Siirry sisältöön
J

En tiiä mite kertoisin tä mut mun exä valehteli mulle et se ois esm [osa tekstistä poistettu] ja et se [osa tekstistä poistettu] itsensä jos mä sanoisin jollekkin nöist asioista. no sitte se feikkas sen kuoleman. alettiin selvittää sitä sen vanhempien kaa ja ne ei uskonu et näin olis käyny ja ne syytti mua tästä et mä oisin valehellu vaik meil oli viestei tosisteena ne syytti mua. mulle sanottii et mun pitöis olla niiku mitää ei ois tapahtunu mut miten mö voin olla normaalisti ton jälkee?? tää kävi siis 2022 kesäl.

mä oon menettänyt tän syksyn aikana mulle kaks tosi tärkeetä ihmistä jpille pystyin puhuu kaikesta.

mua on kiusattu 1lk lähtien ja nyt oon 8lk vaihdoin kouluu ku menin yläasteelle mjtcse silti jatku. aloin 7lk aikan käyttää päihteitä ja mulle tuli syömishäiriö 7lk talven aikana olin aika poikki elämään sillo ja en lunnol jaksanu yrittää. sit tuli kesä ja Kaikko näytti olevan hyvin taas pitkään aikaan.

nyt ku 8lk alko mun ahistus ja paniikkikohtaukset alko olee pahempii ku aikasemmin (oon saanu niit 3lk lähtien ja sillon aloin olee myös ahistunut) ja mun mielen tila alko heittelee tosi paljon Enkä löydä enää innostusta mistään oon laihtunu ja viiltelen. mulla on keskivaikea masennus vaikea ahistus anoreksia ja lievöt pakko oireet. en oo puhu täst kellekkään koska en usko et se auttais.

Mut aion tehä auringon laskun kauniiks ihan pian. en vaa jaksa enää. oon vitu pahoillani.
Mut en vaan pysty.

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei J,

Ensinkin haluan lähettää sinulle ison halauksen. On hienoa, että löysit voimia kirjoittaa tänne ja kertoa vaikeista kokemuksistasi ja pahasta olostasi. Kirjoitit ettet ole puhunut tästä kellekään mutta nyt olet ottanut jo yhden tärkeän askeleen, kun kirjoitit siitä tänne. Voit olla ylpeä itsestäsi <3

Olen todella pahoillani puolestasi, että olet joutunut kokemaan sekä kiusaamista ikätovereiltasi että epäoikeudenmukaista kohtelua aikuisten taholta. Exäsi toimi sinua kohtaan todella epäreilusti kun hän uhkaili ja valehteli sinulle joutuneensa toistuvasti väkivallan uhriksi ja sinun olisi kuulunut saada aikuisten tukea asian selvittämisessä ja siitä toipumisessa.

Kerrot joutuneesi pitkään kokemaan kiusaamista ja lisäksi olet menettänyt kaksi tärkeää ihmistä elämästäsi. Nämä ovat isoja ja raskaita asioita kantaa yksin ja olisit ansainnut saada näihinkin asioihin tukea ja apua. Kirjoitat sairastavasi syömishäiriötä sekä masennusta ja ahdistusta. Lisäksi kerrot satuttavasi itseäsi pahan olon hetkellä. Kaiken kertomasi jälkeen minulla herää suuri huoli sinusta ja turvallisuudestasi. Tarvitset pikaisesti apua ollaksesi turvassa ja alkaaksesi voida paremmin, yksin sinun ei kuulu ja tarvitse pärjätä.

Kerrot myös viestissäsi, että viime kesänä olosi helpottui. Tapahtuiko silloin jotain erityistä tai mikä sai olosi paremmaksi? Jos suinkin pystyt, yritä palauttaa mieleesi se tunne, kun tuntui helpommalta ja kevyemmältä. Sinun on mahdollista tuntea niin uudelleen, kunhan saat apua. Mitkä pienet hetket ja asiat elämässäsi tällä hetkellä tuovat sinulle taukoa pahasta olosta, voisitko yrittää tehdä niitä enemmän?

Kirjoitat, ettet ole voinut kertoa kellekään, koska et usko sen auttavan. Olet joutunut pitkään selviytymään pahan olon ja vaikeiden kokemusten kanssa yksin ja silloin voi tuntua, etteivät muut pysty ymmärtämään ja auttamaan, mutta muista ettet ole yksin vaikka niin tuntisitkin. Ympärilläsi on ihmisiä, jotka haluavat parastasi ja ovat valmiita auttamaan, jos tietäisivät että voit huonosti.

Voisitko kuitenkin yrittää kertoa jollekin aikuiselle tästä kaikesta, esimerkiksi näyttämällä kirjoittamasi viestin? Aikuinen voi olla kuka tahansa lähipiiriisi kuuluva, joka tuntuu sinusta luotettavalta ja turvalliselta. Esimerkiksi oma vanhempi, kummitäti, opettaja, valmentaja, terkkari, kuraattori, kuka tahansa, jonka luokse meneminen voisi tuntua mahdolliselta. Toivon sydämestäni, että löydät voimaa tähän koska sinä ansaitset voida paremmin. Elämällä on sinulle vielä paljon kaunista ja ihanaa annettavana, anna sille ja avulle mahdollisuus.

Me Lasten ja nuorten puhelimessa (p. 116 111) ja chatissa olemme myös tukenasi vuoden jokaisena päivänä, kun sitä tarvitset. Meille voit jutella mistä tahansa asiasta nimettömästi ja luottamuksella. Nuorten Tukilinja päivystää joka arki-ilta 20–24 samassa numerossa ja sieltä saat apua akuutin pahan olon hetkellä.

Muista että sinulla on väliä. Sinä olet arvokas ja ainutlaatuinen. Sinä ansaitset voida paremmin.
Ethän jää yksin pahan olon kanssa <3

Lämpimin halauksin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Kysy siltä!

Mulla on toi sama. Paitsu en käytä päihteitä

Vastaa aiheeseen: mun ihana elämä🕊🙏

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top