Siirry sisältöön
Näkymätön

Kiitos jos luotte ja viitsitte vastata!

Mut niin, mulla just pari pv sitte alko yläaste! Oli ihan kiva mennä uuteen kouluun ja tutustuu muihi. Mut mua pelottaa tää kauheesti ja se hankaloittaa mun elämää! Siis tää: ku nythä yläasteel tulee kivasti uusii kamui, nii pelkään sitä et mun kolme parhainta kaverii löytää uudet kaverit ja mäki! Ei se muuten haittaa mut en haluu et meijän välit huonenee :/ oon puhunu täst kavereille mut ne nyt vaa luulee et en anna olla niitten olla muitten kaa! Vaik en mä sitä meinaa. Sit mua ain pelottaa se ku et ne haluu olla muitten kaa sillee etten mä oo siin, et pian ne ei ikinä haluis olla munkaa :( ja sitku ain vastaan jäätävästi et ei se haittaa jos mä en tuu mukaa, nii ne luulee et suutun ja siit sit tulee ongelmii! Vaik en mä tarkota et suuttuisin! Voisko tää liitty mitenkää itse tuntoo tai jtn? Ku mua on kiusattu koko alaaste mua haukuttii läskiks… Nii ja oon ollu masentunukki.. Nii eikai tää siitä johu? Kiitos viel kerran jos vastaatte!

Kia – Verkk@ri

Moikka,
et ole varmasti yksin tämän asian kanssa.
Itse menin yläasteelle aivan uuteen kouluun josta en tuntenut ketään, sillä halusin vaihtaa ympyröitä. Muutos pelotti kovasti, mutta lopulta olin onnellisempi kuin koskaan.
Nyt vaihdon lukioon josta tunsin vain pari ihmistä vaikka paikka olikin kohtuu lähellä yläastettani. Itsellänikin on samat pelot kuin sinulla, yksikään parhaista kavereistani ei ole minun kanssani samassa koulussa, itseasiassa he kaikki ovat lähes tulkoon keskenään samassa koulussa.
Täytyy kuitenkin muistaa, että jos ystävä on tosi ystävä, he säilyvät kyllä. Ehkä nyt ystävyyssuhteen eteen tulee tehdä hieman enemmän töitä, mutta he kyllä pysyvät. Lisäksi yläaste on kasvun aikaa, ihmiset kasvavat ja muuttuvat aivan kamalasti näiden 3 vuoden aikana! Kun pääset yhdeksännelle luokalle mietit, miten tämä aika meni näin nopeasti? Miten olen jo tässä? Samalla voit miettiä mikä kaikki on muuttunut, todennäköisesti jopa suurin osa kaveriporukastasi.
Älä huoli! Kaverit tulevat ja menevät, tosi ystävän säilyvät ikuisesti!

Iloista koulun alkua, yläaste on toivottavasti yksi elämäsi parhaista jutuista! :)

T: Kia

Vastaa aiheeseen: Muutos pelottaa

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top