Siirry sisältöön
Poju

Mietin, että kun viime kesänä olin mun luokkalaisen kanssa yhessä paljon sit siin oli pieni tauko ja nyt taas oon ollu sen kaa paljon. Miten pääsee syvemmälle? Ja sillä mun luokkalaisella on tosi ihana kaveri niin että valitsenko rauhallisen ja hiljaisen vai villimmän mutta sosiaalisemman? Ainakin mulla on valinnan varaa :D

Eräs tyttö vaan

Minusta sun kannattais olla ennemmin sen luokkalaisen kaa, jonka kanssa oot aiemminkin ollu. Jos valitset hänen kaverinsa, loukkaat todennäköisesti häntä syvästi. Mutta se on sinun päätöksesi.
Syvemmälle taas voi päästä mm. juttelemalla toistenne arvomaailmoista, muusta elämästä, toiveista, peloista… Tietenkin silleen, ettei toinen koe joutuvansa nurkkaan ahdistetuksi. Minua ja poikaystävääni tuollaiset keskustelut ovat lähentäneet paljon:).

Poju

Kiitos neuvoista ”eräs tyttö vaan”

Nimetön

Moi.

Ei kannata tuhota luottamusta, sillä kuten itsekin sanoit, se ei ole helppo asia. Voisitko puhua ystävällesi vähän muistakin asioista ja etsiä masennukseesi esim. terveydenhoitajan, kuraattorin tai psykologin apua? Yksin ei kannata missään nimessä jäädä. Voit kysyä ystävältäsi, miten hänellä sujuu. Siten hänkin ymmärtäisi paremmin, ettei kyse ole vain huoliesi purkamisesta vaan ystävyydestä. Kun tilanne on rauhoittunut, voit ehkä varovasti puhua hänelle uudelleen ja pyytää häntä kertomaan heti, jos tuntuu pahalta. Näistä asioista kannattaa puhua rehellisesti ja voit hakea masennukseesi muutakin apua, jolloin se ei olisi täysin ystäväsi varassa. Oma asenne on myös tärkeä, sillä jos sitä saa muutettua vähänkään positiivisemmaksi, auttaa se jo pitkän matkaa eteenpäin. Olet kaunis ja arvokas ihminen, ansaitset parantua ja sinulla on siihen täydet mahdollisuudet, vaikka aina ei siltä tuntuisikaan. Sulle koittaa vielä parempaa :)

Tsemppiä ja halaus! =)

masentunut

Mä olisin halunnut apua, mutta ei sitten. Aika turhaan avauduin täälläkin mun asioista.
Turhauttavaa huomata TAAS etten mitään apua missään asiassa ansaitse. Mut on tuomittu pahaan oloon ja laiminlyöntiin joka helvetin asiassa.
[osa tekstistä poistettu]

MLL Ylläpito

Heippa!

Harmi, ettet heti päässyt lukemaan kommenttia, vaan luulit, ettei kukaan ollut auttanut sinua. Usein viikonloppuina viestejä moderoidaan viiveellä.

Onneksi sait apua ja neuvoa ainakin yhdeltä ihanalta!

Vastaa aiheeseen: Neuvoja?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top