Siirry sisältöön
Forever alone

Onko mulla nettiriippuvuus? Saatan olla ilta kymmenestä kolmeen aamulla koneella.
netissä on mun ainoat ksverit melkeimpä. Oikees elämäs on pari, mut ne ei koskaan piä muhun yhteyttä.
netis on 3 kaverii, joihin piän yhteyt.
jota en kuitenkaa voi koskaa tavata. ne asuu liian kaukana musta.
En haluu puhuu porukoilleni täst enkä luota psykologeihin tms.
Joten mitä teen?

Sartsu – Verkk@ri

Moikka,

Nettiriippuvuutta on vaikeata määritellä. Se on nykyään niin iso osa elämää ja minulla ainakin myös päivää. Käytän myös iltaisin tosi paljon nettiä, pitkiäkin aikoja, mutta en koe olevani riippuvainen siitä. Riippuvuus on itsessäänkin aika hankala sana, mikä oikeastaan on riippuvuutta, ja onko se aina kamalan paha asia? En osaa vastata itsekään.

Mutta jos omasta mielestäsi käytät nettiä liikaa, tai jos tunnet että sinulla on ongelma asian kanssa, silloin asialle on tehtävä jotain. Voit kokeilla itse vähentää netinkäyttöä. Päätä, että olet vain tietyn monta tuntia netissä illassa. Tietokoneisiin voi tietäkseni myös asettaa jotain rajoituksia. Jos haluat, voit myös yrittää ollaa netissä esimerkiksi vain joka toinen päivä.

Kiva että sulla on netissä kavereita, ja oikeessa elämässäkin pari :) Netti on niiiiin kätsy kavereiden kanssa juttelemiseen. Voisitko jutella tästä nettiriippuvuus asiasta vaikka kavereidesi kanssa? Jos et itse onnistu löytämään ratkaisua ongelmaasi, kannattaa ottaa avuksi joku muu, esimerkiksi jompikumpi vanhemmistasi.

Tsemppiä,
Sartsu

jjuu

Mun mielestä sun kannattais soitta kavereilles ja olla niiden kanssa. Jos et pidä kavereihis yhteyttä, niin turha odottaa vastakaikua. Mustakin tuntui ennen ettei mulla oo paljoo yhtään oikeita ystäviä, mut sit soitin kavereille, ja nyt oon melkeen joka päivä kavereiden kanssa, ja tietokoneella oleminenkin on vähentynyt!
Oot tietokoneella varmaan sen takia niin paljon, koska sulla on tylsää. On tärkeetä kuitenkin opetella tasainen unirytmi, niin koulujenkin alkaessa on helpompi keskittyä tunneilla ja aamulla nousta sängystä ylös jne. (:

Joo

Joo ihan kakkaa tommonen.

Vastaa aiheeseen: nettiriippuvuus

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top