Siirry sisältöön
Juustus

Hei. Olen pian 16v tyttö ja tarviin neuvoja. Seurustelen saman ikäisen pojan kanssa ja ollaan kaukosuhteessa. Äitini ei oikein hyväksy suhdettani, sekin oikeastaan siksi että isosiskoni ns. Manipuloi häntä. Hänellä ei ole kovin hyvin suhteet mennyt joten tuntuu siltä että hän haluaa kostaa sen minulle. Ei auta keskustelu tiedän kyllä että siskoni on sen takana ettei äiti hyväksy oikein suhdettamme. Emme saisi nähdä sen takia ja pitäisi odottaa 18v asti.. Äiti sanoo etten saa silloinkaan muuttaa pois. Ajattelin kyllä muuttaa jo 17v. Eksyin vähän aiheesta mutta siis minulla on oikeuduet päättää kenen kanssa olen. Onko minulla oikeuksia päättää että näenkö häntä vai en ja menen toiseen kaupunkiin näkemään häntä? Millaisia oikeuksia minulla on tämän suhteen.

Hellurei

No siis, en osaa sanoa. Mutta sun äiti ei voi tavallaan rajoittaa kenen kanssa oot. Mut en nyt ihan ymmärtänyt että miksi? Mitä kyseinen poika on tehnyt tai niin edelleen? Suosittelen vaan neuvottelemaan sun mutsin kanssa tästä asiasta?🤗

Veturointi_Mari

Hei!
Hyvä kun kirjoitit tänne!
Ovatko äitisi ja siskosi tavanneet poikaystävääsi? Joskus voi olla niin, että ihmistä voi aluksi epäilyttää toinen henkilö, koska häntä ei tunne, mutta kun tutustuu ja henkilö paljastuukin mukavaksi persoonaksi, niin mielipidekin muuttuu. Entä oletko keskustellut äitisi kanssa ja kertonut näkökulmasi? Kannattaa myös keskustella siskon kanssa asiasta. Sinulla on oikeus itse päättää kenen kanssa olet, mutta viimeistään täysi-ikäisenä sinulla on täydet valtuudet päättää omista asioistasi. Äitiäsi varmasti huolettaa, ettei sinulle satu mitään etkä vahingossa tule raskaaksi ja että poikaystäväsi kohtelee sinua hyvin. Olisi hyvä, jos voisit rauhassa keskustella äitisi kanssa asiasta. Jos keskusteleminen ei onnistu, onko sinulla lähipiirissä muita luotettavia aikuisia, joiden kanssa voisit keskustella asiasta?
Mukavaa alkavaa syksyä!

Vastaa aiheeseen: Neuvoja!

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top