Siirry sisältöön
tämä on nimimerkki

Pelaan yhtä nettipeliä jossa tapasin masentuneen oloisen tytön. Menin juttelemaan hänelle ja minulle on selvinnyt useita huolestuttavia asioita hänen elämästään. Häntä kiusataan koulussa, joka jatkuu myös tässä nettipelissä. Hän on masentunut ja itsetuhoinen, ja oli lähellä tappaa itsensä, mutta sain keskusteltua hänet ympäri. Hän kertoi minulle juuri, että hänet on uhattu tappaa, jos hän kertoo kiusaamisesta kellekkään. En tunne tyttöä, enkä tiedä missä hän asuu, en tiedä hänen oikeaa nimeään, en tiedä hänestä oikeastaan mitään muutakuin että häntä kiusataan, enkä ole halunnut kysyä koska olemmehan tuntemattomia toisillemme. Tämän takia en tiedä mitä pitäisi tehdä. En voi vain istua ja katsoa kun hän kärsii. Olen parhaani mukaan yrittänyt ohjeistaa häntä kertomaan jollekkin luotettavalle kiusaamisesta ja tästä tappouhkauksesta, ja olen yrittänyt saada häntä hakemaan apua masennukseensa.

Nuortennetin yllapito

Hei,

Kiitos viestistäsi, kuulostaapa harmillisesti tilanteelta. Muistathan pitää huolen omasta jaksamisestasi? Olisi hyvä, jos itse pääsisit puhumaan tästä tilanteesta jonkun aikuisen kanssa, jotta jaksat tukea nettituttua, etkä itse ihan väsähdä. Olisiko esimerkiksi koulussasi tai kotona joku turvallinen aikuinen, jonka kanssa voisit jutelle? Voit soittaa tai kirjoittaa myös Lasten ja nuorten puhelimeen tai nettikirjepalveluun, jos lähipiiristä ei sopivaa aikuista löydy. Yhteystiedot ja aukioloajat löydät https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/

Tärkeintä on, ettet kanna huolta vain omilla hartioillasi <3 Jaksamista ja aurinkoista kesän odotusta!

# (¤.¤) #, tuleva verkk@ri

Hei! Onpa surullista, että sinuakin kiusataan peleissä. Jos sinua masentaa, niin kannattaa puhua aikuisen, koulukuraattorin tai vaikka Nuortennetin päivystäjän kanssa.
Hyvää kesää myös sinulle! (ja kannattaa sanoa myös sinua kiusaavalle, että lopettaa uhkaamisen)
Voimia!

# (¤.¤) #

Tukari Pohjanmaalta

Jos kaverisi ei tahdo jutella tutulle aikuiselle, voit aina ohjata hänet mll:n puhelimeen tai chattiin, jossa hän saisi apua ja purkaa tunteitaan luotettavien ihmisten kanssa.

Vastaa aiheeseen: Nettikaveria kiusataan

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top