Siirry sisältöön
Ehkä väärässä paikassa

Meidän naapuriin on kesällä muuttanut uus perhe, joilla näyttää olevan jonkin verran erimielisyyksiä keskenään.
Heidän perheeseen kuuluu isä, äiti ja kolme nuorta lasta(?) ja vanhemmat sitten huutavat lapsille suurimman osan päivästä, melkein joka päivä.
Lapset itkee ja huutaa vastaan ja heistä ollaan tehty jo valitus talonyhtiölle, mutta he eivät oikein asialle mahda mitään.
Jostain syystä kukaan ei halua soittaa sosiaaliviranomaisille, enkä itse oikein alaikäisenä sitä viitsi tehdä.
Mikä tähän nyt sitten neuvoksi? Kenelläkään ei ole hyvä mieli kun naapurit karjuu lapsilleen.

Veturointi_Salla

Hei. Erimielisyyksiä ja riitoja toki on jokaisessa perheessä, ja jokainen perhe käsittelee ne eri tavalla. Jossain perheessä saatetaan pitää mykkäkoulua pitkän aikaa ja toisessa perheessä huudetaan toisilleen. Kaikista parashan olisi jos jokainen pystyisi keskustelemaan rauhallisesti vaikka erimielisyyksiä tulisikin.

Harvassa ovat varmasti sellaiset vanhemmat, jotka eivät ole ikinä huutaneet omille lapsilleen, mutta luulen, että jatkuvalla huutamisella näytetään lapselle vain huonoa esimerkkiä.

Ei haittaa vaikka sosiaaliviranomaisille esittääkin huolensa, vaikka aihetta ei olisikaan. Heidän tehtävänsä on tarkistaa tilanne. Joskus käy niinkin, ettei mitään hätää olekaan, mutta on hyvä, että on apua tarjolla sellaisiin tilanteisiin, joissa perhe tarvitsee ulkopuolisen ihmisen apua. Eikä jokainen perhe välttämättä hoksaa tai uskalla sitä itse pyytää. Siksi on hyvä, että muilla on oikeus esittää huolensa myös muiden puolesta.

Jos sinulla on vielä huoli naapureistasi, voisit jutella vielä jonkun aikuisen kanssa asiasta. Voi myös kertoa huolesi kahden kesken koulusi terveydenhoitajalle tai opettajalle.

Vastaa aiheeseen: Naapurit

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top