Pelkuri

Moi! Mä olisin saamas kohta yhen rokotteen, eihän siinä sinänsä mitään muuta kuin et mulla on jäätävä piikkikammo en pyörry tai mitään mut huono olo tulee ja sitte se rokotus sattuu. Oon yrittäny pyytää apua kammooni vanhemmiltani, mut ei ne osaa auttaa yhtään.
Ne vaa vähättelee mut kammoo ja sillee mut ajattelin et täällä ois joku, joka vois auttaa tai jotain. ❤️‍🩹

✨✨

Tiedän tuon tunteen. Minullakin on ollut kova piikkikammo, mutta pääsin yli siitä.
Toivottavasti sinäkin.

Rokotuksen ei pitäisi sattua. Yritä olla jännittämättä kättäsi rokotuksen aikana, silloin se ei satu. Tuntuuhan se inhottavalta, tiedän.
Mutta kyllä sä selviit.

Pistävä alan ammattilainen

Piikkikammoisten kohdalla toimii yleensä seuraava:

Kun tilanne alkaa ja istut tuolilla (tilanteessa on tosiaan hyvä istua), laitat vain silmät kiinni etkä katso mitään ennen kuin pistostapahtuma on ohi. Monesti nimittäin tuo pelottavan näköinen neula on se ongelma ja kun sitä ei näe, olo on rennompi eikä pistäminenkään tunnu yhtään pahalta.

Tsemppiä kaikille piikkikammoisille! Ei se piikki oikeasti ole niin paha kuin miltä se saattaa näyttää. 😋🙂

JOKu?

Moi!
Ite en ihan oo mikään neulakammonen, mutta en vaan halua nähdä neulaa.
Teen itse niin, että rentoudun katson muualle ja ajattelen että minua ei edes olla rokottamassa. Toivottavasti neulakammo helpottaa! Tsemppiä!!

15v poika

Kuule se on yksinkertaista. Istut tuoliin, anna käden hiukan jännittyä jos et sitä pysty pidättelemään, muutama sekunti ja se on ohi. Jos jännitit kättäs ni sitte se tuntuu joissain väleissä seuraavat suuniilleen 24 tuntia. Ei siinä mitäänutta ku sinne vaa ja piikki kätee

.

ei se mitään siihen tottuu vielä jossain vaihees et mullakin oli tai on ehkä vieläkin piikkikammo et kun sit mua rokotetaan nii yritän vaa välttää sitä neulan katsomista nii se ei tunnu niin kiusalliselta

13 v

Pelkään neuloja ja meillä 7luokan terveystarkastuksessa pistetään verensokeri ja sekin pelottaa tosi paljon

En osaa sanoa oikein mitään tuohon piikkikammoon, mutta haluan kertoa vinkin rokotuksiin :) Nipistä itseäsi vaikkapa toisesta kädestä tai jalasta silloin, kun neula menee ihosi läpi. Keskityt silloin enemmän nipistykseen kuin rokotuksen kipuun, eikä nipistys satu yhtä paljon kuin rokotus. Ainakin mulla toimii!

dramalama(🏳️‍🌈)

Mulla on PAHA piikkikammo, koska pyörryttää lukee näit tekstei.
Mulla oli verikokeessa puudutus, mikä oli helpottavaa mulle, koska se ei siks sattunut. Rokotetta en ole pystynyt ottaan(vitosen terveystarkastus) mut onneks se ei ollu pakollinen. Vielä.

13 v

Hei! Mun pitäs mitata verensokeri mutta en uskalla ku pelkään neuloja siis sitä ku se neula menee ihon läpi ni se sattuu tai en oo pitkää aikaa kokenu mut pelottaa!!

tuleva muusikko

luultavasti olet jo saanut rokotteen, mutta mulla itselläni ei kammo ole. ja mitä ite osaan sanoa on, että älä edes ajattele että oot menossa rokottamiseen tai oot just siinä istumassa ja saat rokotteen. yritä saada sun ajatukset johonkin mukavaan ajatukseen. ja musta tuntuu, että et katso piikkiin päin mutta siis se ei kannata ja se et se rokotus sattuu, voi johtua itse rokottajastakin. tai sitten en tiiä jos on mahollista et joillakin se vaan sattuu enemmän, vaikka olisikin ihan hyvä rokottaja, joka osaa rokottaa ilman hirveää kipua.
ja loppuen lopuksi se on vaan normi rokote ja ei mitään kovin pahaa. toki siinä on vähän vaikea olla kun pelkää piikkejä, mutta kyllä sä siitä pelosta pääset irti.

mulle niiden pelkojen kanssa mitä nyt on ollut tai haasteiden, oon aina ajatellu et jos mä en sitä tee tai pysty enhän mä sit ikinä voi jollei pakoteta ja sit se menee pahemmaksi. sitten mä oon tavallaan sen pelon rutistanu kun paperin ja heittänyt roskikseen ja päättänyt et mä en ees tiiä et mitä on pelkääminen tai siihen tyyliin.

Vastaa aiheeseen: Neulakammo

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.