Siirry sisältöön
12.v tyttö

Moi, tää on mun eka kerta ku kirjotan mitään tänne mutta mua vähän ahdistaa murrosikä..
En tiiä onks se normaalia mutta en hirveesti enää viihdy kotona vaan oon enimmäkseen kavereilla/puistoissa. Saatan tulla kotiin illalla. Haluisin olla vanhempienkaa mut tuntuu et suutun aina niille ku pitäis puhuu jostain, ihan kaikki ärsyttää tosi paljon.
Myös ihastukset ja ihmissuhteet joita on ollu pari nii tuntuu tosi aikaselta ajatella että oon ollu jo yhessä vaikka oon vasta nuori.
Ja sit myös se et mulla on todella kehittynyt kroppa 12 vuotiaaks jos tiiätte mitä meinaan.
Se on ahdistavaa ku on vaik koulussa ja tuntuu et kaikki tuijottaa.
Myös kuukautiset kun alkaa koulussa nii tuntuu hirveen isolta asialta esim: pelkään että tulee läpi yms.
Oon yks ainoista mun luokalla jolla on jo alkanu murrosikä ja keho muuttumaan tosi paljon.
Oisko joku joka vois samaistua ja keroo vähä omia mielipiteit?

PuShEeN

No ymmärrän hyvin että olet ärsyyntynyt paljon vanhemmistasi koska murrosiässä sellaista tapahtuu tooosi usein. Niin minullekin käy jatkuvasti.

Jokainen myös tuntee paineita menkkojen suhteen koska ihmiset ovat saaneet käsityksen että kuukautisia pitäisi hävetä. Usein kuljettelemme Sallaa nyrkissämme tamponeja tai siteitä mukaan koulun vessaan tai jotain ja pelkäämme että joku näkee meidät. Mutta kuukautiset ovat ihan luonnollinen asia eikä niitä kuulu hävetä! Meidän kuuluisi olla ylpeitä siitä, että olemme naisia ja voimme saada lapsia.

Kerroit myös, ett murrosikäsi on kehittynyt enemmän kuin muilla luokkalaisillasi. Ehkä onkin niin, tai sitten he eivät vain ole uskaltaneet kerto kenellekään siitä, että heidän menkkansa olivat alkaneet. Joten voit kyllä rohkeasti mennä kysymään joltain että onko murrosikä jo alkanut, sillä 12 vuotiaana se kyllä useimmilla jo alkaa. Eli lä huoli.

Muista että olet juuri täydellinen sellaisena kuin olet!!

Hei :D

Voin samaistua. Minullakin on aika kehittynyt kroppa 12. Vuotiaaksi, ja menkat alkoi jo nelosella.

No, itellä on ainakin ollu tällaista äksyilyä ja muuta, mutta mun vanhemmat on ihania ihmisiä, ja tietää, jos miut pitää jättää rauhaan. Itseä välillä toki ahdistaa koulussakin, kun olen ainoa, jolla tuo murrosikä on jo alkanut.

Ja tuohon tuijottamiseen haluan vain sanoa, että eivät ne ihmiset sinua katso. Heillä on omia kiireitä. Minulla oli sama tunne silloin joskus nelosella mutta se on jo lievittänyt luottamuksen itseäni kohtaan kohotessa.

Nauti hyvistä hetkistä, äläkä välitä muiden mielipiteistä. Hyvää kevättä! 💕

moms spaghetti 🇺🇦

no mulla alko murrosikä tosi aikasten, olin joku 8-9 ku ekat muutokset tuli.
sitte en tykänny omast kehosta ja sen muutoksesta ja laihdutin, lopputulos oli hirveä ja masennuin kun kokoajan ahdisti ja stressas oma kroppa, joten älä missään nimessä laihduta, oot just täydellinen sellasena ku oot❤️

sitte oon itekki paljon kavereitten kaa ja tällästä ja se on normaalia tässä iässä :)

hyvää kevättä sulle 🐢🌱🌿🌼

Vastaa aiheeseen: Murrosikä….

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top