Siirry sisältöön
tyttönen

Moii, mä oon 15v tyttö (loppuvuodel täytän 16) ja mul ei oo alkanu viel menkat ja rinnatki on tosi pienet ja oon muutenki pienirakenteine ja lyhyt [osa tekstistä poistettu]. Pituuskasvu on kyl lähteny täs vähän nopeutuu mut eniten mä niit muotoi haluisin ku niit ei oo yhtää ;( tyylii kaikil muil on jo alkanu menkat ja on jo muotoi ja niil on hienot vartalot ja kaikkee ja tuntuu et oon iha ainut tämmönen. Tuleeks mullekki ne muodot joskus? Millon? Oisko jotai keinoi mil niit vois yrittää saada? Ja kun noit aiempii juttui luin ni must on häiritsevää ku ihmiset sanoo vaa et ”älä siit ny stressaa” tai tällee et ku ite tiiän milt se tuntuu olla tämmönen ni ei se oo kiva :| on vaikee olla häpeilemättä oma ittes ku tuntuu ettei vaa sovi joukkoon ja välil vaikuttaa et jotku ”hienohelmat” kattelee sua arvostellen ja se saa itsetunnon tositosi alas :( ja oon huomannu et välil kuvittelen ruumistani rumemmaks mitä se sit oikeestaa todellisuudes on (vaikkei tä oo yhtää hieno mut parempi ku mun kauheet kuvitelmat) ja huolehdin usein et miltäköhän mä nyt näytän ton mun takan kävelevän tyypin silmissä. Tällasii juttui tuli nyt kirjotettuu laidast laitaa et ois kiva kuulla ihmisten kommenttei yms ja mielellää mahdollisesti kokemuksiiki :)

zA

Jos ei oo menkat vieläkää alkanu menisin ehkä käymään terkkarilla.Muodot tulee kun on tullakseen.Itsekin olen aika lauta muihin verrattuna, ja joillain on jo menkat,tai vähintään valkovuodot kun mulla. Kannattais ehkä kysyy että millon sillä alko, koska se vaikuttaa myö suhun. :) Voimia!

Reeta96

Heippa! En voinut olla vastaamatta kun näin tämän :-) Ja tosiaan luota niihin ihmisiin, jotka toitottaa sulle sitä ”älä siit ny stressaa”. Useimmilla alkaa siinä 12-16-vuoden iässä. Tietty ymmärrän, että häiritsee kun eivät ole alkaneet, mutta usko pois kyllä ne ajallaan alkavat! :-)
Jos hirveästi stressaa niin ainahan voit käydä terveysasemalla, terveydenhoitajalla tai kysyä/soittaa anonyymina ammattilaisilta esim. täältä MLL:n sivuilta tai muilta järjestöjen sivuilta (mm. väestöliiton tai tyttöjen talon sivut). Tietysti kuukautiset voivat alkaa vielä myöhemmässäkin iässä, mutta kyllä ne aikanaan.
Muodoista sen verran, että… älä turhaan sitäkään stressaa! Kukaan ei ole täydellinen, oli muotoja tai ei. Itselläni on todella näkyvät muodot mm. leveä lantio, jota kaikki kehuvat, mutta itse en ole sujut sen kanssa. Muodoista viis, totta kai terveellinen ja säännöllinen ruokavalio edesauttavat niitä sekä liikunta (mm. salilla käyminen), jolloin varmasti niitä muotoja syntyy kroppaan. Mutta kaikki tosiaan ajallaan, olet vasta 15-vuotias ja tosiaan siis täällä kirjoittelee 18-vuotias ”nuori aikuinen” ja opiskelen lähihoitajaksi.
Älä annan muiden ihmisten puheiden lannistaa. Pidättäydy omana itsenäsi ja pyri olemaan sujut itsesi kanssa :-)
Tietysti sitä aina miettii ja mielikuvailee muiden ihmisten ajatuksia itsestään, niistä ei saisi vain lannistua, koska silloin oma itsetunto laskee. Tietenkin itsetunto kohdistuu muista ihmisistä, mutta kun mietit mikä sinussa on hyvää ja arvostat omaa itseäsi ja omaa elämääsi niin kyllä se kohentuu :-) nauti omasta elämästäsi ja siitä kuka sinä olet!
Kuukautiset ja muodot, ne kaikki tulee aikanaan, jokaisen kohdalle. Kaikki ollaan yksilöitä, kukaan ei ole samanlainen kuin toinen ja niin oma kehitys (kuukautiset ja muodot muun muassa) kehittyvät omaa tahtia. Kaikki aikanaan! :-) toivottavasti saatoin olla avuksi!

tyttönen

Tossa sun viestissä toi ”kannattais ehkä kysyy että millon sillä alko” ni tarkotat vai että äidiltä kannattaa kysyy et millon sen menkat alko? :) ja kiitos kovasti vastauksestasi ja niistä neuvoista mitä annoit! Ilahduin :D

tyttönen

Suuret kiitokset oikeesti! Niin pitkä viesti ja paljon tietoo ja tukee tässäkin, ilahduin kovasti! Ihmettelin et miten joku jaksaa vaivautuu kirjottamaan tuntemattomal noin täydentävän ja pitkän viestin :’) täs oli syvällisempiiki mietintöi:)) Siitä oli todellakin hyötyä!:D toivotan onnee opiskeluihisi ja toivottavasti alat oleen sujut kans sen sun lantion kanssa :) kaikkea hyvää ja kiitos vielä!!

Vastaa aiheeseen: murrosikä

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top