Siirry sisältöön
Pelokas

10 päivä meen yläkoulun puolelle ja muo pelottaa. Kaikki sanoo et siel ei oo niin hirveetä, mut tuntuu, että kukaan ei ymmärrä. Mul on todella herkät tunteet ja muutokset tuntuu hirveältä. Mä en tiedä mitä odottaa yläkoulusta. Mun vuoden vanhempi kamu sano ,että siellä opet on hirveitä ja on tosi rankkaa. Ja mulla on todella ikävä vanhaa luokkaa jossa oli paras ja ymmärtäväinen ope, hauska luokka jonka edessä en pelännyt olla mä. Riitoja oli paljon ja kaikki ei hengannut kaikkien kanssa ,mut se oli paras luokka. En tiiä miten voin selvitä näin isosta muutoksesta. En tiiä kestänkö mitään. Voitteko joku auttaa?

Yläasteelle menijä

Itse en pelkää yläasteelle menoa, vaikka opet ja luokat vaihtuu. Jos sun kaa samalle luokalle tulee edes joku sun hyvä kaveri, niin uskon, että se on sun tukena. Itsekin pidin mun vanhasta luokasta ja mulle tulee hirveä ikävä mun entistä, parasta opettajaa. Itse en oo varma ton ”hirveiden opettajien” kanssa, mutta jos näin on, niin kannattaa kerätä kaikki rohkeutesi ja kertoa siitä vanhemmillesi. Tiedän, ettei se ole helppoa. Mutta voi olla, että se on vain joku huhu. Kyllä siellä varmasti tulee rankkaa olemaan, rankempaa kuin ala-asteella. Kannattaa vaan ryhdistäytyä ja asennoitua, opiskella paljon enemmän ja ahkerammin. Aina ei voi odottaa samaa. Kestät kyllä!

:(

Mä tunnistan kaikki ittestäni täs, tää kuullostaa ihan multa, oon ite myös menos seiskalle ja se pelottaa ihan hirveesti… Jos haluut keskustella ni mun snäppi on *** (en käytä sitä kauheesti)mut silti ihsm;)

[Huom. Emme julkaise sometunnuksia]

Entinen yläkoululainen

Hei, suoritin peruskoulun tänä keväänä. Yläkoulu ei tosiaankaan eroa kauheesti alakoulusta ainakaan omasta mielestä. Opettajat oli miusta mukavia ainakin meijän yläkolussa, eikä opiskelu tuntunut ala-astetta vaikeemmalta. Oppilaissa oli kyllä muutamia kakaroita joilla oli varmaan pahin murrosikä menossa henkisesti, mut on siellä niitä hyviäkin tyyppejä. :) Kannattaa muistaa et teitä kaikkia uusia seiskoja jännittää vaihto uuteen kouluun, mut kunhan muistaa ite käyttäytyy suvaitsevaisesti ja ystävällisesti muita kohtaan, niin kyllä siitä selviää.

rose

Mulle yläaste on ollu paljon kivempaa ku ala-aste

unelmoiva fennekki

Minuakin jännitti aluksi ylä-asteelle meno ja olin varma että en saa lisää kavereita, mutta nyt minulla on ymmärtävä luokka ja plajon kavereita.

Jonne

Älä vaan välitä. Unohat koko homman ja keskity johonki ihan muuhu

Vastaa aiheeseen: Muo pelottaa yläkoulu

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top