Siirry sisältöön
teinityttö

Hei!

Olen tutustunut netin kautta moniin ihaniin ihmisiin, jotka OLEN tavannut, mutta en nää heitä kovin usein. Esimerkiksi yhdessä keskustelussa kaikki fanittaa samaa bändiä. Keskustellessamme aiheet on vähän kaikissa asioissa, ja heistä on tullut minulle todella tärkeitä, niinkuin heillekkin minusta. Välillä, jos meillä tulee riitoja, minua (ja muita) pelottaa, että ystävyyssuhde ei jatku. Kuten nyt, meillä on paha riita, ja pelkään että ystävyys ei jatku. En todellakaan haluaisi luopua heistä, mutta nyt riidan aiheena on se, että yksi henkilö saa enemmän huomiota kun muut. Sopiminen on vähän hankalaa, kun keskustelussa on 12 ihmistä ja erilaisia mielipiteitä on paljon. Miten saisin sovittua heidän kanssaan? Miten saisin myös vältyttyä meidän keskeisiltä riitatilanteilta?

Nimetön

Riitojahan ei aina voi välttää, mutta niiden laatuun voi vaikuttaa. Pystyisitteköhän kaikki ilmaisemaan oman mielipiteenne? Jokaiselle ois varmaan tärkeetä tulla kuulluksi, ja varsinkin niin, että toiset ees yrittää ymmärtää oman kannan ilman suoraa lyttäämistä. Myös tällaisen keinon (ihmissuhdeoppaista poimittu) oon hyväksi todennu:
Jos on jotain kärhämää, asia kannattaa nostaa esille. Esim. sun tapauksessas voisit kertoo et sä pelkäät teidän ystävyytenne jatkuvuutta eikä tuollaiset riidat tunnu hyviltä. Vähän hankala kyllä toimimisesimerkkejä antaa, kun en oo tilanteessas. Pointti kuitenkin on, että todennäköisesti muutkin ovat huomanneet hankalan tilanteet ja toivoisivat sen selviämistä. Pitää olla vaan varovainen, ettei anna hyökkäävää vaikutelmaa.

Toivottavasti tästä on jotain apua!

Vastaa aiheeseen: Nettikaverit

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top