Siirry sisältöön
argh

Oon siis 15v tyttö. Pidän mun ihosta hyvää huolta ja mul on tosi harvoin mitää finnei, mut mun nenänpää on täynnä mustapäitä! Tää ei siis oo mikää nopeesti ohi menevä vaihe, niitä on ollu varmaa jo vuoden. Mistä ne johtuu ja miten saan ne pois?

Lisäks mun selässä ja niskassa on paljon semmosia pieniä näppyjä, en oo varma onks ne finnei, mitä teen??

.

No mun kohdalla kävi nii ettei ne sit edes oo vieläkää lähteny :D ollut tossa jo varmaan neljä vuotta… Ei enää niin pahana kuin aluksi, mut edelleen ne on siinä. Ehkä ne ei lähde koskaan, ehkä ajan kanssa. Oon kokeillut eriliasia juttuja joista ei oo ollu apua, mut jos sulle olis, nii tässä vähä listaa..

1.) Mustapäärauta (saa esim. bodyshopista)
2.) Mustapäälaastarit (repii ne muka irti, ei auttanut)
3.) Kalvomaiset maskit, eli ”peel off” (Sama idea ku yllä, ei auttanu)
4.) Mustapäille erikoistuneet pesuaineet ja voiteet (ei oo auttanut ku hetkellisesti)

Sitten mikä nyt ehkä eniten auttoi ja vähän rauhoitti ja pienensi niitä, oli soodan ja suolan sekä veden sekoitus tahnaksi. Eli pistät pieneen kulhoon ihan pisaran vettä, siihen laitat suolaa ja sitten hieman soodaa niin, että siitä tulee tahnaa. Sit levität nenän päälle ja annat olla joku 10-30min, miten nyt jaksat odotella. Auttaa ja kirvelee. Multa väheni näpyt tällä kun käytin säännöllisesti.

verkk@ri-Sara

Moips :)
Itselläni ei varsinaista ongelmaa ole, mutta pyrin auttamaan parhaani mukaan!
Hyvä että pidät huolta ihostasi. Mutta sitäkin voi hoitaa liikaa, iho kuivuu tai alkaa rasvoittua ja finnit muodostua. Tietenkin kaikilla on eri ihotyyppejä, eikä välttämättä voiteet ja lääkkeet auta. Joillakin ne hoitavat ja voivat poistaa näpyt tai aknen. Myöskään muiden ei tarvitse niin usein pestä kasvojaan kuin toisten pitää pestä päivittäin kasvovedellä aamuin illoin.
Näppyjä voi olla tietyssä paikoissa kuten suun ympärillä ja nenänpäässä, kuin myös selässä ja niskassa. Älä unohda puhdistaa myös selkääsi! Jos ne selässä olevat on punertavia ja pahimpia hieman sattuu jos koskee, voi olla että ne ovat finnejä.
Muista olla kärsivällinen ja muistaa, että niistä ei kannata ottaa stressiä ja ”näppykausi”(joo en keksinyt parempaa nimitystä :D) loppuu omalla ajallaan.

Valtterieikai

Tuttu tunne. Nenänpäästä niitä löytyy mullakin, mutta kun ei hirveesti niihin kiinnitä huomiota ei ne hirveästi haittaa, vaikka joskus tekis mieli saada ne oikee hirveesti pois. Selässä mulla ainaski löytyy finnejä yms. Finneihin selässä käytän hoitoainetta joka pestään pois sitten suihkussa. se auttaa selkään, mutta kyllä niihin mustapäihinkin varmasti joatin löytyy. Tsemppiä! :)

Vastaa aiheeseen: näppyjä

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top