Siirry sisältöön
Tyttö

Onko joku joskus muuttanut isänsä luota äitinsä luo tai äitinsä luota isän luokse? Miten isä/äiti reagoi? Itse tänään kerroin äitille että haluan muuttaa isäni luokse. Tuntuu siltä että äitini pahoitti mielen ja pahasti. Jos voin muuttaa niin miten kerron kavereilleni. He eivät varmasti tykkää asiasta. Voitteko kertoa vinkkejä mitä teen?

Azzie

Ei varmaankaan ole helppoa päättää, kumman luona asuu. Mutta mikäli aikuiset ovat päättäneet asua erillään, heidän ei tulisi sotkea lapsia siihen ja alkaa kilpailemaan heistä.

Mikäli haluat asua isäsi luona, kenties voisit puhua äitisi kanssa enemmän. Haluat kenties asua isäsi luona, koska hän asuu lähempänä kouluasi tai ystäviäsi. Kerro äidillesi, ettet ole mitenkään jättämästä häntä lopullisesti elämästäsi, että tulet käymään ja voitte yhä viettää aikaa yhdessä, vaikka asuisit missä. Sama koskee ystäviäsi. Et ole katoamassa mihinkään heidän elämästään, ja jos todella haluat asua isäsi luona, sinulla on mielestäni siihen täysi oikeus. Puhuminen kannattaa aina :)

ehkä voisin auttaa

Minulla ei ole omakohtaista kokemusta tästä asiasta ja on harmillista, että joudut tekemään näin vaikeita päätöksiä.

Kannattaa aina kertoa hyvät syyt tälläiseen päätökseen. Miksi haluat muuttaa pois isän luokse? Mitä siellä on mitä ei ole nykyisessä kodissasi?

Kuten aiempi kiva kommentoija oli sanonut, niin kannattaa muistuttaa äitiä, että hän on tärkeä ja että tulet kyllä käymään hänen luonaan. Hän selvästi välittää ja rakastaa sinua todella paljon. On tärkeää muistaa, että äidillesi tulee varmasti kova ikävä sinua ja seuraasi. Hän varmasti haluaisi, että kun hänellä tai sinulla on synttärit, niin olette saman katon alla. Myös joulut ja muut isot perhejuhlat kannattaa miettiä, että pystyt viettämään aikaasi molempien vanhempiesi kanssa.

Jokainen tarvitsee molempia vanhempia ja on hyvä, että uskallat sanoa toiveesi ääneen. Vaikka kaverisi eivät tykkäisi päätöksestäsi, niin tosikaverit pysyvät aina rinnalla. Ja saat varmasti uusia kavereita uudessa koulussasi ja harrastuksissasi.

Toivottavasti äitisi ymmärtää päätöksesi ja saat mennä asumaan isäsi luokse.
Kivaa jatkoa sinulle!

Vastaa aiheeseen: Muuttaminen

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top