Siirry sisältöön
Tyttö

Mua harmittaa ku muilla mun luokkalaisilla on alkanu murrosikä kunnolla paitsi mulla. Tiedän, että kaikki kehittyy omaan tahtiin, mutta mikä auttaisi mun kehityksessä?:C

:)

Kaikilla tulee murrosikä eri aikaan,eikä sitä tarvitse hävetä. Ihmiset vain eivät aina kehity samaan aikaan ja se on normaalia :)

Vanilla

Moikka!

Se on kyllä vaan totta, että kaikki kehittyy omia aikojaan, mutta se on aivan täysin normaalia, että on huolissaan omasta kehityksestä! Kaikki me ollaan erilaisia, eikä sitä pidä pitään todellakaan pahana asiana, että on murrosiässä eri tahdissa, kuin muut. Se on aivan normaalia ja kaikki kehittyy eri aikaan.
Ainoa asia, mitä voit kunnolla tehdä on, että pidät riittävää huolta terveydestäsi, huolehdit, että esim. syöt tarpeeksi, saat tarvittavia ravintoaineita ja ennenkaikkea nukut riittävästi! Nämä seikat edesauttavat kehon ja mielen normaalia kehitystä. :)

Odota vielä vuosi tai pari, niin et enää mieti koko asiaa! :) kyllä ne erot tasoittuu!

Tsemppiä sulle!!

Terveisin 9-luokkalainen :)

hauska

Ei mikään
Oikeesti
Ei yhtikäs mikään

Nimetön

En tiedä, voiko kehityksen vauhtiin vaikuttaa. Murrosikä alkaa kuitenkin ihmisillä hyvin eri aikoihin

tuntematon

meneppä nukkumaan se varmasti auttaisi!!!!!!!!!!

Sotilastypy

Kaikki tapahtuu aikanaan sitä ei voi mielestäni nopeuttaa millään tavalla. Joillain se alkaa aikaisin joillain taas myöhemmin, mut kyllä murrosiän pitäs alkaa joskus. Älä välitä muiden kehityksestä -he vain kehittyvät nopeammin, jokainen kehittyy omaa tahtiaan. :)

Nimetön

Ei kannata murehtia oman murrosiän alkamista, se alkaa sitten kun on alkaakseen. Itse suosittelisin myös iloitsemaan siitä, että murrosikäsi ei ole vielä alkanut, se kun ei aina ole yhtä ruusuilla tanssimista…

Sksksk

No ettttttt voi vaikuttaa muutaku pidät terveelliset elämäntavat

Vastaa aiheeseen: murrosikä

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top