Siirry sisältöön
Minävain

…hampaat. Mulla on ollu jo kolme reikää, ja monta reiänalkua. Kaikki löytyi samalla kerralla. (eli viime vuonna). Nyt oon 14.Muo ahdistaa. Entä jos tulee lisää reikiä, mun hampaat menee ihan paskaksi. Pelkään, että mun vihlovassa hampaassa on reikä. Pesen hampaat x2 kertaa päivässä sähköhammasharjalla (pesen myös kielen) syön täysxylitolipurkkaa, aterioita yleensä vaan 5, syön fluoritabletteja, ja käytän hammaslankaa joka ilta. Myös suuvesi on käytössä, mutta se ei oo fluorillista. Fluorillinen on nimittäin liian kallista. Muo karmii ja vituttaa ajatus uusista rei’istä. Mulla on nyt neljä reiänalkua hoidettavana hyvin (ettei niistä tuu reikiä) ja muut hampaat tietenkin. Oon nyt vuoden karkkilakossa (osittain hampaitteni takia) ja vpltän limsoja ja mehuja. Muuten tulee tosi paha mieli sen jälkeen. Mä uskon tästä tulleen jo jokin pakkomielle mulle, ja oon itkeny iltasin tän asian takia. Muo vaan ahdistaa niin paljon. Auttakaa :(

HotChocolate

Heippa! :)

Kertomasi mukaan sä kuitenkin mun mielestäni huolehdit todella hyvin hampaistasi.
Tiedän miten hampaista, tai mistä muusta tahansa asiasta itsessä yms, voi tulla pakkomielle ja ahdistus, kohta ei muuta ajattelekaan.

Lohdutukseksi sanon, että tiedän itsenikin lisäksi muita ihmisiä joilla on kanssa ollut useampi reikä.
Joillakin on reikiintymiseen taipuvaisempi ”hammasluulaatu” (esimerkiksi se keltainen hammasluu on monesti paljon vahvempaa ja joku taas vähän heikompaa), mutta toki siihen voi mainitsemillasi keinoillasi vaikuttaa.
Olisko sun mahdollista keskustella vaikka terkkarin tai hammaslääkärin kanssa asiasta? Tai ihan vanhemman/ muun läheisen kanssa?
Puhuminen auttaa asiaa aina edes jollakin tavalla ja uskon että kun saisit apua ja vertaistukea (usko pois, nykymaailmassa missä TVssäkin melkein jokaisella on tasaiset, kirkkaanvalkoiset hampaat, monilla on itsetunto-ongelmia niidenkin kanssa kun kuvitellaan että sellaisten hampaiden omistaminen tulee muka itsestään ja kun tuleekin reikä tai, niinkuin mulla, on synnynnäisesti keltaisempi hammasluu, koetaan että nyt on joku pahasti vialla).

En ole mikään hammaslääkäri mutta sanoisin että jatka noita hyviä keinoja, pese hampaat säännöllisesti, käytä xylitol-tuotteita yms. mutta muista nauttia elämästäsi kanssa!
Se ei ole niin mustavalkoinen ”hampaat tai muu elämä”, vaan ihan varmasti joskus välillä voit sallia itsellesi jotain pientä kun siltä tuntuu, muistat vaan purkan ja harjailla vähän tarkemmin illalla :)
Joillakin myös stressi voi reikiinnyttää hampaita, joten hengähdä vähän!
Mulla on monesti jo pelkkä säännöllinen hampaiden harjaus ja purkan pureskelu hoitanut pieniä reikiä hampaissa, joten kunnioitan valtavasti sun omistautumistasi hampaiden hoitoon.

Meillä kaikilla on varmasti omat ahdistuksemme ja stressin kohteemme eikä niissä ole mitään hävettävää. Toivon että voisit jutella jollekin huolistasi koska silloin sua voitaisiin auttaa konkreettisemmin ja tehokkaammin.
Toivon sulle todella paljon siunausta ja tsemppiä! Asiat kyllä varmasti järjestyy ja ole rauhassa vaan! :)

:)

hei, älä huoli. sä olet nyt hammaslääkärien hoidossa, ne pitää huolen sun rei’istä. tiedän, että sua huolettaa, mutta joillakin tulee reikiä helpommin ja joillakin ei tule juuri ollenkaan. sä hoidat hyvin ongelmaasi – harjaat, vältät makeisia, kaikkea mitä reikien välttämiseen tarvitaan. se on hyvä. unohda huolet ja luota siihen, että hammaslääkärit pit huolen sun suun terveydestä.

Olen aloittaja

Unohdin koko keskustelun tyystin. Mulla on nyt kuitenkin asiat hyvin. Olen edelleen karkkilakossa ja herkkulakossakin :D Tiedän kuitenkin, että haluan vain koittaa pystynkö herkkulakkoon, ja voin lopettaa tämän hetkenä minä hyvänsä. Hampaiden kunto ei enää ahdista minua. Ajan kanssa ahdistus vain katosi, ja vielä kun terkkarikin kehui hampaidenhoitorutiinejani, lähti viimeisetkin ahdistuksen rippeet. Kiitos teille kannustavista viesteistä! :) Elän vain kerran, minulla on oikeus olla stressaamatta ;) Mutta kiitos hirveästi!

Vastaa aiheeseen: Muo ahdistaa

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top