mielialamuutoksia. Kuitenkin pelkään tosi paljon huutamista, ihan sama kehen se kohdistuu, ja mulle tulee tosi paha olo jos mä huudan jollekulle. Se voi aiheuttaa ahdistus- tai paniikkikohtauksen huonoimmassa tapauksessa.

Erityisherkkyyteen mulla liittyy myös fyysisiä juttuja. Mulla on herkempi kuulo ja saatan säikähtää äkillisiä ääniä, joiden ei ees tarvi olla kovia, esimerkiksi limsapullon avaaminen (ku siitä kuuluu se poks) ja teippirullan avaus. Myös se huutaminen voi liittyä tähän. Enkä harmikseni voi juurikaan kattoo ASMR-videoita :(
Tunnen myös kosketukset ehkä herkemmin enkä juurikaan pidä siitä, jos joku koskee muhun. Villapaidat tai karkeet materiaalit häiritsee päällä aika paljon.

Mulle on kyllä erityisherkkyydestä haittaakin, koska omaksun tosi herkästi mielialoja esimerkiksi tarinoista, eikä se aina oo hyvä mulle. Musta saattaa myös tuntua tosi huonolle, jos nään vaikka netissä, että jollakin julkkiksella tai ihmisellä menee jollain tapaa huonosti. Julkisilla paikoilla on paljon tapahtumia ja ääniä, joten voin ylikuormittua ja sillon saatan poiketa vaikka läheiseen vaatekauppaan rauhoittumaan.

Kuitenkin koen erityisherkkyyden enemmän mulle hyödylliseksi, koska se on auttanu mua kehittää tunnetaitoja ja toimintaa tilanteissa, joissa vaikka mun ystävää ahdistaa.

-Suklainensydän <3

12v. tyttö

Moi mulla ei ole niin vahvaa erityisherkkyyttä, mutta jonkinlainen kuitenkin.
Hyviä puolia: Tulkitsen toisten mielialan todella helposti pelkällä katseella (joskus se on vähän pelottavaa). Näen jos kaverini on surullinen ja yritän saada hänet voimaan paremmin.
Huonoja puolia: Säikähdän ihan hirveesti kovia ääniä ja joskus alan itkemään, jos luokassa kaikki vaan huutaa. Menen ihan lukkoon jos joku huutaa mulle. Tunnen syyllisyyttä jos itse huudan jollekin. Joskus tunteet ottavat vallan ja voin itkeä, jos luen, että jollain toisella menee niin huonosti. Jos kaverini on todella surullinen (jos hänen läheiselleen on sattunut jotain) voin itkeä, vaikka se ei olisi ollut liittynyt minuun millään tavalla.

Cavalier❤️‍🩹🐶

(Myöhässä, niinku aina :D)
Oon erityisherkkä ja pienenä olin kans ihan herkkä vain mutta juu. :)

Haloo helsinki fan🌼🤞🏻💓🌿

Oon siis toi ”🌼” ja kirjotin ton viestin joskus aikoja sitten nin kirjotan nyt lisää. Ite koen ainakin jollain tavalla olevani erityisherkkä. Meen lukkoon aina jos joku tulee jossain yllättävässä tilanteessa vaika kysyyn jotain enkä oo yhtään valmistautunut niin tulee kauhee ahdistus ja pelko siitä että vastaan jotenkin ns oudosti. Myös itken helposti ja oln välillä ehkä vähän liiankin empaatinen kun imen vaan toisten tunteet iteeni ja saatan ottaa ne vähän liiankin syvälle ja itken. Mutta ahdistuskohtauksia ei oo enää niin usein toki välillä mutta ne on vähentynyt

Tsempii kaikille erityisherkille muistakaa että herkyys ja empaatisuus ei oo pelkiä heikouksia vaan myös vahvuuksia 💪🏻❤😽

Vastaa aiheeseen: muita erityisherkkiä

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top