Siirry sisältöön
Dippizippi

Moi! Oon 13 vuotias tyttö ja täytän kesäloman jälkeen 14. Mulla on tooooosi hidas kehitys kun mulla ei vieläkään ole rintoja. :( se tuntuu tosi kurjalta etenkin kun kaikil meidän luokkalaisil tytöillä on jo kasvanu rinnat ja monella on jo alkanu kuukautiset. eikä pojatkaan varmaan tykkää musta ku mul ei oo muotoja. Mulla on kyllä kavereita ja oon muutenki positiivinen ihminen mut välillä tulee semmoinen surullinen olo ku alkaa miettii murrosikää. Joka ilta kun meen nukkumaan toivon että rinnat alkais jo kasvaa.
Ja sit etenki nyt kesän aikaan tosi monel on bandeau ja mul ei ja tulee ulkopuolinen olo. Ja sillonki tulee ulkopuolinen olo kun puhutaan tisseistä. Nii ja bikineitä käytetään myös niin mul on vaan jotain lasten bikineitä. Tää on tosi outoo kun mulla on kai jo vähäsen valkovuotoo mut rinnat ei oo kehittyny juurikaan. Mitä jos mä en saa ikinä rintoja? Ja onks tääl ketään muita joilla ois aika myöhänen kehitys!? :0

natasha

Moi!
Ekana haluaisin muistuttaa, että murrosiän kehitys on kaikille tytöille herkkä paikka. Jokainen kehittyy omaa tahtiaan ja oman kehon muutoksiin täytyy tottua.
Keskity viettämään aikaa ystävien kanssa ja tekemään muuta kivaa, älä stressaa rintojen kasvusta sillä ne kyllä kasvaa vielä kaikessa rauhassa! Hitaassa kehityksessä ei oo mitään hävettävää, jokaisen keho kehittyy just sille sopivaa tahtia! :-)
Valkovuodon alku on jo hyvä merkki, sun murrosiän kehitys on alkanu jo hyvää vauhtia! Huolehtia sun ei kannata sillä sun kehitys kuulostaa olevan täysin normaalissa vauhissa ja ennenku huomaatkaan sun rinnatkin alkaa jo kasvaa.
Älä siis huolehdi ja oo rohkeesti oma itsesi!

Nimetön

Luin tän jutun ja oli pakko vastata!!! Mä oon 15 vuotta ja mullakin on vielä aika pienet rinnat. Melkein ellei kaikilla muilla mun ikäsil on isommat, kun mulla. Ja oon muutenki aik laiha ja lyhyt ja pienikokonen tyttö. Mul alko menkat 14 veenä eli viime vuonna.

murrosikä….

Olisit onnellinen ku ei tartte kestää mitääää menkkoi ja rintoi!!! Mul on ihan peruskokoset rinnat ja menkat alko vuosi sitten. Olen neljätoista vuotias ja meen kasille. Vihaan kuukautisii ja joka kerta ku ne tulee rupeen itkee. Nyt ne on säännölliset ja tulee kerran kuussa ja kestää viikon. Oon ujo enkä kehtaa ostaa sitetä tai pyytää äitii ostaa. Mitä teen??????? Oon lisäks menkkojen aikana aina iha raivona kaikille ja itteeniki ärsyttää!!! Mitä voin tehä? Oitin menkkoi eka ainaki kaks vuotta ja ku ne tuli nii rupesin heti itke… Oo onnellinen ku sun ei tarvii kestää mitää menkkoi ja rintsikoita ja muita naisten pöljiä juttuja!!! Mut vielä sinäkin ne rintasi saat:-):-):-) odota rauhassa:-P

Nimetön

Itse olen 15- vuotias, eikä rinnat ole alkanu vielä kunnolla kehittyä. Tai no nännit on kasvanu, ne onkin tosi isot. Sisko vertaa niitä pullonkorkkeihin :D Onko tää normaalia? En kehtaa käydä uimahallin saunoissa tai suihkuissa ilman pyyhettä/uimapukua. On tosi inhottavaa, kun kaikilla muilla on jo rinnat >:U Mutta ei kaikki kehity samaan aikaan, itellä vasta nyt kesän alussa alko menkat. Ja voin sanoa, etten riemuinnut, tuleehan ne kaikille naisille aikanaan… Hei oikeesti ei kantsi stressata,jos kuukautiset eioo vieläalkanu! Riemuitse siitä, kun saat elää ilman kuukautisia :) Pidän itteeni onnekkaana, kun alko vasta nyt, kaverillani alko jo 10- vuotiaana.
Ja sinulle,joka vihaat kuukautisia, ei siteiden ostaminen ole noloa! Siis kaikki naiset niitä tarvitsevat. Et sie ole mikään erikoistapaus. Voin uskoa, että menkat ottaa päähän, mutta jos on kipua ota Panadol (Aspiriiniä ei kannata käyttää, se ohentaa vuotoa, jolloin sitä tulee tavallaan enemmän.) ja mene vaikka pötköttämään ja kuuntele jotain hyvää musaa, kyllä se siitä :)

Nimetön

Ensinnäkin: rentoudu. Ei murrosikä mikään koe ole eikä sille mitään aikarajaa ole määrätty, joten… nauti elämästäsi sellaisena kuin olet! ♥

Mun rinnat on monien mielestä varmaan tosi pienet, mutta itse olen vain tosi iloinen pienestä koosta. Hyviä puolia joita olen huomannut:
– juokseminen ja muukin liikkuminen on kohtalaisen mukavaa…
– …enkä kärsi selkäkivuista suurten rintojen takia (kuten monet ystäväni).
– monet ihanan söpöt vaatteet sopii mulle, koska usein suunniteltu nuoremmille =pienempirintaisille (harmi vaan, että mulla on melko leveät hartiat)
– näitä riittäisi, mutten ehdi listata

Ja pojatko ei tykkää? Kuule upea ihminen siellä, jos ne ei muka tykkää susta ilman isoja tissejä – sä tiedät jo itsekin mitä olen sanomassa – ne ei tykkää susta oikeasti ja sun ei kannata murehtia niiden takia. Ja muuten, kyllä, mä seurustelen.

minävaan

no jokaisella alkaa sitten ku alkaa

kolmetoistavee

Mulla on aa-kokoset rinnat ja menkat on jo alkanu, mutta tuntuu tyhmältä kun rinnat on ollut saman kokoset jo melkein vuoden. Luulen, ettei ne enää kasva :( Oon siis 13

:)

Murrosikä alkaa kun on oikee aika. Itsekkin ootin menkkoja ja nyt ku alkanu ni inhoan niitä.

; /

Olen 13 vuotias tyttö ja haluaisin menkkojeni alkavan. Olen 158cm. Olen hoikka. Minulla on peruskokoiset tissit, häpykarvoitusta, hien haju vahva, pituuskasvu päällä ja valkovuoto. Mutta kaikilla luokkalaisillani on alkanut menkat paitsi minulla ja se surettaa. Mitä jos ne ei ikinä tule.
Tiedän, että kaikilla alkaa eri aikaan mutta voiko se johtua hoikkuudestani. Olen huomannut, että vyötäröni on mennyt ohuemmaksi enemmän tiimalasiksi. Mutta jalkani ovat normaali painoiset ja haluaisin lihottaa jalkojani. Mun self confidence menee aina Down, kun nään kaikki ig mallit ja kauniit täydelliset tiktokkaajat ps. Oon mixed White and black. Ja oon saanu paljon huomiota pojilta muualla, mutta koulussa vähemmän. Ja kouluni tytöt ovat katsoneet minua nenä vartta pitkin. On kavereita kyllä. Milloin alan kehittyä naisellisemmaksi.

Help

Moi oon siis 15v. Tyttö ja mulla ei oo vielä alkanu menkat. Kun et mulla on syömishäiriö nii vaikuttaakse menkkojen tuloon ja rintohen kasvuun??!!ku ei oo vieläkää melkein yhtää rintoja ja menkat ei oo alkanu..

Help ☹︎

Olen 15-vuotias tyttö, syntynyt maaliskuussa ja täytän ensi vuonna 16 vuotta. Minua huolestuttaa minun kuukautiset. Ne eivät ole vieläkään alkaneet ja on enään noin 5 kuukautta jäljellä 16 vuoden ikään.
Valkovuotoa on ja pituuskasvu hidastui 1mm kuukaudessa tahtiin tässä 2 vuoden sisällä. Rinnat ovat myös kasvaneet, mutta ovat aavistuksen pienemmät eli ole niin isot niinkuin muilla mun luokkalaisilla.
Olin 7 luokalla vähän paksummassa kunnossa kunnes aloin harrastamaan liikuntaa aktiivisemmin ja parantamaan ruokavaliota. [osa tekstistä poistettu] ja olin suunnilleen 155cm pitkä.
Nykyjään olen [osa tekstistä poistettu] ja 160cm pitkä.
Harrastan uintiin 5 kertaa viikossa ja tykkään myös vapaa-ajalla tehdä treeniä ja olla kavereiden kanssa.
Minua pelottaa, että kuukautiset eivät ala 16-vuoden ikään mennessä, milloin asia ei ole enää normaalia.
Olisko kellään mitään sanottavaa?

Neptunus

Aika vanha keskustelu tämä näköjään, mutta pakko on nyt kuitenkin tulla kommentoimaan, kun luin näitä muiden vastauksia. Ensinnäkin, kaikilla kroppa kehittyy omassa tahdissaan, ja kavereihin ei siksi kannata liiaksi verrata kehitystään.

Minulla on itselläni aika keskikokoiset rinnat, ei kovin pienet, mutta ei isotkaan. Olen kuitenkin tyytyväinen, että en saanut isoja rintoja, koska (kuten tuolla ylempänä joku sanoikin) liikkuminen on mukavampaa ja säästyy esim. juurikin niiltä selkäkivuilta. Lisäksi tuntuu, että suuret rinnat olisivat vain tiellä.

Olen nyt 17 ja minulla alkoi menkat 11-vuotiaana. En niitä pahemmin odottanut ja voin kyllä sanoa, että nauttikaa elämästänne vielä kun voitte ilman menkkoja :D minulle tulee menkkojen ekana päivänä hirveät kivut niin että oksettaa, ja se ei ole kovin mukavaa. Mutta siis pointti oli se, että menkat kyllä alkavat jokaisella naisella ja niiden alkamista ei kannata kenenkään stressata :) + siteiden ostamista ei kannata hävetä, kaikki naiset ostavat niitä (minulla jopa iskä käy ostamassa niitä minulle ja äitille joskus haha! :D)

Kaikkea hyvää teille jotka kamppailette murrosiän kanssa! Ette ole yksin :)

helppp!!!

Moi oon 13v tyttö ja rintoja ei ole lainkaan, eikä menkkojakaan, ei edes valkovuotoa. Tulee kurja olo kun kaikilla on muodot paitsi mulla. En kehtaa käydä uimahalleissakaan sen takia.

Help:((

Mä oon 13 ja mul on tosi hidas kehitys:( kaikilla muilla on jo ja se harmittaa.. en tiiä onko mulla lapsen pyöreyttä vielä vai oonko mä lihava kun mun maha on iso ja sen takia pidän vain isoja ja löysiä vaatteita ja rinnat on olemattomat ei oo mitään yksinkertaisesti;( auttakaa mua

Vastaa aiheeseen: Murrosikä

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top