Siirry sisältöön
siis

elikkäs kerron nyt lyhyesti. mun puhelin on ollu 2 viikkoo poissa koska mulla ei oo urheilu harrastusta, kun lopetin uinnin ihan vähän aikaa sit. se mun puhelin ei oo tulossa takasin ainakaan vähään aikaan.
meijän nukkumaanmeno aika on 21.15 ja jos ei olla siihen mennessä sängyssä niin saadaan ruutuaika kieltoa eli ei saada käyttää mitään elektroniikkaa.
ja sit sain matikan kokeesta 7 niin en ainakaan saa mun puhelinta siihen asti, kunnes oon opiskellu matikkaa 2h joka päivä. ja mä en pysty siihen koska mulla on add tai joku tommonen.

mun vanhemmat on blokannu kotoa mun tietokoneen netin, nii en voi tehä sillä mitään. (laitan nyt viestiä koulun netissä, tietokoneella)

nyt kun mulla on niin paljon kieltoa niin mun vanhemmat on alkanu ottaa niitten sijaan multa rahaa pois..esim multa otetaan aina 5 euroo pois jos en oo pedannu sänkyä aamulla tai jos mulla on kirjoja olohuoneen pöydällä..

mun mielestä tää on epäreilua ja oon jutellu mun vanhempien kaa tästä. no mikään ei auta.

Moi

SIS HERRANJESTAS!!! Toi ei tosiaankaan oo reiluu ja ei mikään ihme ettet pysty keksittyy matikkaan jos ne laittaa sut stressaa noin paljo😭 siis ei kukaan tollases tilantees pystys. Ja varsinkin toi rahajuttu on aivan helvetin epäreilu. En mä tiiä auttaaks, mut voisit sanoo niille et just siks sä et pysty keskittyy et ne vaatii sulta aivan liian paljo. Jos mun vanhemmat vaatisi multa noin paljo, oisin jo kuollu kun iteki rupeen sairaan helposti stressaa (vaikka pelkästään siitä et saisin jostain kokeesta kasin vaikka kaikki sanoo mulle et se on hyvä arvosana). Sulle taltiikka opiskeluun: kun sun pitää opiskella se kaks tuntii, nii se toimis paljo paremmi jos sen tekis sillei et opiskelisit vaan tunnin päiväs ja sen sillei et ensin opiskeluu 30 min sitten 10 min taukoo sit taas opiskeluu 30 min. Tsemppii<3

MELKEIN SAMA TILANNE

Eli mulla taas on koko ajan riitaa mun vanhempien kanssa.Voin vaan sanoa että tsemppiä ja että koita puhua sun vanhemmille tai vaikkapa kaverille tai kuraattorille että sun vanhemmat yli reagoi asiasta.

onnetonmuija

Hei mun perheellä sama ongelma. Vanhemmat ottaa kaikesta itteensä. Ja syyttää ihan kaikesta. ottaa kaikki pois yksi kerrallaan siihen pisteeseen ettei ole enää mitää jäljellä. Rahasta, vapaaseen aikaan ja tavarat lukuunottaen.

HessunFerrari

Tuo ei saa olla vanhempien tapaista! aikuisten pitäisi soittaa poliisille tai lapsen suojeluun. Noin ei saisi tehdä lapsi on siinä hyvä missä on ja lapsille ei saa olla noin ankara koska pitää olla asioita mitä saa tehdä kun saat puhelimen takaisin niin soita lapsen suojeluun tai poliisille koska liiasta ankeruudesta tulee laki asia ja poliisi asia!

🤗

Moikka ! 🤗

Toivottavasti näet tän.

Mun mielestä sun vanhemmat on sulle liian ankaria.
Tosi ikävää, että on käynyt noin.
Ei todellakaan haittaa, jos esim. saa matiikan kokeesta 7.

Voisitko mennä juttelemaan vaikka koulukuraattorin kanssa ?
Chatteihin et varmaan oikein pysty menemään jos et pääse kotona nettiin.
Jos et uskalla mennä kuraattorille, mene ensin johonkin chattiin, esim. Lasten ja nuorten puhelimen chattiin, kun taas pääset nettiin kotona.
Mut jos yhtään tuntuu siltä, et voisit mennä kuraattorille, mene.

Toivottavasti tää julkaistaan mahdollisimman pian ja näet tän mahdollisimman pian.

Jos sua mietityttää tässä asiassa vielä joku, laita ihmeessä uutta viestiä !
Lupaan vastata siihen.
Voit myös laittaa viestiä Mieli ja keho-keskustelualueella olevaan Apua ja tukea-keskusteluun.

Tosi paljon tsemppiä ! 🤗
❤️❤️❤️❤️❤️
– 🤗

HeheMoi

Puhu koulussa jollekkin aikuiselle. Opelle tai kuraattorille. Toi on väärin!

siis

Kiitos kaikille tsempeistä! 😭💕💕
Mun tilanne on nyt parempi ja teidän laittamat viestit tukee niin paljon, kiitti vielä!

Vastaa aiheeseen: mun vanhemmat osaa olla aika ankaria

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top