Siirry sisältöön
Lureksi

Eli siis mulla on ollu suunnlleen kask kuukautta ehk vähä vajaat mut kuitenkin mulla on kellertävää valkovuotoo pikkareissa ja joskus mulla on ollut alavatsa kipee ja joskus mä epäilen et onkohan ne menkat tai sit vaan sitä valkkista. Sit on kans ilmestynyt rintoihin sellaset paukaumat ja ne on ollu kipeet mut ei enää. Musta tuntuu vähä et mun murkkuikä on jo alkanut. Kaiken lisäksi mun hiki haisee ihan hirveeltä. Ei mulla vielä ole tullut karvoitustakaan.

Nimetön

Mitä haet tällä toteamuksella? O.o

natasha

Moi!
Ekana haluaisin muistuttaa, että murrosiän kehitys on kaikille tytöille herkkä paikka. Jokainen kehittyy omaa tahtiaan ja oman kehon muutoksiin täytyy tottua.
Keskity viettämään aikaa ystävien kanssa ja tekemään muuta kivaa, älä stressaa rintojen kasvusta sillä ne kyllä kasvaa vielä kaikessa rauhassa! Hitaassa kehityksessä ei oo mitään hävettävää, jokaisen keho kehittyy just sille sopivaa tahtia! :-)
Valkovuodon alku on jo hyvä merkki, sun murrosiän kehitys on alkanu jo hyvää vauhtia! Huolehtia sun ei kannata sillä sun kehitys kuulostaa olevan täysin normaalissa vauhissa ja ennenku huomaatkaan sun rinnatkin alkaa jo kasvaa.
Älä siis huolehdi ja oo rohkeesti oma itsesi!

Nimetön

Luin tän jutun ja oli pakko vastata!!! Mä oon 15 vuotta ja mullakin on vielä aika pienet rinnat. Melkein ellei kaikilla muilla mun ikäsil on isommat, kun mulla. Ja oon muutenki aik laiha ja lyhyt ja pienikokonen tyttö. Mul alko menkat 14 veenä eli viime vuonna.

murrosikä….

Olisit onnellinen ku ei tartte kestää mitääää menkkoi ja rintoi!!! Mul on ihan peruskokoset rinnat ja menkat alko vuosi sitten. Olen neljätoista vuotias ja meen kasille. Vihaan kuukautisii ja joka kerta ku ne tulee rupeen itkee. Nyt ne on säännölliset ja tulee kerran kuussa ja kestää viikon. Oon ujo enkä kehtaa ostaa sitetä tai pyytää äitii ostaa. Mitä teen??????? Oon lisäks menkkojen aikana aina iha raivona kaikille ja itteeniki ärsyttää!!! Mitä voin tehä? Oitin menkkoi eka ainaki kaks vuotta ja ku ne tuli nii rupesin heti itke… Oo onnellinen ku sun ei tarvii kestää mitää menkkoi ja rintsikoita ja muita naisten pöljiä juttuja!!! Mut vielä sinäkin ne rintasi saat:-):-):-) odota rauhassa:-P

Nimetön

Itse olen 15- vuotias, eikä rinnat ole alkanu vielä kunnolla kehittyä. Tai no nännit on kasvanu, ne onkin tosi isot. Sisko vertaa niitä pullonkorkkeihin :D Onko tää normaalia? En kehtaa käydä uimahallin saunoissa tai suihkuissa ilman pyyhettä/uimapukua. On tosi inhottavaa, kun kaikilla muilla on jo rinnat >:U Mutta ei kaikki kehity samaan aikaan, itellä vasta nyt kesän alussa alko menkat. Ja voin sanoa, etten riemuinnut, tuleehan ne kaikille naisille aikanaan… Hei oikeesti ei kantsi stressata,jos kuukautiset eioo vieläalkanu! Riemuitse siitä, kun saat elää ilman kuukautisia :) Pidän itteeni onnekkaana, kun alko vasta nyt, kaverillani alko jo 10- vuotiaana.
Ja sinulle,joka vihaat kuukautisia, ei siteiden ostaminen ole noloa! Siis kaikki naiset niitä tarvitsevat. Et sie ole mikään erikoistapaus. Voin uskoa, että menkat ottaa päähän, mutta jos on kipua ota Panadol (Aspiriiniä ei kannata käyttää, se ohentaa vuotoa, jolloin sitä tulee tavallaan enemmän.) ja mene vaikka pötköttämään ja kuuntele jotain hyvää musaa, kyllä se siitä :)

Nimetön

Ensinnäkin: rentoudu. Ei murrosikä mikään koe ole eikä sille mitään aikarajaa ole määrätty, joten… nauti elämästäsi sellaisena kuin olet! ♥

Mun rinnat on monien mielestä varmaan tosi pienet, mutta itse olen vain tosi iloinen pienestä koosta. Hyviä puolia joita olen huomannut:
– juokseminen ja muukin liikkuminen on kohtalaisen mukavaa…
– …enkä kärsi selkäkivuista suurten rintojen takia (kuten monet ystäväni).
– monet ihanan söpöt vaatteet sopii mulle, koska usein suunniteltu nuoremmille =pienempirintaisille (harmi vaan, että mulla on melko leveät hartiat)
– näitä riittäisi, mutten ehdi listata

Ja pojatko ei tykkää? Kuule upea ihminen siellä, jos ne ei muka tykkää susta ilman isoja tissejä – sä tiedät jo itsekin mitä olen sanomassa – ne ei tykkää susta oikeasti ja sun ei kannata murehtia niiden takia. Ja muuten, kyllä, mä seurustelen.

minävaan

no jokaisella alkaa sitten ku alkaa

kolmetoistavee

Mulla on aa-kokoset rinnat ja menkat on jo alkanu, mutta tuntuu tyhmältä kun rinnat on ollut saman kokoset jo melkein vuoden. Luulen, ettei ne enää kasva :( Oon siis 13

:)

Murrosikä alkaa kun on oikee aika. Itsekkin ootin menkkoja ja nyt ku alkanu ni inhoan niitä.

Nimetön

joo, normaalia on.

Mei

Hei,
Kuuluu asiaan että on valkovuotoa ja että rinnat on arat aluks, mulla oli ihan sama ja oon nyt 16v :) Kiitos ja samoin sulle, toivottavasti osasin auttaa :):)

zA

Jos ei oo menkat vieläkää alkanu menisin ehkä käymään terkkarilla.Muodot tulee kun on tullakseen.Itsekin olen aika lauta muihin verrattuna, ja joillain on jo menkat,tai vähintään valkovuodot kun mulla. Kannattais ehkä kysyy että millon sillä alko, koska se vaikuttaa myö suhun. :) Voimia!

Reeta96

Heippa! En voinut olla vastaamatta kun näin tämän :-) Ja tosiaan luota niihin ihmisiin, jotka toitottaa sulle sitä ”älä siit ny stressaa”. Useimmilla alkaa siinä 12-16-vuoden iässä. Tietty ymmärrän, että häiritsee kun eivät ole alkaneet, mutta usko pois kyllä ne ajallaan alkavat! :-)
Jos hirveästi stressaa niin ainahan voit käydä terveysasemalla, terveydenhoitajalla tai kysyä/soittaa anonyymina ammattilaisilta esim. täältä MLL:n sivuilta tai muilta järjestöjen sivuilta (mm. väestöliiton tai tyttöjen talon sivut). Tietysti kuukautiset voivat alkaa vielä myöhemmässäkin iässä, mutta kyllä ne aikanaan.
Muodoista sen verran, että… älä turhaan sitäkään stressaa! Kukaan ei ole täydellinen, oli muotoja tai ei. Itselläni on todella näkyvät muodot mm. leveä lantio, jota kaikki kehuvat, mutta itse en ole sujut sen kanssa. Muodoista viis, totta kai terveellinen ja säännöllinen ruokavalio edesauttavat niitä sekä liikunta (mm. salilla käyminen), jolloin varmasti niitä muotoja syntyy kroppaan. Mutta kaikki tosiaan ajallaan, olet vasta 15-vuotias ja tosiaan siis täällä kirjoittelee 18-vuotias ”nuori aikuinen” ja opiskelen lähihoitajaksi.
Älä annan muiden ihmisten puheiden lannistaa. Pidättäydy omana itsenäsi ja pyri olemaan sujut itsesi kanssa :-)
Tietysti sitä aina miettii ja mielikuvailee muiden ihmisten ajatuksia itsestään, niistä ei saisi vain lannistua, koska silloin oma itsetunto laskee. Tietenkin itsetunto kohdistuu muista ihmisistä, mutta kun mietit mikä sinussa on hyvää ja arvostat omaa itseäsi ja omaa elämääsi niin kyllä se kohentuu :-) nauti omasta elämästäsi ja siitä kuka sinä olet!
Kuukautiset ja muodot, ne kaikki tulee aikanaan, jokaisen kohdalle. Kaikki ollaan yksilöitä, kukaan ei ole samanlainen kuin toinen ja niin oma kehitys (kuukautiset ja muodot muun muassa) kehittyvät omaa tahtia. Kaikki aikanaan! :-) toivottavasti saatoin olla avuksi!

tyttönen

Tossa sun viestissä toi ”kannattais ehkä kysyy että millon sillä alko” ni tarkotat vai että äidiltä kannattaa kysyy et millon sen menkat alko? :) ja kiitos kovasti vastauksestasi ja niistä neuvoista mitä annoit! Ilahduin :D

Vastaa aiheeseen: murrosikä

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top