Siirry sisältöön
tyttö15w

moikka! mua on harmittanu yks asia täs viime viikkoina ihan sairaasti. kaikki alkoi siitä että juttelin netissä yhen mukavan pojan kanssa, ja vaihdettii sitte kikit ja whatsappit. päivä päivältä alettii juttelee enemmän, ja poika alkoi kehumaa mua. ulkonäöllisesti ja sisältä. aloin tuntemaan poikaa kohtaan jotain kaveruutta enemmän. poika oli todella ystävällinen ja ihana mua kohtaan. aloin epäilee et hänelläki ois mua kohtaan tunteita ja boom niimpä olikin. alettiin yks päivä puhumaan ’tuhmuuksia’ ja aloin ihastumaa häneen vielä enemmä. kuulostaa tosi kliseiseltä mutta totta on! ? juteltii joku kolmisen viikkoo kaikenlaista ja sitte hän alkoi pyytelemää tissikuvia. halusin laittaa hänelle kuvia mutten halua laittaa nettiin mitään alastonkuvii itestäni. joten keksin eri syitä etten vois lähettää kuvia ja hän uskoi. tosin kuvien pyytely jatkui heti seuraavana päivänä ja se alkoi tavallaan ahdistaa koska en halunnut kokoajan keksiä tekosyitä, mutta siinä vaiheessa olin niin ihastunu häneen että meinasin laittaa kuvia. onneksi en laittanut. sitte päätin että tästä ei tuu mitää, ja katkaisin välit häneen kaikkialla somessa. tuntui tavallaa etten voinu olla rauhassa mutta mulla on iha kauhee ikävä sitä jätkää ja en tiiä teinkö oikein kun katkasin häneen välit
tolla tavalla :< oon joka ilta miettiny sitä jätkää ja mulla on tosi vaihtelevat ajatukset siitä :( tuntuu oikeesti pahalta... teinkö oikein?

-97 tyttö

kyllä muakin alkais ahistaa, jos joku kysyin tissikuvat tai vastaavia. Ja teit ainakin siinä mielessä oikein etten niitä lähettänyt. Olisitko voinu sanoa sille pojalle ettet halua laittaa kuvia tai jotain sen tapaista. Mutta uskon kyllä että teit oikein, koska en usko että netti ihastus voi olla jäkovin syy
Vää kun kerran ette ole edes nähneet, mutta voin tietenkin olla väärässä, sillä en sinua tunne. Enkä voi siis tietää miten syvästä ihastumisesta oli kyse. Uskon kyllä että ajan myötä sinun ajatuksesi selkenevät siitä ja ubohdat hänet. Ehkä.

Koita pärjäillä nyt kuitenkin.

HotChocolate

Moikka! :)

Olet tosiaan vähän hankalassa tilanteessa, toisaalta kertomasi mukaan pidit hänestä mutta alastonkuvia yms. ei saisi pyytää varsinkaan ilman toisen tahtoa ja teit viisaasti kun et niitä laittanut edes yksityisviestillä nettiin.
Kuvia voi poistaa helposti omalta käyttäjältä, mutta on eri asia kun kuva pääsee vahingossakin vuotamaan jonnekin (eikä niitä ole ylipäätään viisasta laitella alaikäisenä minnekään).

Tähän törmää tosi usein mutta kerrompa sen nyt tässäkin, eli nettituttavuudet on siinä vaikeita ettei tiedä kuka siellä ruudun takana on ellei ole joskus henkilöä elävänä nähnyt.
Monesti nykyään jopa kuvia varastetaan ja pistetään eteenpäin varastaen toisen henkilöllisyys, esiinnytään siis jonakuna toisena ja sitten pyydellään toisilta kuvia jne.

Vaikkei tämä poika olisikaan mikään huijari ja olisi ihan oma itsensä, paljastavien kuvien pyytäminen vastoin tahtoa ja aika tiheään tahtiin on varmasti ahdistavaa.
Jos ottaisit häneen vielä yhteyttä olisi varmasti hyvä kertoa syy miksi et halua antaa hänelle kuvia (esim. et vain halua, kuvat voivat joutua ties minne jne) ja jos perustelut eivät kelpaa on hyvä miettiä onko hyvä pitää yhteyttä enää.

Sinä itse päätät kenelle netissä puhut ja jos jollekin puhuminen tuntuu ahdistavalta olisi hyvä miettiä kannattaako olla enää niin paljon yhteydessä.
Et tehnyt mitään väärää kun pistit välit poikki jos se ahdisti ja monelta kantilta katsottuna teit ihan oikein vaikka tosiaan olisi hyvä ensin perustella se jos mahdollista.
Varmasti siinä tulee ikävä, on täysin normaalia tuntea ikävää tuollaisen ihastumisenkin jälkeen mutta jos päätät ettet ota enää yhteyttä häneen, siihen pikkuhiljaa tottuu ja asian unohtaa varmasti :)

Myös muillekin sanon että miettikää aina kaksi kertaa tällaisten kuvien lähettämistä, ne voi joutua ties kenen käsiin ja monesti on käynyt niin että välille on tullut riitaa ja kuvia on uhattu jakaa somessa. Ne printscreen ja tallenna – nappulat on kuitenkin niin käden lähettyvillä että kuva on tosi helppo tallentaa ja jakaa.

Siunausta ja toivotaan että vähän lepäämällä saat ajatuksiasi kasaan! Hyvää kesälomaa! :)

Teppo

Ihan oikein teit, vaikka ymmärrän kyl, että sulla on ikävä.. Ite oon aika samanla

Teppo

Ihan oikein teit, vaikka ymmärrän kyl, että sulla on ikävä.. Hyvä ohje tälläseen on, että kaikki tytöt netissä ovat miehiä kunnes toisin todistetaan, ja sama pätee varmaan myös kivoihin poikiin :) Kannattaa siis olla varuillaan ja varmistaa heti alkuun että kenen kanssa puhut, ettei särje sydäntään :/

nimimerkillä kokemusta on

Kyllä teit aivain oikein! muistan kun olin itse nuori ja juoduin samankaltaiseen tilanteeseen..netissä ihastuminen on nykyään todella helppoa..Tunnet voimakkaita tunteita poikaa kohtaan mikä on ihan luonnollista mutta jos tunnet olosi ahdistuneeksi ja huonoksi keskustellessa ei sinun silloin ole järkeä jatkaa sitä. VARSINKIN jos et halua keskutelun etenevän siihen! Tapaat varmasti jonkun kivan ja suloisen pojan joka tuntuu varmasti paremmalta! voimahali:)

Hei! :)
On erittäin ikävää että olet joutunut kokemaan tuollaista ahdistelua. Jos koit itse kyseisen pojan seuran ahdistavaksi, niin teit oikein laittaessasi välit poikki. Jos ikävä koituu kuitenkin ylitsepääsemättömäksi, voit kokeilla puhua hänelle, mutta sano tiukkaan ja selkeästi, ettet ole lähettämässä alastonkuvia vaikka hän pyytäisi. Jos ahdistelu ei lopu, sen luulisi tarkoittavan että häntä kiinnostaa vartalosi enemmän kuin luonteesi. Vaatii päättäväisyyttä jättää ihastuksen toiveet toteuttamatta mutta noin kannattaa toimia jatkossakin, sillä alastonkuvat saattavat välirikon jälkeen (tai muutenkin) päätyä foorumeille kaikkien nähtäväksi. Hyviä jatkoja ja toivottavasti kykenet selvittämään tämän ! :)

Polynomi

Surullinen tarina, otan osaa. :(

Ilmaisitko pojalle selkeästi, ettet halunnut lähettää kuvaa? Jos poika ei sen jälkeen muuttaisi käytöstään, niin en näkisi muutakaan vaihtoehtoa kun katkaista yhteydenpidon.

Tsemppiä!

tyttö15w

kiitos kaikille ihanista vastauksista, tuli heti paljon parempi olo :) ja kyllä, ekalla kerralla sanoin etten halua laittaa alastonkuvia itsestäni, ja hän sanoi että se olisi ok. seuraavana päivänä hän kysyi taas, ja vannoi ettei levittelisi kuvia. sitten aloin keksimään surkeita tekosyitä miksen voisi laittaa kuvaa, sillä hän ei aikonut selvästikkään luopua ajatuksesta :/

Nuoren naisen mielipide

Moi!

Kanttii olla varovainen mitä kuvia jakaa netissä, esim. omassa instatgramissa ym. Ja ylipäätään kaikessa. Jos esim. kerrot etunimesi, sukunimesi, kaupungin missä asut, sinut voidaan löytää todella helposti.

Tai vaikka jakaisit vain kuvan, jossa sinulla on Oulun jalkapalloseuran huppari päällä, joku vaarallinen tyyppi voi pian alkaa stalkata ja tapahtua mitä kamalaa vain.

Kuvien jakoa ei kannata pelätä yleisesti instatgramis, ym. mut mitään alastonkuvia, muita loukkaavia, tai kaikkia typeriä alkoholikuvia ei kannata jakaa.

Kun tulet vanhemmaksi, ja haet töitä, työnanatajat, sun tulevat pomot googlaa sut netistä ja tarkistaa rikosrekisterin.

Jos sinusta on huono maine netissä, voi työpaikka jäädä saamatta.

Positiivinen julkaisu on aina plussaa, jos vaikka haluat kampaajaksi, ja jaat omia kampauksia netissä :)

Se kertoo et oot innokas oppija ja taitava.

Ja nettideiteistä. Älä jaa kuvaa, ennen kuin oot nähny livenä. Mutta pidä kuvassa aina vaatteet päällä.

Tsemppiä!

Kyösti Von Tötterson

Hei! Toi tilanne on kyl valitettavasti se mitä se on ymmärtääkseni monestikin nettikeskusteluissa.
Mun mielestä sun ois pitänyt päättää, että oletko valmis lähettämään paljastavia kuvia, ja vastaamaan seurauksista vai et, ja sitten kertoa hänelle hyvin perusteluin, miksi ei (tai lähettää kuvat).

Sanoisin, että sinun kannattaa ottaa häneen taas yhteyttä, ja keskustelisitte tämän asian perusteellisesti läpi.

Toivottavasti tämä auttoi!

Vastaa aiheeseen: netti-ihastus

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top