Siirry sisältöön
tyttönenn

Hei! Olen 12-vuotias tyttö ja minulla on jo alkanut ns ”murrosikä” . Menen kuudennelle luokalle ja mun äidillä alkoi kuutosella kuukautiset. Mua vähän pelottaa ne koska haluisin tietää miltä se tuntuu ja sattuukse. En kehtaa kysyy äidiltä. Voisitteko kertoa omista kokemuksista :) Kiitos jo etukäteen ♥

Nimetön

Toisilla tulee vaan verta alapäästä eikä tunnu mitään kipua, mutta välillä itse joudun ottamaan särkylääkkeen jos sattuu mahaan/alaselkään.
Ei ne silleen satu vaikka voi olla vähän kärttynen olo ja just alaselkään/mahaan voi sattua vähän välillä, mut kyllä se n. viikko menee aika nopeesti :)
Eli niihin tottuu, joillakin voi sattua ja joillakin ei tunnu missään, se on ihan yksilöllistä.

Hyvää kesää!

RB

Menkat ei sinänsä satu, mut itelläni on jossain vaihees aina alavatsa kipuja. On ihan yksilöllist tuleeks mitään kipuja vai ei. Esim. selkä saattaa olla kipee, päätä särkee jne. Ja mun mielest voit iha hyvi kysyy äiteltäs niist siin ei oo mitää hävettävää;)

samassa tilanteessa ollut

Hei!

Mulle kävi tolleen ihan samalla tavalla. Aluksi en uskaltanut kertoa murrosiästäni vahemmilleni ja lopulta päädyin laittamaan sen heille sähköpostilla.

Kyllä, kuukautiset koskee. Se tietty riippuu ihmisestä, mutta itselläni tuntuu alaselässä ja runsaiden menkkojen aikana myös vatsassa. Kuulemma koviin kipuihin voi ottaa särkylääkettä, mutta itse en ole ottanut kertaakaan.

neitii

Kun kuukautiset alkaa, ni alapäästä tulee verta, mutta sitä ei ainakaan mulla tullu ees mitenkään hirveesti. Verta ei mitenkään tursua sieltä, ei. Ensin tulee ehkä vaan ihan pieni läntti verta ja silleen. Välillä voi sattuu vähän mahasta, alavatsasta, mut ei se mitenkään hirveetä oo, ei kannata pelätä. Ja sit mulla ei ainakaan ollu kuukautiset (ei oo vielkään, vaik oon kohta 17) ni säännölliset. Ne tulee ehkä kerran kuussa, mut muistaakseni mulla oli muutaman kuukauden tauko, et ne ei tullu ollenkaan, mut se on kai normaalia. Ei hätää, ei se oo kauheets! : )

hope

Siis en halua järkyttää mut mull on iha hirveet menkat
Verta tulee aivan hirvveesti ja joudun ravaamaan vessassa
Ja olen 4 päivää aivan tuskissani ja syön paljon kipulääkkeitä

.t

Mulla ittelläni on maha vähän kipeä aina välillä ennen menkkoja ja niiden aikana. Se on täysin yksilöllistä, siis kivut ja vuodon määrä. Molempia tosin kannattaa toivoa mah. vähän.

:)

Anteeks kun tässä näi puhun nyt itestäni mut ku jotkut sano et niil on tosi runsaat vuodot ja mulla sama homma, niin miten mä pystyisin koulussa oleen menkkojen aikana ettei joka välitunti tarvii olla vaihtamas siteitä. En piä tampooneja musta ne tuntuu niin epämukavalta laittaa. Sit tietenkin pelottaa myös se ohivuoto, koska jos on istunu koko tunnin niin tulee kauhee tulva aina kun nousee ylös. Kellään mitään ideaa miten pystyisin olemaa koulus iha rennosti sillon?

:))))

Mulla alkoi kutosen lopussa kuukautiset. Mulla on välillä taukoja jolloin ei tuu kuukautisia. Välillä tulee kuukautisien aikana tai alussa kauhee mahakipu tai enemmänkin se on semmonen lyhyt kouristus. (Ei oo tarkotus huolestuttaa) kuukautiset ei oo mulla kovin pitkät :)

tyttönenn

(Olen tekstin aloittaja)
Mulla on tullut lähiaikoina yhtäkkiä mahaan sellanen jännä kipu ja valkovuotoa on tullut runsaasti.
Mutta ei ole vielä alkanut menkat.
Olisiko se mahdollista että ne ois alkamas kohta?

Tytöntyllerö

Minulla alkoi kanssa tuolloin kuutosluokalla (olen nyt seiskalla) minua ei ollut yhtään sattunut vatsaan eikä mitään , mutta kun pääsin koulusta kotiin huomasin , että minulla oli alkanut kuukautiset . :)
Jos mahaasi sattuu paljon , voit ottaa vaikka särkylääkkeen . se auttaa kuukautiskipuihin.
Voi myös ruveta särkemään päätä ja yms.
Mutta jos kuukautisten aikana vatsaa sattuu aivan liikaa niin voit varata ajan vaikka terveydenhoitajan kautta lääkärille , joka antaa reseptin millä saat apteekista voimakkaampia lääkkeitä mahakipuun.
Itseäni ei satu yhtään vatsaan kuukautisteni aikana.
Lisäksi älä säikähdä jos kuukautiset eivät tule ajoittain.
Alussa kuukautiset voivat myöhästyä jopa parikin kuukautta ! :)

:)))))

Joo sulla on varmaan alkamassa ne menkat. Mulla alkoi just tuolla lailla

Sama

Mullakin on ollut saman lailla ku sulla tyttönenn. Haluaisin myös tietää olisiko ne alkamassa kohta…

minni

No se sattuu ehk vatsaan ja sillo voi olla kalpea:|

.tytto09

Moi mulla Alko menkat ja säikähdin ja anyt on runsaat

Vastaa aiheeseen: murrosikä

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top