Siirry sisältöön
Nimimerkki (pakollinen)

Viestistäni poistetaan varmaankin puolet mutta en voi kuvailla tätä mitenkään järkevällä tavalla vähemmän graafisesti niin että viesti samalla välittyy, pahoittelut siitä.

Olen nähnyt kuukauden sisään kolme tai neljä kertaa todella ahdistavia unia. Ensimmäisessä minut yritettiin pahoinpidellä oman vanhempani toimesta. Sen jälkeen olen nähnyt unta, että joku kavereistani puukotetaan niin että jouduin soittamaan häkeen, puukottajana tämän kaverin seurustelukumppani. Tietääkseni kukaan kavereistani ei seurustele enkä muutenkaan muista unesta, kuka se kaveri oli. Viimeisimmässä unessa koko perheeni ammuttiin omassa kodissamme minut mukaan lukien. Kuolin itsekin tässä unessa ja heräsin välittömästi, aivot ei tiedä mitä kuoleman jälkeen tapahtuu joten jos unessaan kuolee, herää heti. Olin jonkin aikaa todella peloissani tuosta herättyäni enkä saanut unta uudelleen vaikka hoin itselleni että se oli vain unta. Näistä aiemmista en ole herännyt, olen vain muistanut ne aamulla. Muistaakseni olen nähnyt myös unta, että äitini kuoli, ja sodasta.

Minulla on masennus ja ahdistuneisuushäiriö, voivathan nämä toki siitä johtua. Ymmärrän että ne ovat vain unia, mutta inhottaa silti.

Verkkari

Moikka ja kiitos viestistäsi sekä tilanteesi kertomisesta täällä!

Ymmärrän täysin tunteesi ja olen pahoillani ensinnäkin siitä, että olet joutumaan kärsimään tuollaisista unista. :( Ne herättävät luonnollisestikin monenlaisia tunteita ja siksi tärkeintä onkin muistaa yrittää olla ymmärtäväinen itseään kohtaan näissä tilanteissa.

Kerroit, että sinulla on masennus- ja ahdistuneisuushäiriö. Oletko avun piirissä? Tai löytyisikö sinulta jotakuta luotettavaa aikuista, kenen kanssa jutella? Unet ovat yleisesti alitajunnan tuotoksia ja voisin kuvitella tämänkaltaisen väkivaltaisuuden toistumisen kertovan ehkä jostakin pelosta tai ikävästä muistosta siellä taustalla. Voisi olla hyvä jakaa näitä ajatuksia ja tunteita ammattilaisen tai itselle luotettavan aikuisen kanssa, mikäli koet sen vain mukavaksi, koska siten tilannettasi saadaan työstettyä parhaimmalla mahdollisimmalla tavalla. En ole terveydenhuoltoalan ammattilainen, mutta uskoisin, että painajaiset voivat hyvin selittyä jollakin lääketieteellisellä tai psykologisella tekijällä ja siten siihen olisi myös saatavissa apua.

Paljon tsemppiä ja jos heräilet yöllä paniikkiin, niin esimerkiksi Mieli Ry:n kriisipuhelimeen voi aina soittaa, numero 09 2525 0111. Halaus! <3

Spageli

sinäkin brutukseni, mullakin monet unet väkivaltasia. en sitte tiiä mistä johtuu, ku perhetausta ei oo väkivaltanen, tai muutenkaa en kohtaa väkivaltaa. mutta unet on unia mutta kyllä ne jää mieleen..
en sitte tiiä johtuuko omalta kohdalta jostain patoutuneesta vihasta jne, mutta kaikki unet liittyy väkivaltaan tai sinnepäin..

GIRLI 011

Se on normaalia! Oon käyny psykiatrilla unieni toimesta ja sieltä todettiin niin, että ikäisellesi on normaalia. En kyllä hirveästi itse uskonut sitä, sillä kavereillani ei ole ollut tälläistä ongelmaa. Äitini soitti jopa ennen psykiatri käyntejä lääkäriin, kun itkin aina nähdäkseni unen tai ajatellessani omaa kuolemaa, perheen kuolemaa, maapallon räjähdystä sekä rakkainpieni menetystä :(( tsemppiä, tiedän kuinka raskasta se on🥺❤️❤️Se menee kyllä ajan kanssa luultavasti (95%) ohi!

Vastaa aiheeseen: Näen väkivaltaisia unia

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top