Siirry sisältöön

Muutanko itensi vai rakastanko itseäni? + Terapiaa ilman lähetettä?

blergh

Moi, oon 16v tyttö jolla nyt itsetunto on aivan päin metsää. Mulla voi mennä monta päivää viikosta hukkaan koska en viitsi mennä ulos ulkonäköni takia. Mikä tästä ärsyttää eniten on se että jotenkuten tiedän ettei mun oikeestaan kannata huolehtii koska syön terveellisesti enkä ole liikkumattakaan (vaikka salille meno yms. Tuottaa mulle paniikki kohtauksia joten se ei mulle tällä hetkellä tuu kuuloonkaan).
Mun ulkonäkö vaivaa itsenäni sen takia, etten pääse sellaiselle tasolla missä haluan olla, mutta en välitä toisten mielipiteistä. Ymärrän kaikki nämä asiat mutta välillä tulee kummiskin sellainen olo että kaikki olisivat iloisempia ilman minua (vaikka tiedän ettei näin ole). En oikein tiedä mitä pitäisi tehdä, joten haluaisin terapiaan.. mutta tässä ongelma lieneekin.
Kävin joskus HYKS:issä, ja sinne piti sitten lähettää lähete ja sit ne antaa sulle ajan jossa sinä, psykiatri, psykologi/terapeutti/terveydenhoitaja ja holhoojasi keskustelevat MIKSI sinä tarvitset apua. Minulla on yksinhuoltaja isä, ja jos äidillä olisi huoltajuus tämä ei olisi ongelma.. mutten mitenkään voi selittää tätä seksistiselle isälle joka luulee että ”kaikki naiset vihaavat itseänsä, siksi he tarvitsevat miehen”….
Kaverit sanoo et kannattaa oottaa kunnes oon 18, mutta tää ongelma alkaa olemaan jokapäiväinen ja oon 70% ajastani kotona koska en kehtaa näyttäytyä ulkona. En enää jaksa odottaa ja tiedän että tarviin terapeuttista/psykologista apua ja ehkä tulevaisuudessa jopa psykiatrista apua.

MLL Ylläpito

Heippa,

hienoa että otit yhteyttä. Jos susta tuntuu että haluan jutella ahdistuksestasi luotettavan aikuisen kanssa tai vaan miettiä tilannettasi tarkemmin meidän kanssa, voit soittaa Lasten ja nuorten puhelimeen numeroon 116 111, joka on auki näin kesäisin joka päivä 17-20 (puhelu on maksuton ja luottamuksellinen) tai kirjoittaa MLL:n Lasten ja nuorten nettikirjepalveluun (www.mll.fi/nuortennetti). Saat kirjeeseesi henkilökohtaisen vastauksen luotettavalta aikuiselta. Voit myös chatata kanssamme.

Vaikka tilanteesi onkin haastava ja olo hankala, muista että olet ottanut jo askeleen parempaan kertoessasi pahasta olostasi. Ota ihmeessä uudelleen yhteyttä jos siltä tuntuu. Olet kaiken avun arvoinen <3

Lämpöisin kesäterveisin MLL Ylläpito

Vastaa aiheeseen: Muutanko itensi vai rakastanko itseäni? + Terapiaa ilman lähetettä?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top