Siirry sisältöön
Skyebye

Moi! Mä oon 10v tyttö ja mietin, että millon menkat yleensä alkaa? Voisitteko kertoa millon teillä alko menkat? Ei haittais jos kertoisitte myös vähän enemmän menkoista ja murrosiästä.

Laaa

Tässä pikku tietopaketti:
Mulla alko menkat kun olin 11, yleensä ne alkaa 10-15v, mut saattaapi alkaa 8-17v myös. Ennen menkkoja tulee yleensä valkovuotoo eli läpnäkyvää/kellertävää/valkosta vuotoo. Ja kun menkat ekan kerran alkaa nii veri on melkeen aina ruskeeta. Menkat kestää 2-8 päivää, alkuun vuoto on runsasta mutta vähenee joka päivä. Menkat uusiutuu niin. 26-35 päivän päästä edellisten alkamispäivästä, riippuen kuukautiskierrostasi. Ekojen ”menkkavuosien” aikana on normaalia jos vuoto on myöhässä. Kuukautiskipuihin auttaa liikunta ja särkylääkkeet. Ennen menkkoja tunteet voivat heitellä (PMS). Ensin kannattaa totutella menkkasiteisiin ja vasta sitten tamponeihin. Menkat ovat inhottavat, mutta niitä ei todellakaan tarvitse pelätä.

koiranennnnnn

mulla alko 11-vuotiaana. yleensä menkat alkaa noin 12-13vuotiaana. kannattaa muuten pitää siteitä mukana koska se on muuten nolo tilanne jos sulla on vaikka liikkaaa ja sun menkat alkaa.

Se kuka sinä et ole❌

Itellä alko 10 vuotiaan menkat, oon nyt jonku verran vanhempi eikä valkovuotoa ole näkynyt,ihan normaalia on että menkat alkaisi ennen valkovuotoa, terkkari sanoi.Tunteet hyppii kans miss sattuu..Normaalia on myös se että Menkat tulee kuukausikiertoa muutama päivä myöhässä.

Nimetön

Itellä ei oo alkanu ja oon 14.v

Nimetön

Itekki oon 02 syntyny eikä oo viekää alkanu vaik valkovuotoo ollu aika kaua

Vastaa aiheeseen: Murrosikä

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top