Siirry sisältöön
Tytsy010😍😍

Moi!
Nii siis millo oikeest ne mun menkatki alkaa…….

Täytän kahen viikon pääst kolmetoista ja mul on ollu niiku kaikki muut murrosiän merkit paitsi kuukautiset, murrosikä Alko joskus 9v ja valkovuotooki on kohta ollu reilun vuoden tai jtn………..

Oikeesti kaikilla muilla mun luokan tytöil on alkanu jo ja muutenki kaikil mun muil fredeil ainut toine mun luokkalainen tyttö jol ei oo alkanu on se jol on joku sairaus että se kasvaa joku kolme vuotta ikäistään jäljessä joten se niiku on iha Basic sille ku se o kuitenki mua joku 15cm lyhyempi.

Oon siis koht 13, 162cm, ja rinnat joku a-b kuppia riippuu et mist ostaa mut vaik ne on ton kokoset ne ei näytä viel niiku täysin ns. Kypsiltä….

Mun äitillä Alko sillo ku se oli 11 ja mä täytän kolmetoista legit kahe viikon päästä😭😭😭😭😭😭

Ärsyttää vaa iha sikana ku oon anut jol ei oo alkanu ja näi……..

Ja toine juttu viel nii ett miltä menkkakivut niiku ees tuntuu ku oon kuullut et niit voi olla jo enne menkkoi nii sit voi vähä niiku ennakoida😭😭😭

Vastatkaa plss……….

Spageli✨

oikeesti oo vaan ilonen et ne ei oo viel alkanu, tiiät kyllä sitten ku menkat alkaa millasta helvettiä se on >:(
joillaki voi olla tosi pahat menkkakivut ja joillaki ei oo sit ollenkaan, itellä on ihan hirveet menkkakivut, eli panadolia menee ihan mukavasti
mul ei ollu ennen ekoja menkkoja minkään laisia kipuja, eli ne vaan alko iha randomisti, se kipu voi olla laajoilla alueilla, esim alavatsassa, selässä tai vaikka nivusissa, se kipu erilainen ku vaikka sellanen kipu mikä on mahataudis.

Miumau

Moi! Olen nyt 16-vuotias ja kuukautiseni alkoivat aika lailla tasan 2 vuotta sitten, eli kun olin 14. Silloin tunsin aikalailla samoja tuntemuksia kuin sinä liittyen kuukautisiin: miksi kaikilla muilla ne ovat jo alkaneet? Kuten sinulla, minullakin oli jo aika lailla kaikki muut murrosiän merkit – rintojen kasvu, kasvupyrähdys, karvojen kasvu. Ja valkovuotoakin oli tullut jo melkein 2 vuotta.

Eli ymmärrän täysin miltä sinusta tuntuu. On tosi hankalaa, kun tuntee olonsa ulkopuoliseksi. Mutta luulen, että minua olisi helpottanut tietää, että kuukautiset ei tosiaan ole mikään kiva juttu. Omat kuukautiskipuni eivät ole kovin pahat, ja tiedätkin varmaan, että kipujen suuruus on hyvin vaihtelevaa. Ei ne silti kivalta tunnu.

Ja tuosta menkkojen ennakoimisesta kipujen avulla: se ei välttämättä onnistu. Itselläni ensimmäiset kuukautiset olivat todella pienet – ensimmäinen vuoto oli oikeastaan melko rusehtavaa, eikä mitään kirkkaan punaista. En ollut aluksi edes varma, oliko se kuukautisia, vai jotain muita kehon eritteitä. Mutta minulla ei ollut etukäteen mitään ainakaan huomattavia kipuja.

Kuukautiset tulee sitten kuin ne tulee, niitä ei voi kiirehtiä. Ei välttämättä kannata stressata niistä turhaan etukäteen. Mutta varautua tietenkin voi: ehkä sinulla onkin jo koulussa mukana siteitä ja vaikkapa vanhemman kanssa voi jutella kuukautisista jo ennakkoon, niin kuukautisten alkaminen on helppo tuoda esille, kun sen aika on :)

Eli ei mitään hätää, kyllä ne tulee sieltä, kun tulee. Ja onnea syntymäpäiväsi johdosta jo ennakkoon!

Lukutoukka 📚📚📚🐛🐛🐛

Moi!! Olen itse myös 010.. Mulla alkoi menkat helmikuussa. Jos tuntuu että ne ei ala niin kannattaa kysyä esim äitiltä se tietää enemmän.. kaikilla menkat on todella yksilölliset.
Minulla ei ollut mitään kipuja ennen menkkoja. Mutta voisit pitää jossain pienessä repun taskussa jotain sidettä mukana varalta jos alkaakin koulussa! 😉
Hyvää kesän odotusta kaikille.. ei kyllä näytä siltä että kesä olisi tulossa ainakaan meillä päin…
Toivottavasti auttoi sinua!!

010 tyttö

Hellouu.

Siis Kuukauttiset on sellainen asia mikä tulee kaikille jossain kohtaa. Ja mäkin olin alussa silleen että ”miks mulla ei ala ja byääähh kaikilla on ne paitsi mulla”😭😭

Okei no nyt kun mä sain ne vuos sitten usko tai älä se on tehnyt mun elämästä täys helve**ä <33
Ei mut ihan oikeesti se pilaa sulta niin monta asiaa ja se ei oo mikään niin kivan tuntunen. Ja nyt jos VOISIN puhua mun menneisyyden itselleni olisin kyllä sanonut ”Nauti. Ihan oikeasti, nauti”
Koska sen jälkeen kun sulla alkaa menkat niin moni asia muuttuu oudoks ja monimutkaiseksi

Ne kuukauttiset tulee kyllä, mutta ihan oikeesti ne joilla ei oo niitä on yksinkertaisesti onnekkaita. Jos et usko mua niin tuut kyllä näkemään sen pian.

Gay & not so happy:D

Mä oon 010 kans:)
Ja mä lupaan. Jonain päivänä sä viel toivot, että ne menkat ei. olis. ikinä. alkanukaa.
Mut uskon kyllä et se on ärsyttävää odottaa. Ja mitä nyt tossa viestissä kerroit, nii uskoisin et ne voi alkaa ihan kohta, jos se sua lohduttaa.

Mut oikeesti, nauti. Voin sulle kertoo, että menkkojen aikana yllättävän ”normaalien” asioiden tekeminen muuttuu vaikeeks.

Ja sitäpaitsi, 13 on se ”keskiverto” ikä niiden alkamiselle, joten et sä mitenkään hirveen myöhässä vielä oo:)

Auttakaa

No ei ole mikään kiire. Olen 08 tyttö ja mulla alkoi viime kesänä eli 7 ja 8 luokan välissä.

.

Moi! Ymmärrän tosi hyvin ajatukset, joita toi asia herättää. Voin sanoo että et oo ainut kellä ei oo alkanu ton ikäsenä eikä se oo yhtää sen huonompi asia ettei ne oo alkanu vielä ton ikäsenä ku että ois. Itellä alko 14-vuotiaana ja tiesin monia keillä ei saman ikäsenä ollu alkanu. Älä ota mitää stressii aiheesta, ne ehtii vielä alkamaa.

k >:D [nimimerkki muutettu]

sun pitäs olla vaa onnellinen että ne ei oo alkanu, itelläni alko ku olin 10 ja se oli ihan kamalaa. menkkakivut itelläni on semmosii et alkaa melki itkettää jos ees liikun ja paikallaan makaaminen auttaa mua lol mut oikeesti se on yhtä helvettiä. ja jos se veri on saanu olla siteessä piempää ku 2 tuntii kun otat sitä pois se hausee ihan joltain kissan raadolta sanon vaan. nauti pliis vielä kun voit

PS. EI KANNATA KÄYTTÄÄ TAMPONIA EKAAN 5 KUUKAUTEEN JA EI KANNATA PITÄÄ TAMPONIA PIDEMPÄÄN KUIN 5 TUNTIA

Vastaa aiheeseen: Must tuntuu et oon ainut jol ei oo ne alkanu….

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top